4. huhtikuuta 2014

Where is my MotivationHaluan kertoa tässä postauksessa teille motivaatiopurkin parhaasta puolesta - nollapäivästä - toistuvasta mahdollisuudesta aloittaa motivaatioprojekti uudelleen. Motivaatiopurkin kanssa kun ei voi epäonnistua, sen kanssa voi edetä pisteestä a. pisteeseen b. kerta toisensa jälkeen. Tilanteisiin, jossa alunperin asetettu piste b. alkaa tuntua haastavalta ja motivaatio ikään kuin katoa, on purkki mitä parhain apuväline. Tässä pisteessä on lupa tyhjentää Me Lost -purnukka kokonaan ja juhlistaa nollapäivää - tätä hetkeä, juuri tätä pistettä elämäntaparemontissa. Olipa harppaus lähtöpisteestä suuri tai pienen pieni juuri tämä hetki on merkityksellinen, osoitus onnistumisesta ja merkki minulle että kyllä minä pystyn ja minä osaan.

Tästä pisteestä on hyvä lähteä eteenpäin - kohti uusia tavoitteita ja onnistumisia.

Motivaatiopurkki on armollinen, ei toru eikä tuomitse vaan kehuu ja rohkaiseen eteenpäin elämäntaparemontissa myös niillä tiukoilta tuntuvissa hetkissä.
Ja mikä parasta, nollapäivä on tulla juuri niin usein kuin sellaista tarvitaan - kerran, kaksi tai kymmenen.
It's up to you, sillä kaikki me olemme erilaisia yksilöitä omanlaisine tarpeinemme.

Minä olen kadottanut vähän suuntaa -20/80 ajattelumalli on kiireisen arjen (ja pienen mielipahan) keskellä vaihtunut 80/20 malliksi. Kyllä karkkia voi syödä joka päivä, ei vaaka siitä liikahda - ja ihan vain tämän päivän minä hölläilen, ja vielä tämän...ja tämän, mutta sitten minä taas skarppaan. Puhun mielelläni hyvää uusien asioiden oppimisesta ja uusien toimintatapojen omaksumisesta, unohtamatta kuitenkaan tosiasiaa siitä miten helposti niihin vanhoihin pitkään elämässä olleisiin valintoihin ja toimintamalleihin lipsuu salakavalasti takaisin. Lipsumaan päädyin minäkin - ja siksi kahmaisin avukseni tuon Nollapäivän, mahdollisuuden uudelleen aloittamiseen. 
Aloitan noiden vähän parempien valintojen opiskelun tänään uudelleen, nollapisteestä.

Uuden opetteluun menee 21 päivää.
Luvassa on aluksi 21 päivää pientä tarkkailua - onko tämä valinta se kaikkein paras valinta jonka voin juuri nyt tehdä. Tueksi tälle opettelulle vilkuilen useammin jääkaapin ovessa olevaan 'rouvakerhon ravintoguru' Patrik Borg kanssa luomaani 'perusruokalistaan' ja luotan valmiiksi ajateltuihin täsmäruokaiuihin. Proteiinipitoisia aterioita tasaisin väliajoin pitkin päivää - ruoka rytmi ja hyvät proteiinit ovat avainasemassa paremman olon etsinnässä.
Tämä toimintamalli on toiminut jo kerran,
miksei se toimisi toisenkin kerran.
Ja tarpeen tullen taas kolmannen ja neljännen kerran.
Uudelleen ja uudelleen.

Mitenkä se aikataulu sitten nollapäivästä eteenpäin.
Neljä viikkoa, että itse huoaa muutosta.
Kahdeksan viikkoa, että läheiset huomaavat sen.
Kaksitoista viikkoa, että maailma huomaa.

Seuraavat kaksitoista viikkoa voin itse rauhassa keskittyä oman olon kohentamiseen,
kahdentoista viikon jälkeen joku saattaa kysäistä, että oletko sä tehnyt jotakin uutta.
Siihen mennessä on hyvin kotiutunut taas näiden hiukan parempien valintojen pariin.


Nollapäiänn ratoksi uutta iloa suihkuun ja ihonhoitoon -
because by body is worth it.

Oikein hyvää nollapäivää teille kaikille!
Mukavaa viikonloppua!

Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja