27. joulukuuta 2013

Joululahjakatsaus ja motivaatiopurkin kuulumisia


Kiitos tuesta ja rakkaudesta JunttiP
- joululahjapaketista paljastui salaa toivomani Polar Loop 24H Activity Tracker ja extra lahjana puhelimen kanssa synkronoitavissa oleva erillinen Polar sykemittari.

Lahja on sanaton tsemppausosoituksesi minulle, sinun tapasi näyttää minulle, että sinä seisot 100% takanani tukemassa minua elämäntaparemontti projektissani.  On helppo seurata mitä muutoksia on tullut tehtyä ja mitä kaikkea voi vielä tänään tehdä itsensä hyväksi. Laite mittaa niin niin nukuttuja tunteja kuin valveilla ollessa tapahtuvia asioita - aktiivisuutta ja passiivisuutta. Kehuu hyvää päivää ja rohkaisee hankalampana päivänä tekemään vielä vähän lisää itsensä hyväksi.

Ja mikä hienointa, kaikki tälläiset tekniset vempaimet kun ovat kovasti sinun sydäntäsi lähellä JunttiPeeni, tämä vempain siirtää minun maailmassani tapahtuvat pienet tärkeät jutut ymmärrettävässä muodossa osaksi myös sinun maailmaasi.

Laite on ollut minulla käytössä jouluaatosta lähtien - siis nämä kaikkein laiskimmat juhlapäivät. Laivalla ollessa tavoitteekseni asettamasta päivittäisestä aktiivisuusmäärästä tuli täytettyä yli puolet. Hämmentävää, mutta totta, minä kun kuvittelin, että laivalla olo on enimmäkseen paikallaan hengailua ja istuskelua. Laite kertoo ihan muuta, askelia laiskanakin päivänä reissussa kertyi lähemmäs 7000. 

Ranneke siis itsessään näyttää seuraavia tietoja :  päivittäisen aktiivisuustason täyttymistä, otetut askeleet, kulutetut kalorit ja kellon ajan. Laite ladataan tietokoneella USB-portin kautta, täydellä latauksella laite kestää noin viikon verran kädessä ja yksi täyteenlataamiskerta vie vajaan tunnin.
Laite yhdistyy ohjelmaa puhelimessa ja tietokoneella. IPhonelle (luulisin että myös Android puhelimille) on maksutta ladattavissa PolarFlow niminen ohjelma, jonne käyttäjä luo oman profiilinsa johon synkronoidaan Polar Loopin keräämän tiedot. Profiiliin määritellään ne vakiotiedot - ikä, pituus, paino ja päivittäinen aktiivisuustaso (työs kuormittavuus ja perusaktiivisuus) - joiden pohjalta laite analysoi kalorimääriä ja kehittelee erilaisia aktiviteetti suosituksia. Omat suosikkilajit saa myös ohjelman muistiin.

pieni katsaus profiiliini

Olen lahjasta haltioissani - rannekkeesta on uusi tullut suosikki asusteeni. Kulkee mukanani minne ikinä tie minua viekään. Kävin ensimmäistä kertaa tänään kokeilemassa sykemittaria, annoin mittarin inspiroida itseni pienelle juoksulenkille. Hyvin toimii - sydän on paikallaan.


Pieni varoituksen sana Loop laiteesta tähän väliin - laite ei ole mielestäni suositeltava hankinta aktiivissa vaiheessa olevaa syömishäiriötä sairastavalle. Jos tunnistat sairauden itsessäsi (tai ihmisessä lähelläsi) suosittelen laitteen jättämistä kaupan hyllylle. 

Laite triggeröi häiriökäytökselle takuuvarmasti! Laite suoltaa sisuksistaan lukemattomat määrät syntisen kiehtovaa numeraalista tietoa - ja triggeröi sairasta mieltä yrittämään enemmän, pärjäämään vähemmällä ja olemaan vielä ja vielä parempi. Parempi kuin eilen, parempi kuin tänään - vähemmän kuin, enemmän kuin. Hetkinä jolloin numerot yksiselitteisesti määrittävät olemassaoloasi, tästä laitteesta löytää helposti jumalan - oikeutuksen olemassaololleen -   todisteet siitä, ettei tänäänkään ansaitse mitään.

