1. tammikuuta 2014

Vähemmän parannettavaa, enemmän hyväksyttävää


Muutos alkaa aina hyväksymisestä.

kerran täydellisesti onnistunut vahinkonappaus raketteja kuvatessa

Uuden vuoden kunniaksi MangosForFlamingos -blogi uudistui. Blogi on saanut kokonaisuudessaan saanut uuden ilmeen - värimaailma on vaihtunut vihertävän sävyiseksi ja blogin ylätunniste on uudistettu. Yhteistyökumppanit ja kaikki minulle tärkeät asiat ovat nyt helpommin löydettävissä kukin omalla alasivullaan. Alasivuja pyrin päivittämään hiljalleen lisää - FAQ, Minun Tarinani ja Tatuointigalleria ainakin odottavat omaa alasivua suunnitelmissani.

Lämpimästi siis tervetuloa MangosForFlamingos version 2.0 pariin.

Vuoden lähestyessä loppua, tiesin yhä varmemmin että blogin tie inhorealistisena sairastamispäiväkirjana on tullut päätökseen. Sitä mukaan, kun tietoisuuteni siitä että olen onnistuneesti siirtynyt elämässäni syömishäiriön sairastamisesta kantavaan toipumiseen vahvistui vahvistumistaan, tarve uudistaa blogi vastaamaan minun elämässäni vallitsevaa todellista tilannetta kasvoi kasvamistaan. 

Koska toipuminen on yksi mahtavimmista elämässäni tapahtuneista asioista, haluan jakaa ilosanomaa toipumisen mahdollisuudesta. Blogi siis jatkaa tästä eteenpäin tsemppaavana My Lifestyle -henkisenä toipumistarinana. Iso osa toipumistani on elämäntaparemonttini tai elämäntapauudistukseni, miten sitä nyt kutsuukaan - se, miten toisenlaisia valintoja tekemällä voi tehdä suuriakin uudistuksia omassa elämässä.
Itsensä hyväksyminen ja rakastaminen tälläisenä juuri tässä hetkessä, ovat yhdinlähtökohdat minun toipumistarinassani. 

Herra H ja turvapaikka - suojassa ulkona paukkuvilta raketeilta

Uudenvuoden vastaanotto sujui rauhallisissa merkeissä, kotoillen. Herra Hartikaisella tuo kovien äänien aiheuttama stressireaktio on vuosien karttuessa pahentunut ja siitäkin syytä uudencuoden aatto kotoilun merkeissä oli mielestäni tälle vuodelle paras ratkaisu. Herra Hartikaisen levottomuus yltyi silminnähden heti kuuden jälkeen ulkoa kantautuvan paukkeen lisääntymisen myötä. Hoo vaeltelee levottomana ympäriinsä ja kyyristyy paikoilleen pelokkaana kovien paukahdusten kohdalla. Etsittiin lopulta yhteisvoimin Hartsalle rauhallista turvapaikkaa loppuyöksi ja Harsta valitsi viimein vessan pyykkikorin turvapaikakseen. Loikkasi avoimeen koriin ja napsautti kuonolla kannen kiinni. Kantta nostaessa korin pohjalta löytyi kippurassa rauhallisena makoileva koira. Minä tipautin koriin pehmikkeeksi pari pyyhettä, joihin suihkutin lisärauhoitukseksi tipan feromonia. Loppu hyvin, Hoo löysi rauhallisen paikan pahimman paukkujakson ajaksi.

JuttiPee ja Sade seuranani suuntasimme naapurien mukaan spuolenyön tienoilla katsomaan ilotulitusta läheisen mäen harjalle. Ilotulitus näytti hyvälle, kun tuolta mäen harjalta avautuu todella hienot näkymät keskustan ylle. Meidän seurueella oli mukana muutama ilotulite, jotka laitettiin ilmoille vuoden taiteessa.
Kaikenkaikkiaan minulla oli oikein kiva uudenvuoden ilta - vähän herkkuja, lasi shamppanjaa, yhdessä oloa perheen kanssa lautapelien merkeissä ja loppuhuipennukseksi hyvät ilotulitusnäkymät.
Vuosi 2014 on täällä ja paluu arkeen alkanut. Aloitin vuoden reippaalla vajaan tunnin mittaisella hölkkälenkillä, kun lunta ei ole ei auta kuin ottaa näistä leudoista talvikeleistä kaikki hyöty irti. Ei lunta ja jäätä, ei riskiä liukastumiseen - ensiluokkainen tilaisuus aloittaa tämän vuoden juoksukausi heti vuoden ensimmäisenä päivänä. Moni muukin näytti hyödyntävän leutoja kelejä ulkoilun merkeissä tänään, väkeä lenkkireittini varrella oli melkein ruuhkaksi asti. Jos miettii sitä, että tänään on vuoden ensimmäinen päivä - se perinteinen krapulapäivä - väkeä oli ulkoilemassa paljon odottamaani enemmän. Ajattelin lähtiessäni, että kiva sitä saakin tänään juoksennella varmaan lähes yksin autioilla jalkakäytävillä - miten väärässä olinkaan.

More the Merrier.
Uudenvuoden lupauksille vahva aloitus.

Ensimmäistä kertaa sain tänään täyteen Loop rannekkeen ehdottaman päivittäisen aktiivisuustavoitteen. Ensimmäisen kerran joululomalla myös tietoisesti ylitin 10 000 askeleen päivittäisen tavoitteen - sen arkiaskellustavoitteeni. Näin voidaankin todeta, että paluu arkeen on alkanut. Minä toki lomailen vielä loppiaiseen saakka ladaten akkujani itsestä huolehtien. 

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikille blogin lukijoille!

Rakkaudella,
Sallamari

ps. mitä pidätte blogin uudistuksista?2 kommenttia:

 1. Anonyymi2/1/14 18:45

  Kivalta näyttää uusi ulkoasu! Pidän erittäin paljon ajatuksesta, jonka mukaan uudelle vuodelle voisikin opetella sallivuutta ja hyväksyntää, ei aina jostakin luopumista tai kieltämistä. :) Mahtavaa vuotta 2014, toivotaan siltä ihania asioita! <3

  t. anonyymi joka vinkkasi aikanaan Patrik Borgista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Ihanainen Anonyymi joka Patriksita minulle vinkaasi, kiitos jälleen kerran!
   Kiva kuulla että uudistunut ulkoasu miellyttää lukijaa.
   Oikein mahtavaa uutta vuotta 2014 sinulle!

   <3

   Poista