2. tammikuuta 2014

Circle Lenses -piilolinssit : uutta väriä katseeseen

Näillä kelpaa katsella maailmaa

Posti toi tiistaina saapumisilmoituksen ja tänään kipaisin postitoimistolle lunastamaan Malesiasta saapuneen lähetyksen - kolme uutta paria piilolinssejä. Olen jo vuosia tilannut piilolinssini Internetistä, viime vuonna löysin blogituttavani Laran neuvomana tieni Uniqso nettisivulle ja siitä lähtien olen tilannut linssini tuon sivuston kautta. Linssit joita käytän tällä hetkellä ovat väriefeteillä katsetta intensiivisemmäksi luovia niin sanottuja Circle Lens - linssejä. Linssit ovat mistä tahansa optikkoliikkeistä ostettavia, niitä tutumpia värittömiä, piilolinssejä suurempia halkaisijaltaan eikä Circle Lens -typpisiin linsseihin ole saatavissa hajataittoa korjaavia ominaisuuksia. Circle Lens -linsseillä on mahdollista korjata likinäköisyyttä ja kaltaiseni kovasti likinäköinen on kiitollinen linssitarjontaa, sillä useista tarjolla olevista linssimalleista löytyy vahvuuksia aina -8,0 saakka.

Omat linssini ovat -6,0 ja -7,0 väliltä, hieman mallista riippuen. Viimeksi optikolla näöntarkkuudekseni määrittyi -5,5, hajataitosta johtuen lääkäri kehoitti valitsemaan puolesta aina yhteen astetta vahvemmat piilolinssit, jotta saavutettaisiin paras mahdollinen näöntarkkuus. Edelliset tilaamani linssit olivat vahvuudeltaan -6,0, hämärissä yökerho-olosuhteissa toisinaan tuntuu etten näe riittävästi, joten koetan tällä kertaa yhtä paria hieman suuremmalla vahvuudella. Silmälääkäri saattasi olla kokeilustani hieman eri mieltä ja on ammattilaisena mielipiteensä arvoinen - minun mottoni tähän kohtaan kuuluu, ei voi tietää varmaksi, ellei itse kokeile.
En kuitenkaan rohkaise ketään kokeilemaan aivan ominpäin piilolinsseihin tutustumista - aivan sama, miten hienolta ne jonkun silmässä vaikuttaa tai miten helpolta ja edulliselta linssien netistä ominpäin tilaaminen tuntuu - silmät ja näkökyky on kuitenkin sen verran vakava ja menetettynä korvaamaton lahja ihmiselle, että piilolinssineitsyiden kannattaa ehdottomasti konsultoida näöntarkastuksen ammattilaisia ennen ensikokeilua.


havaintokuva linssit silmissä

Hyvällä huolenpidolla linssit kestävät elinvoimaisina reilun vuoden. No, mutta mistä sitä sitten tietää milloin linssit ovat ohittaneet parhaat päivänsä? Omalla kohdallani tiedän uusien linssien tilauksen olevan ajankohtaista, kun parhaillaan käyttämäni linssit ilmoittavat silmiin laitettua olemassa olostaan tunnin-kahden sisällä siitä, kun se silmiin olen asettanut. Hyväkuntoisia linssejä pidän silmissä kahdeksasta-kymmeneen tuntiin ilman minkään sorttisia kiusallisia tuntemuksia. Kuten moni muukin asia ovat linssitkin kulutustavaraa ja heikentyvät ajan myötä. Huolellisesta hoidosta ja säilytyksestä huolimatta linssit keräävät itseensä mikroskooppisia naarmuja ja pinttynyttä likaa, joten ennen pitkää niiden päivät tulevat täyteen.

Hei hei vanhat linssit - tervetuloa uuden uutukaiset.

Edullisen hankitahinnan vuoksi minulla on yleensä samanaikaisesti käytössä kahdet-kolmet erikoisemman väriset piilolinssit ja varstossa muutama pari kertakäyttöisiä värittömiä linssejä. Värittömät, ne tavalliset, linssit on käytännölliset uimahallissa. Minun silmäni on aavistuksen laiska räpsyttelyssä ja kovasti loiskuva vesi uimahallissa tuppaa aika ajoin pyyhkäisemään linssin silmästä omille teilleen. Muutaman kerran olen onnistunut hukkaamaan toisen tai, pahimmassa tapauksessa, molemmat piilolinssini uimahallikäynnillä. Kertakäyttöiset piilolinssit ovat käytännölliset uimahallioloissa eikä tavallisen värittömän linssin hukkaaminen harmita läheskään niin paljon kuin värillisen lempilinssin hukkaaminen harmittaisi.

Olen niin innoissani ja iloinen näistä uusista ihanista linsseistä.
Tilaaminen oli vaivatonta, maksu hoitui PayPalin kautta ja tilaus oli perillä parissa viikossa.

Kuvia luvassa kunhan saan linssit viimein käyttöön.

Rakkaudella,
Sallamari

ps. lisää linsseistä luvassa myöhemmin,
 toivottavasti vaikkapa jonkun alennuksiin oikeuttavan linkin kanssa


Ei kommentteja