10. maaliskuuta 2013

Aarrekarttailua - I


Tunnelmakartta

Tämä tunnelmakartta on luotu 7-3-2013

Ensimmäistä kertaa ikinä aarrekarttailen ohjatusti.

Järjestyi aivan mahtava tilaisuus ottaa osaa RunoTalon Aarrekarttakurssille.
Tämä aarrekarttakurssi on online kurssi joka sisältää yhteensä 7 eri vaihetta.
Vaiheet jokainen kurssilainen suorittaa itsenäisesti omaan tahtiin. Tällä kurssilla ei ole kiirettä eikä pakkorakoja, vaan online aarrekarttakurssia voi jokainen opiskella juuri niinä hetkinä kun omassa elämässä on tilaa ottaa vastaan jotakin uutta. Eioä huolta siis, että pitäisi luopua jokalauantaisesta rakkaasta jumppatunnista tai  tarvisi nousta tuntia aikaisemmin ehtiäkseen tehdä annetun tehtävän johonkin aikarajaan mennessä valmiiksi.

Aarrekarttamaailma blogissa Sari julkaisee kaikkea mukavaa aarrekarttailuun liittyvää. Aarrekarttamaailman kautta voit tutustua enemmän aarrekarttailun kiehtovaan maailmaan.

Aarrekartta on keino selkeyttää omia tavoitteita ja unelmia. Kuvat ovat vahva ja selkeä viesti alitajunnalle. Kun tiedostat mitä oikeasti tahdot niin pääset nopeammin päämäärääsi. Tärkeintä on muistaa nauttia matkasta eli tästä hetkestä. Voimallisin askel kohti unelmaasi on olla kiitollinen kaikesta siitä mitä sinulla jo on 

Ensimmäisenä tehtävänä aarrekarttakurssilla laaditaan oma tunnelmakartta.
Työvälineet ovat vapaasti valittavissa - yksinkertaisimmillaan sakset, kartonki, liimaa ja lehtiä mistä leikata kuvia. Minä valitsin digitaalisen totautustavan, se tuntuu luonnollisimmalta valinnalta - Paint ja Google, siinä yksinkertaiset välineeni. Tekniikka on kaikilla välineillä sama - leikkaa, sommittele ja liimaa.

Minun kartassani kuvia on yhteensä yhdeksän.
Tunnelma karttaan suositellaan käytettäväksi kymmenkunta kuvaa - minulle tuo yhdeksän tuntuu tähän karttaa juuri täydelliseltä määrältä. Ja sitä se on. Yksi tunnelmakartan perustavia elementtejä on juuri tunne - tunne joka kuvasta itselleen välittyy. Ja tietenkin tunne siitä, että juuri nyt tämä kuva kuuluu minun elämääni.
 Kuva kiehtoo, inspiroi, ihastuttaa, innostaa  - you name it.

Tunnelmakarttani syntyi varsin yksinkertaisesti.
Syötin Googlen kuvahakuun mieleeni nousevia satunnaisia sanoja.
Sitten vaan selailemaan - samaan tapaan kuin selaisi ehtymättömän lehtivaraston lehdistä kuvia.

Tekijänoikeudelinen seikka tähän kohtaan - no tuota, hiukan kai liikutaan harmaalla alueella niiden tekijänoikeuksien osalta tässä Google tekniikassani.
Jokaisen käyttämäni kuvan oikeudet nimittäin omistaa joku toinen. 
Puolustuksekseni sanon, etten käytä kaunista kuvaa nyt markkinointitarkoituksissa vaan inspiraation lähteenä. Mikäli tekijänoikeidet ovat huolilistallasi korkealla sijalla, suosittelen etsimään inspiraatiota tunnelmakarttaan silloin omista valokuvista tai piirroksista.

Nautin suunnattomasti tunnelmakartan tekemisestä.
Kuvien selailu on aina paikallaan.
Mitä luultavimmin teen toisen tunnelmakartan saksien-liiman-paperin-lehtien kera jossakin vaiheessa, sillä yksikertaisesti pidän näiden tunnelmakarttojen tekemisestä.

Jään innolla odottamaan nyt kurssin kakkostehtävää.

Rakkaudella,
Sallamari


4 kommenttia:

 1. Kaunis tunnelmakartta tulee tietokoneella tehden ja upeita kuvia olet löytänyt. Mielestäni yksityiskäytössä on ok lainata kuvia? Tietysti netissä julkaiseminen on aina oma juttunsa. Ainakin aarrekarttakursseilla yleisesti leikellään lehdistä kuvat karttoihin.

  Tunnelmakartat ovat ihmeellisiä - niillä näkee itsestään jotain mitä ei muuten huomaisi :) Seuraava tehtävä liittyy siihen...

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen joskus aarrekartan tehnyt eräällä kurssilla ja kaivoin sen vasta esiin, kun eräässä toisessakin blogissa aarrekartoista kirjoiteltiin. Ja jännä oli huomata, että haaveet olivat pysyneet edelleenkin samoina - ja että muutama niistä oli ehtinyt vuosien saatossa toteutuakin!
  Ihanaa, aurinkoista sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady. Aarrekarttailu on kertakaikkiaan jännää hommaa, mä tutustuin aarrekarttailuun alunpitäen yhden mielenkiintoisen tyypin elämänkertaa lukiessani. Ja siitä se sitten lähti.

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista