31. joulukuuta 2013

Caribian lämpöä ja bikinivartaloita

Posankka ja posankan tuima tuijotus

Miten ihanaa olisikaan lähettää terveisiä Karibian lämmöstä turkoosin veden ääreltä. Sellainen oikea Karibian loma on vielä haave aarrekartassa tämän tarinan kirkaat (ja kevyesti kloorilta tuoksahtavat) vedet tarjosi  Turun Caribia kylpylä. 

Heti kättelyssä tunnustettakoot, etten ole koskaan ollut viihdekylpyläfani. Minusta on jokseenkin hämmentävää rentoutumisen ja hemmottelun nimeen vannoen lillutella itseään tuntitolkulla haaleassa kloorivedessä. Pidän kyllä kovasti uimisesta, sellaisesta rauhallisesta vajaan tunnin mittaisesta altaan päästä toiseen kauhomisesta jota seuraa lämmin suihku, kuuma sauna ja kotiinpaluu. Kolme tuntia lillumista minun makuuni aavistuksen liian viileissä vesissä on asia aivan erikseen. 

Minä en siis odottanut kylpylävierailua erityisen innokkaana. Alkuasenteeni  kylpyräreissua kohtaan oli jokseenkin negatiivissävytteinen, että onkai sinne mentävä kun PikkuS kylpylävierailua joululomalla niin kovasti toivoo ja kun kerran yksi isovanhemmista on meidät sinne luvannut viedä niin kaippa minä nyt sitten lähden.  Lovely Attitude, eikö.

Caribiavierailusta löytyi paljon positiivista, kun uskaltautuin irroittamaan itseni negatiivisistä energioista ja tää-vaan-on-niin-epämiellyttävää -ajattelumalleista. Päätin antaa kylpylälle tilaisuuden ja lähteä matkaan avoimella mielellä varustettuna - kuulostella mikä viihdekylpyläpäivässä voisi tuntuu minusta kivalta ja mukavalta.

love the skin your in

Äiti-tytär-suhteen ylläpidon kannalta reissu oli kerrassaan onnistunut ja ihana kokemus. Tunnen nimittäin ajoittain  pientä syyllisyyttä siitä, miten vähän yhteistä aikaa minulle ja PikkuÄssälle jää kaikkien arjen kiireiden keskellä. Pikku S oli silmin nähden iloissaan saadessaan ennen kovasti bikineihin sonnustautumista vaativia tilanteita vältelleen äidin hyvällä mielellä uimaseuraksi.  PikkuS ei mitenkään tarkoitetusti ole koskaan ollut tietoinen siitä, että minä olen vältellyt kaikkia niukkaa pukeutumista vaativia tilaisuuksia. Tunnetilojaan on  vaan mahdotonta kätkeä lapselta, jollakin tasolla PikkuS on varmasti ollut tietoinen siitä, miten kylpylässä vierailuun/uimiseen liittyy jotakin äidille epämukavaa ja että äiti harvoin on lähtenyt yhteisille kylpylävierailuille hyvillä mielin. Epävarmiellyttävyyttä on sanomattoman vaikeaa kätkeä reippaan naamion taakse, tavalla tai toisella se pyrkii aina paistamaan läpi.

Hienoa on huomata, miten omaa kehoa kohtaan löytynyt rakkaus on vapauttanut minua. Enää bikinit eivät ole kirosana minulle, eikä uimiseen liittyvät riisuntuminen/suihku/sauna/pukeutuminen -tilanteisiin yhdistyvä julkinen alastomuus ahdista minua enää mitenkään. Vietin kolmisen tuntia kylpylässä bikinit päällä havahtumatta kertaakaan ajatuksiin

mitähän nuo tuossa ajattelevat minusta
näytänkö mä nyt läskiltä ja rumalta
apua, mun läskit hyllyy/maha roikkuu/jalat näyttävät paksuilta
apua, en mä voi

Im finally comfortable in my own skin.

Ja mitä ympäröivän maailman mielipiteisiin tulee, no jokaisella on omansa.
You opinion is registered, but totally irrelevant.
Oma sisäinen kokemus on se ratkaiseva. Se mitä sinä ajattelet itsestäsi, vain sillä on oikeasti merkitystä.
Feel good about yourself, 
and let the feeling shine!

  Ihana yllätys oli treffit Rouvakerhon Toisen jäsenen Kirsin kanssa Caribialla. Viestittelin FBssä kylpyläsuunnitelmistani ja Kirsi kommentoi päivitystäni hihkuen, että kummitytön kanssa ollaan tulossa mekin Caribialle ja niin yntyi, ennakkosuunnitelmista poiketen, meidän vuoden viimeinen Rouvakerho tapaaminen. Kiitos Kirsille ja kummittölle seurasta.

Olenkohan ainoa, jonka mielestä viihdekylpyläaltaiden vesi voisi olla asteen tai pari lämpimämpi?
Liittyykö altaissa palelu jotenkin vanhenemisen mukanaan tuomaan viluisuuteen, vai onko kyseessä kylpylöiden salaperäiset säästötoimenpiteet ja altaiden veden lämpötilaa on todella laskettu? Oli miten oli,  mielestäni vesi Cariabian altaissa oli siellä viimeksi käydessäni lämpimämpää Niin, edellisestä käynnistä on toki vierähtänyt vuosia, joten mahdollista on että aika kultaa nuo muistot.

 Kenties alitajuntani vain hetkellisesti sekoittaa muistoja toisiinsa ja viihdekylpyläaltaisen kuuluukin olla hivenen viileitä, jotta niissä viihdyttäisiin - lämmintä kylpyvettä kaipaillessaan, mieleni yksinkertaisesti vaeltelee hakemaan miellyttäviä muisotoja kesäisen Budapest reissumme muistojen joukosta. Kesällä Budapest reissulla nautin ensimmäistä kertaa elämässäni  aidosti kylpylävierailusta. Terveyskylpylä Széchenyi todella kuumissa altaissa oli ihanaa lillua. Tuolla reissulla nautin ensimmäisiä kehovihasta vapaita hetkiä - nauroin, hymyilin ja koin positiivisiä onnistumisen hetkiä uimapuvussa.

happy summer days

Tämän vuoden viimeiset tunnit lähestyvät.
Mitä sinä haluat ottaa muistoissasi mukaan kuluneelta vuodelta,
entä mistä muistoista haluat vapautua?
Kaikki muistoja ei tarvitse kantaa mukanaan tulevaan.

Uudenvuodenaaton lahjani teille, olkoot niksi muistoista vapautumiseen.

step one - tee lista sellaisia vuoteesi 2013 liittyvistä asioista, joista olet oikeasti valmis uuden vuoden kunniaksi luopumaan
step two - kun lista on valmis, revi se pieniksi palasiksi ja polta takassa tai vedä alas vessapöntöstä (mitä teetkin, varmista että hankkiudut kirjaimellisesti eroon listasta - listan tulee kadota kokonaisuudessaan)

Listan olemassa olon lakkaamisen myötä  vapautat itsesi kaikesta sellaisesta vanhasta energiasta, joka ei olemassaolollaan tuota iloa ja onnellisuutta elämääsi.


Mukavaa Uudenvuodenaattoa!

Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja