5. huhtikuuta 2012

Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiriMie olen maalaiskunnasta kotoisin. Eikä musta koskaan tullut kunnollista suurkaupunkiasujaa. Sydän sanoo, että paras paikka asua on pieni maaseutukaupunki. Ympärillä luonnon rauhaa ja hitusen omaa pihaa, sellainen oma tupa, oma lupa -meininki. En kaipaa asumista tavoittamattoman erämaan takana, vailla naapurustoa, pieni lähiö rauhallisessa ympäristössä on mun juttu.
maalta kaupunkiin


Mulla on ihan mahtavin koti maaseutukaupungissa metsän reunassa. Vailla möykkääviä yläkertanaapureita tai talviaamuisin ikkunanalla kolistelevia lumiauroja. Takapihalla tallustaa öiseen aikaan kettu, naapurin katolla kipittää oravat ja etupihalla lounastaa pikkulinnut.
Maaseutufanituksestani huolimatta en tunnustaudu viherpeukaloksi. Oma piha ei minulle pidä sisällää unelmaa rehevästä puutarhasta ja pyöreästä perunamaasta. Se on vain tila missä käyskennellä, ei mitään sen enempää.
Mun kaupunkilaisystävät on innokkaimpia mun tuntemia viherpeukaloita. Vuokrailevat viljelypalstoja kesäisin, kylvävät ja kasvattavat mitä uskomattomampia vihanneslajikkeita. Mä hymyilen aina urbaaneille viherpeukaloille. Musta se on juuri niin mahtavaa, sillä mä en koskaan ole tuntenut vetoa puutarhanhoitoon tai kasvimaalla kyykkimiseen.

Tulevana kesänä ajattelin hiukan viherpeukaloida. Nuo amppelimansikat ja tomaatit kuulostaa houkuttelevilta ja helppohoitoisilta kasvatettavilta. Aloitan viherpeukalo urani ehkä niiden avulla. Ties miten innostun vielä.


takapihan pääsiäisjänikset

Tähän väliin täytyy tunnustaa, etten sielultani oli sataprosenttinen maalaishiiri. Neljäsosa minusta rakastaa suurkaupunkeja (tarkka prosentuaalinen määritelmä muuten :) ). Välkkyviä neonvaloja, loputonta ihmisvirtaa, kiihkeää tempoa...kaikkea sitä. Kaupunkilomat on ihan parhaita lomia. Kesällä suurkaupungin sykkeeseen, sen sijaan että pakkaisin kimpsut, kampsut ja kalastusvälineet ja pakenisin jonnekkin erämaan yksinäisyyteen. Toukokuussa mua muuten kutsuu Lontoo.

Mähän kyllä kaupunkilaishiireilen työni puolesta lähes päivittäin. Mun mieli ei vaan osaa yhdistää tätä kotoista pääkaupunkia "oikeiden" miljoonakaupunkien kategoriaan.


suurkaupungin aamu - "niillä on roskiksia kaupungissakin!"

päivän asu
hame: 2nd hand, koko: m
korsettipaita: Tesco, UK 12
alustoppi: H&M, koko: m
saappaat: Primarks, UK 6
sukkahousut; Seppälä
tatuoinnit: Katariina Katla

Oikein hyvää alkavaa pääsiäisviikonloppua jo tässä vaiheessa!


<3 Sallamari
Ei kommentteja