31. joulukuuta 2013

diet! diet! diet! - katteettomien laihdutuslupausten BullshitBingo

Tulosta ja leikkaa oma bingoruudukkosi.
Rasti yli jokainen lehden etusivulta/laihdutusvalmistemainoksen tekstistä löytämäsi ilmaisu!
Neljä peräkkäin ja se on BINGO!


Huomenna se taas alkaa -  vuoden ensimmäinen katumuskausi.

Eroon liikakiloista! Uusi sinä, uusi elämä!
Kohti parempaa, ihanampaa - laihempaa - uutta elämää.
Lupaa sitä, vanno tätä!
Ihme dieettejä, julkkisdieettejä, pikakeinoja - näillä keinoin sinäkin pysyt!
Tuloksena uusi parempi ihminen!

Meille uskotellaan, että läski on huonoa ja hävettävää. Että kieltäytyminen, katumus ja kärsiminen avaavat ovat uuteen parempaan elämään. Että kevyessä elämässä kaikki on toisin - laihana sinäkin olet onnellisempi, parempi ja ihanampi ihminen. 
Mainostajan onnenhetkiä. Nyt jos koska kannattaa vedota kaikin keinoin ihmisen sisäiseen muutoksentarpeeseen : uusi vuosi - jotakin parempaa on luvassa.
Ja myös SINÄ olet oikeutettu siihen parempaan - juuri nyt,  it's now or never - minulle, kaikki, heti, nyt - oikotietä onneen. Että pikatie on ainoa oikea tie - nopeasti, nyt on jo kiire, sillä onhan olemassa riski että joku muu ehtii onneesi ennen sinua ja sinä jäät ilman. Epäonnistut. Pysyt ensi vuodenkin tuollaisena.

Aloita nyt - vielä ehdit ennen tammikuun loppua.

Bullshit Bingossani ei ole kysymys siitä, että jotenkin halveksisin tai vihaisin laihduttamista ajatuksena. Rehellisyyden nimissä pidän enemmän sanasta painonpudotus kuin lahduttaminen - laihduttaminen kuulostaa minun korvassani kovin nopealta ja pakonomaiselta toiminnalta.Eniten minä vierastan katteettomia lupauksia oikotiestä onnellisuuteen ja vaateita siitä, että ihmisen pitäisi olla valmis ja kynevä muutokseen silmänräpäyksessä. Vierastan onnistumisen pakkoa - että tällä keinoilla Sinäkin onnistut, että pakkohan sinun on onnistua voidaksesi tuntea olevasi minkään arvoinen. Vierastan myös kehotietoisen maailmankuvan ympärille luotua valheellista todellisuutta siitä, että alhainen elopaino ja hoikka ulkomuoto on absoluuttinen tae onnellisuudesta.

Loin BullshitBingo lomakkeeni kannustaakseni ja rohkaistakseni ihmisiä ympärilläni nauttimaan muutosta kohti kulkemiseen tarvittavasta matkastaan. Nauttimaan jokaisesta päivästä elämässä, huonoista/ hyvistä -painavista/keveistä - jänittävistä/tylsistä, sekä kaikesta siitä, mitä nuo päivät ikinä pitävätkään sinun elämässäsi sisällään.

Koska kuluttajana minulla on mahdollisuus vaikuttaa omalla äänelläni, olkoon BullshitBingo minun äänikanavani. Haluan nähdä ja kuulla positiivisia kannusteita siitä, että minulla ei ole kiire mihinkään. Haluan, että minua rohkaistaan ajattelemaan sitä, miten kelpaan itselleni (ja siinä sivussa koko maailmalle) juuri tälläisenä kuin olen. Tahdon kuulla enemmän yksilöllisiä inspiroivia onnistumistarinoita - en yksipuolisia  massaratkaisuja koko maailman onnellisuuden takaamiseen.

Olen valmis kohtaamaan tietoisuuden siitä, että toteutuakseen jokainen muutos vaatii aina jotakin tekoja - jotta jotakin muuttuisi, minun on tehtävä toisenlaisia ratkaisuja ja valintoja. Muutosta ei tapahdu, ilman toisenlaisia valintoja - miksi annan siis jotaa itseäni harhaan katteettomilla lupauksilla siitä, miten voin saada kaiken luopumatta mistään. Lisää rohkaisua, vähemmän katteettomia lupauksia ja vaatimuksia.

That's all!

Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja