6. huhtikuuta 2012

Milla hei sun täytyy muuttuu

hei, hei viljatuotteet


ote maukkaiden salaattien maailmasta
Mielen ja kehon toimiva yhteys on avain hyvään oloon. Itsensä muuttaminen vaatii rohkeutta.
Minä kuljen muutoksen tiellä. Olen tämän vuoden aikana muuttanut rajusti ruokailutottumuksiani sekä elintapojani. Uskon siihen, että elämässä voi pyrkiä kohti parempaa olotilaa. Olen vuosia kiduttanut kehoa ja mieltäni. Koittanut miellyttää kaikin keinoin ympärlöivää maailmaa ja unohtanut itseni sekä omat tarpeeni täysin. Rypenyt itsesäälissä ja ruokkinut itsetuhoista käytöstäni.

Elokuussa 2011 uskalsin viimein kohdata pelkoni ja piipahdin lääkärin juttusilla keskustelemassa jatkuvista painajaisunistani. Sain tietää kärsiväni tiedostamattomista paniikkihäiriöistä. Oli helpottavaa kuulla, että ongelmaani on olemassa ratkaisu, eikä olotilani ollut kuvitelmaa tai laadultaan pysyvää. Oikeas lääkitys on saanut minut voimiini.Marraskuun koittaessa, oli vihdoinkin riittävästi voimaantunut voidakseni muuttaa elintapojani. Olin valmis luopumaan lohtusyömisestä ja kehoani vahingoittavista ruoka-aineksista. Kärsin monitahoisista ruoka-aine allergioista. Itsetuhoisen käytökseni suosikki ilmenemismuoto oli kaiken sopimattoman ruoka-aineksen pakonomainen ahminta. Mitä pahempi oloni oli, sen enemmän haitallisia aineksi tahdoin itseeni tunkea. Olen onnellinen, että olen uskaltautunut antautumaan muutokseen. 
Muutoksessa kaikkein hankalinta on muutoksen hitaus. Tyypilliseen keskivertoihmisen tapaan minäkin haluaisin kaiken heti, mieluiten nyt-ja-tällä-sekunnilla. 

 
eilen oli mitä loistavin tennarikeli

Tänään oppituntinani elämässä, on ottaa itse vastuu omista teoistaa. Söin eilen tietoisesti itselleni haitallisia ruoka-aineksia ja tänään kärsin siitä. Allergia löysi tiensä ulos kehostani tällä kertaa navan kautta. En voi sanoi kuvailla kuinka hankala ja epämielyttävä tunne navassani vallitsee. Koska en vielä osaa luontevasti käsitella negatiivisia tunnetiloja, kurja olo saa aikaa itsetuhoisen käytöksen jatkumista. Myös tämän päivän olen viettänyt tunkien itseeni kaikkea mahdollista tuhoavaa. Tiedosta hyvin tekemiseni, mutta vielä en ole niin pitkällä muutoksessa, että osaisin katkaista tuhon kierteen ensi metreillä.
Uskon silti vahvasti, että huominen tuo mukanaa uusia parempia tuulia.


tutkimusmatkalla naapurustossa

Pitkäperjantain rauhallista hekeä mukaillen olen (vapaaehtoisesti ja tietoisena valinnastani) viettänyt tämän päivän laiskotellen kotona. Koetan opetella paikallaan olemisen hienoutta. Nauttimaan hetkistä jolloin en tee mitään, ilman että tunnen hetkistä syyllisyyttä tai koetan saada itseni pakonomaisesti tekemään edes jotakin.
No, tänään tälläistä. Huomenna jotakin aivan muta.


<3 Sallamari


2 kommenttia:

 1. Hi beautiful!

  I think that this post is really interesting...and i love ur pictures! do u want to follow each other? I'm already following u!

  xx from

  http://letoileduphare.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Hello Girl,

  Im following you blog too. Should I write something in English to my blog, so you would underestand a word or two of my text too?
  :)

  VastaaPoista