11. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäiset ale ostoksetPitkällisen pohdinnan jälkeen päädyin tilaamaan itselleni HobbyHallin tarjouslistalta uuden tietokoneen. Vanha koneeni on palvellut minua uskollisesti yli kuuden vuoden ajan. JunttiPeen uskollisesta huollosta ja päivityksistä huolimatta vanha koneeni on auttamatta tulossa tiensä päähän ja tarve uudelle koneelle oli todellinen. Tuon edellisen koneeni hankinta aikaan minulle tärkeitä ominaisuuksia oli selkeä iso näyttö ja riittävä määrä teknistä vääntöä kuvien ja suunnittelutyökalujen kanssa leikkimiseen. Vanha koneeni on siis iso 17'' näytöllä varustettu lohjake, jonka mukana kanniskelu työmatkoilla on käynyt melkoisesta treenistä. 

Uusi koneeni on pieni ja näppärä - nuo kaksi ominaisuutta olivat tärkeimmät ominaisuudet joita uudelta koneeltani odotin. Vääntövoima koneessa ei ole valtava, mutta Internet löytyy ja teksinkäsittely sekä hyvitoiminnut ovat käytettävissäni. Toimintanopeus ei ole maailman huippuluokkaa, mutta sitä minä en vaadikaan - minulla on aikaa odotella. Koneeni on suunnilleen IPadin kokoinen, hieman paksumpi,  ja kulkee loistavasti vaikka käsilaukussa. Käytännöllinen apuväline tekstitietojen käsittelyyn työmatkoilla , tai vaikkapa elokuvien katseluun jos niniksene tulee. Ennenkaikkea, kunnon näppäimistöllä varustettuna, uusi tietokoneeni on mukava kapistus bloggailuun sekä nettisruffailuun missä ja milloinn tahansa. Piipahdin tänään kaupungilla vielä toistamiseen alennusmyyntikatsastuksella. Tällä kerralla onnistuin ale- metsästyksessäni,  palasin kotiin kahden uuden vaatteen kera ja PikkuS sai tuliaisena leopardikuvioidut maiharit. Minä löydin puoleenn hintaan alennettuna Lindexiltä Holly&Whyte sarjan sinisen puolihameen, jota ihailin jo joulun alla mutten silloin vielä raskinut ostaa sitä. Hame on minun tyyliseni, A-linjainen korkeavyötäröinen silhuetiltaan ja pituuseltaann polven alapuolelle ulottuva. Toinen ostoksenni oli niin ikään tyylini perusvaatteisiin luettava musta mekko. Mekko on valmistettu napakasta kankaasta ja leikkaukseltaan se on klassinen, yläosaltaan tiukka ja leveähelmainen. Mekon etuosan tekee mielenkiintoiseksi laskokset ja ne erottavatkin tuon mekon muista samankalatisista mekoistani. Laskokset ja hyvä leikkaus olivat syy miksi juuri tämänn mekon ostin. 70 prosentin alennus hinnassa sinetöi ostopäätöksen.

Olen muuten itse kovin tyytyväinen tämän päivän hankintoihini. En sortunut entiseen tapaani - ostamaan vaatteita alennuksesta vain siksi että ne ovat alenuksessa, väliä sillä ovatko vaatteet tyylisiäni tai mahtuvatko ne minulle. Olen ollut ennen hysteerinen alennusmyyntiostaja - ostin ennen aina paljon tyyliini sopimatonta ja aivan väärän koikoista vaatetta, ihan vaan koska vaatteet olivat alennettuja ja minusta tuntui että kerrankin minä voin hankkia kaikkea sellaista mitä ihailemillani ihmisillä on edullisesti. Miten väärässä olenkaan ollut ja miten hassusti olen toiminut. Rikkinäisen ihmisenn pakkotoimintoja.

Nyt tein ostokset vailla katumusta ja ahdistusta,
ja  pystyn oikeasti nauttimaan uusista vaatteistani.
Eivät päädy hintalaput paikoillaan ensi kesän kirpparikasaan.

Rakkaudella,
Sallamari


Ei kommentteja