13. kesäkuuta 2013

Sleep goes more easily than it returnsLinnanmäen uusittu kummitustalo oli aika vinkeä kokemus

Kainosta pyynnöstä huolimatta ei sitten tullut aurinkoista iltapäivää eilen. 
Sateisesta kelistä huolimatta vietetiin hupaisa iltapäivä Linnanmäellä työporukan kanssa. Ohjelmassa oli ruokailua, leikkimielinen Lintsikisa ja sen perään vapaata (ja kovin märkää) laiteajelua. Lintsikisa on aika nerokas konsepti, jolla saadaa yhteisöllistä tekemistä huvipuistoon esimerkiksi yritysten virkistyspäiville. Kisa pitää sisällään kymmenen tehtävää jotka 'mittaavat' joukkueen yhteishenkeä, Linnanmäki-tietämystä ja heittotarkkuutta. Kisa itsessään ei pako osaillistujaa vierailemaan yhdessäkään laitteessa, joten toimii ohjelmana vaikka porukassa löytyisi useampikin huvipuistolaitepyöritystä karttava henkilö.


Tiedättekös muuten mikä oli ennen tämän laitteen paikalla olleen laitteen nimi
ja miksi nimeä jouduttiin muuttamaan?

Hupipakettiin kuuluu tietenkin myös rajattoman laiteajelun oikeuttava ranneke. Maailmanpyörän ja kummituslinnan lisäksi käytiin isommalla joukolla testaamassa 4D elokuvateatteri, perinteinen vuoristorata sekä kauas korkeuksiin vauhdilla matkustajat ampuva Raketti.
Rankahko vesisade antoi oman eksoottisen lisämausteensa laiteajeluihin.


Vesisadetta ja kieputusta, mascarat valuu ja tukka nuolee märkänä päälakea
- todistettua on , että Lintsillä voi viettää hauskan iltapäivän sateessakin.

Suuntasin yöksi tuttuun ja turvalliseen 'Helsinkikotiin' Lindan luokse - normaalista yökyläilystä eroten Linda itse ei eilen ollut paikalla ollenkaan.

Minä ja tyhjä yksiö Helsingin keskustassa.
Kuulostaa ensialkuun taivalliselta,
 eikä sillä ihan miellyttävää vaihtelua oli viettää yksi ilta viikossa aivan yksin.
Mutta
Ja kiusallinen mutta onkin. 
Lähdin nimittäin reisuunn ilman nukahtamislääkettä ja melatoniinia, oletin väsymyksen, Linnanmäkireissun ja hiljaisen asunnon yhdistelmänä luovan otolliset olosuhteet luontaiselle nukahtamiselle,
paskat.
5 tuntia katkonaista unta.
Ensin 4 tuntia päätöntä pyöriskelyä sovalla 
(onneksi Lindalla on runsas kirjahylly, jota käytin hyväkseni isolla kädellä)
Sitten nukahdan - herään kolahdukseen - nukahdan - näen jotakin käsittämätöntä unta
Herään neljältä.
Nukahdan hetkeksi
Kuuden jälkeen luovutan.
Puen vaatteet ja lähden töihin.
Kerrankin aikaisin töissä.

Nyt väsyttää.
Voisin kopauttaa pään näppäimistölle.
Vaikka mitäpä se auttaa, kun väsyttää vaan ei nukuta.
Univelka alkaa olla kohta massiivinen.

En tiedä.
Ahdistus on aika todellista.
Nukkuminen ajatuksena hirvittää - oma sänky tuntuu kauhulinnaa pelottavammalta paikalta.

Mikähän auttaisi?

Rakkaudella,
Sallamari

3 kommenttia:

 1. Itse todella vaikeasta unettomuudesta kärsivänä olen kokeillut kaiken, kaiken. Nyt jos olisin unettomuuteni alussa tällä "osaamisella", ensinnäkin tekisin kaiken, jotten stressaantuisi unettomuudestani. Se on se pahin juttu. Vaatii tosi paljon kanttia hyväksyä, että aha, olen uneton. Teenpä nyt jotain mukavaa ja yritän parin tunnin kuluttua uudestaan. Unettomimpina öinä sitä jatkuu aamuun saakka, joskus vain puoli yötä. Sitten on öitä, jolloin nukun kuin pieni lapsi, ne ovat harvinaisia lahjoja.

  Minun unettomuuteeni saattaa tepsiä yöllä lämmin kaurapuuro, joskus jopa kahvi. Olen alkanut tunnistaa sen H-hetken, jolloin uni yleensä sitten tulee helpommin: se on silloin kun olen ollut jalkeilla jonkin aikaa ja jalat alkavat palella. Silloin kehon lämpötila laskee ja kertoo, että on yö. Silloin villasukat jalkaan ja peiton alle.

  Toivotaan, että unesi palaavat. Ne ovat nyt todennäköisesti pidemmällä matkalla. Koti-ikävä voittaa kyllä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupauksia unien paluusta on ilmassa. Mä nukuin viimeyönä :)
   Mä kokeilen muutaman kuukauden tuota melatoniiniä, se tuntuu jotenkin luontevammalta kuin ihan kamalan kemialliset unentuojat :)

   Tuntuu helpottavalta (joskin toisaalta taas kurjalta kun tietää että joku toinenkin kärsii) lukea että en ole ainoa joka tallustelee ympäri asuntoaan öisin. Ehkä meidän pitäisi perustaa joku unettomien öiden chättipalsta :)

   Poista
 2. Niin, ja vielä lisään sen, että unilääkkeet eivät kohdallani olleet se oikea ratkaisu. Ne lisäsivät ahdistusta ja aiheuttivat päiväväsymystä. Mutta jollekin ne voivat olla hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista