25. elokuuta 2014

Vuosi Ilman Uusia Vaatteita -haasteMaailma hukkuu tavaraan.
Vaatekaappimme pullistelevat käyttämättömistä vaatteista.
 Ompelijat raatavat hikipajoissa riistokorvauksella - kaatopaikat täyttyvät tekstiilijätteestä.

Tehdään nyt yhdessä ympäristöteko: ei osteta vuoteen mitään uusia vaatteita kaupasta, vaan käytetään vanhoja, ostetaan kirppareilta ja lainataan kavereilta. Koska sukkia ja alushousuja nyt ei välttämättä halua ostaa käytettyinä ja hätä ei lue lakia, sallittakoon kolme poikkeusta säännöstä

Minä lähden mukaan Vuosi Ilman Uusia Vaatteita - haasteeseen.
Tämä haastehan osuu minulle ikään kuin oivaksi jatkoksi P333 innostukselle - miten luoda tuleville kausille P333 vaatekaapit, ilman että ostaa uusia käyttämättömiä vaatekappaleitta.

Koska kirppisostelu tässä koossa on mielestäni aavistukseen haastavaa - siis valikoimaa ei löydy ihan yhtä helposti ja yhtä paljon kuin 38 koossa - otan käyttöön option kolmen uuden käyttämättömän vaatekappaleen ostoon. Kaksi ostettavista vaatekappaleista on jo listaa kirjoitettuna - uusi viileän kauden takki ja uudet syys/kevätkauden ulkokengät.

Minä haastan tänän projektiin mukaan tämän blogin lukijat.
Sinut, sinut ja sinut.

Otatko haasteen vastaan?
Lue lisää ja liity FB haasteen ryhmään tästä


Hyvä aloittaa haaste on ensi viikon lauantai, Siivouspäivä 30.8.2014.
Mukaan voit tietenkin liittyä aivan koska tahansa.


Niin joo, vertaistukea ja vinkkejä saa antaa!
Mikäli sinulla löytyy kätköissäsi kokoisiani ja tyyliini sopivia kierrätykseen meneviä vaatteita, vinkaa ihmeessä. Jokainen vinkki otetaan vakavalla mielellä vastaan.Rakkaudella,
Sallamari

10 kommenttia:

 1. Luin että vuosi ilman vaatteita, se kuulosti paljon radikaalimmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pannaan vuosi ilman vaatteita harkintaan.
   Ehkä eläkeläisenä voisi suunnatta vuodeksi johonkin lämpimän seudun nudistiparatiisiin ja ottaa osaa vuosi ilman vaatteita - haasteeseen.

   Poista
 2. Melkoinen haaste! Pakko jäädä seuraamaan, kuinka onnistuu. Itse vähentelen vaatteita ja koitan olla ostamatta turhaa, mutta en kyllä uskalla lähteä mukaan haasteeseen - ainakaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, mielenkiintoinen tämä haaste todellakin on.
   Vähän itseänikin jännittää, että mitä kaikkea on luvassa.

   We will see :)

   Poista
 3. Voi ei, saanko minä jotain bonuspisteitä siitä, että menneisyydessäni on montakin vuotta, jolloin en ostanut vaatteita ja hyvitykseksi saan ostaa vaatteita nyt, kun vihdoin niihin mahdun?! :D

  Minäkin muuten luin ensin, että vuosi ilman vaatteita ja ajattelin, että tämähän onkin melkoinen haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman elämänsä bonuspisteitähän kukin meistä täällä keräilee, kun saldo näyttää sopivati plussaa niin mikäpä estää hankkimasta itselleen jotakin kivaa :)

   Poista
 4. Kuulostaa ihanalta ja elämää helpottavalta! Itse olen alkanut järkeistämään vaatekaappiani ja huomannut, että sieltä puuttuu perusjuttuja. Tämä haaste kuulostaa toisaalta jotenkin aika helpolta, mutta mitä se sitten käytännössä onkaan.... Hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihastunut ajatukseen (ja nykyään jo käytäntöönkin) minimoidusta vaatekaapista. Mä olen Project333 vankkuva kannattaja. Less is so much more.

   Tämän vaatteettman vuoden osalta odotan hauskoja haastavia tilanteita ja paljon iloisia kirpparilöytöjä :)

   Poista
 5. Hei!

  Kuulin tästä mahtavasta ajatuksesta “VUOSI ILMAN UUSIA VAATTEITA”. Aiheen tiimoilta haluaisin kertoa, että olen julkaissut omakustannekirjan nimeltä NYKYNAISEN ASU MATEMATIIKKAA, jonka tarkoituksena on antaa selkeä ja yksinkertainen ratkaisu siihen miten 24 vaatekappaleesta voidaan muodostaa 432 asua tai 32 vaatekappaleesta voidaan puolestaan muodostaa 992 asua ja 40 vaatekappaleesta peräti 1900 erilaista asua tyylistä riippumatta ja jos on jo entuudestaan ollut pukeutumisessaan kutakuinkin tyyli ja väri uskollinen, niin ei ole tarvetta hankkia uusia vaatteita moneen vuoteen.
  Jos varastossa sattuu olemaan paljon vaatteita, kirjan systeemin mukaan voi rakentaa itselleen kaksi tai kolmekin kokonaista puvustoa. Asusteilla voi vielä luoda vaihtelua kuhunkin asuun aina tarpeen ja tilanteen mukaan.
  Jos kirja kiinnostaa sen löytää helpoimmin käymällä sivustolla tosiunelma.jimdo.com
  Sieltä löytyvät tiedot ja linkit kirjojen tilaamiseksi.
  Kirjaa on saatavana samasta paikasta myös englanninkielisenä nimellä DRESSING MATHEMATICS OF A MODERN WOMAN.

  Terveisin

  Terttu Paul

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Terttu,

   kiitoksia viestistä.
   Onnittelut kirjasta! Onpa hienoa, että olet nähnyt vaivaa kirjan kokoamiseen ja rohkeasti vielä julkaissutkin sen omakustanteena - todella inspiroivaa meille kaikille minimalistipukeutujille!
   Minäpä kipaisen katsomaan tuolla sivustolla kirjaasi.

   Oikein mukavaa päivää sinulle!

   Sallamari

   Poista