Itsekin tallustelen elämässäni siellä harmaalla alueella - syömishäiriö ei vielä 100% elettyä elämää kohdallani. On yhä toipumassa, en täysin toipunut.

Toistaiseksi suhtautumiseni laitteen näyttämiin numeroihin on neutraalia - kalorimäärä laitteen näytöllä on samalla tavalla vain muutama numero, ihan siinä missä kulloinenkin kellonaika. Laitteen antama aktiivisuussuositus on suositus, johon ei tarvitse reagoida mitenkään - se ei määritä olenko minä hyvä tai huono ihminen. Ei äärimmäistäreagointia toistaiseksi suuntaan tai toiseen. 

Mutta koskaan ei voi olla liian varma. JunttiPee on ottanut asiakseen reaktioideni tarkkailun - jos puheet ja tekemiseni kääntyvät liiaksi siihen haitalliseen/pakonomaiseen suuntaan, laite poistuu käytöstäni.Sain minä kolmannenkin paketin. Se sisälsi saunatuotteita ja ne paljon kaivatut villasukat.
Vaikka minä kudon ahkerasti itse, villasukat eivät kuulu tuotevalikoimaani. Nautin villasukista mieluiten muiden tekeminä. Jokavuotinen villasukkalahja anopilta lämmitää mieltä aina.
Salaa toivoin tänäkin vuonna tätä villasukkapakettia.
Paljon kiitoksia.

Ja lopuksi motivaatiopurkin kuulumisia.
Joulusta (ja menkkaturvotuksesta) huolimatta helmet liikkuivat tänäänkin siihen toivottuun suuntaan. Muutos on kenties pieni, suunta oikea. Olen onnellinen ja tyytyväinen itseeni.
Motivaatiopurkki itsessään ei kerro mitään, olotila kertoo paljon enemmän. Nautin joulusta ja herkuista - molemmista kohtuudella. Harmaalla alueella ahmimishäiriöisenä herää huomioon, että tahtomattaankin jotenkin testaa itseään, 
 jos nyt otan tämän suklaan ahminko sen perään holtittomasti koko rasian? Entä joulutortut, riittääkö tämä yksi vai pitääkö vetää koko pellillinen vain koska aina ennenkin on tehnyt niin? 

Otan kaksi suklaapalaa levystä, 
tuntia myöhemmin huomaan keskittyneeni kirjaan niin kovasti, että toinen pala odottaa yhä vieressäni sohvalla syömistä. Keskityin kirjaan, enkä ahmimiseen - hups.
Sisäinen oloni on enimmäkseen  tyyni ja rauhallinen - ei ahdista, ekä ole kiire minnekään.
Hetkessä elämistä, todellista läsnäoloa.
Suklaan ahminta unohtuu, kirja vie mennesään.

Muutos on todellista ja pysyvää
ja siihen on lupa luottaa.

rahkaa ja marjoja - sillä perusaamupalalla alkaa tämäkin päivä

Another chapter to my success story.
Lyhyt, mutta merkittävä kappale.

Vietän Loppiaiseen saakka päiviä lomailun merkeissä ja se tarkoittaa, että minulla on kerrankin aikaa blogille.
Blogissa luvassa siis pieniä muutoksia,
 jotakin uutta vuoden vaihtumisen hengessä.

Muutosten vuoksi, blogi  saattaa hetkittäin olla poissa käytöstä,
mutta ei hätää, blogi ei ole katoamassam mihinkään.


Ai niin, se motivaatiopurkin kuva meinasi unohtua.
Tässäpä se.Nyt minä kipaisen hetkeksi lukemaan toisten bloggareiden lahjakuulumisia heidän blogeistaan. 
Millä lahjalla sinua muistettiin tänä vuonna?
Luen kommenttiboxista mielellään kuulumisia muiden saamien lahjojen osalta.


Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja