26. lokakuuta 2014

Signature Style - 15 samanlaista mustaa mekkoa

Yksi luottomekko, monta tyyliversiota

15 identtistä täsmälleen toistensa kaltaista mustaa mekkoa
- yksinkertaistetun vaatekaapin koko valikoima.

Haluan viedä vaateminimalismini vielä askeleen P333 pidemmälle - kietoa kaiken pukeutumisessa yhden vaatekappaleen ympärille ja vaatteilla leikittelyn sijaan keskittyä leikittelemään kengillä ja asusteilla. Yksi ja sama vaatekappale - päivästä toiseen, tilaisuudesta tilaisuuteen. Että luopuisinkin kaikista muista vaatekappaleista ja hankksin vaatekaappini täytteeksi useita kappaleita yhtä ja samaa vaatetta  Less is More - ajatuksella.

Haluan haastaa itseni luomaan asusteiden voimin valtavan määrän erilaista elämää yhden perusvaatekappaleen ympärille. Suomen oloissa joutuu relismin nimissä miettimään päällysvatteita, jotka ajattelin tässä pukeutumishaasteessani lokeroida yhtenevään tapaan asusteeksi alushameiden, kenkien, huivien, korujen, laukkujen, sukkahousujen, säärystimien ja hattujen kanssa

365 päivää ja lukematon määrä erilaisia tilanteita tismalleen samanlaisessa perusasussa.
Mä olen jotenkin niin hullaantunut tähän ajatukseen yhdestä ja samasta asusta joka päivä.

Musta A-linjainen polvipituinen mekko,
minulle luontevin ja jokapäiväisessä käytössä se kaikkein omalta tuntuvin valinta.

Tietenkin on ajateltava tätä maantieteellistä sijaintija, siten miten valtavasti täällä pohjolassa vuodenajat eroavat toisistaan. Kesähelteillä on oltava käytössä aavistuksen eri mekko kuin ihan synkimmillä talvipakkasilla. Kaikki viisitoista mekkoa eivät siis ehkä olisi täysin identtisiä keskenään - hihapiituuksissa se ainoa oleellinen ero. 5-7 kappaletta yhtä mekkoa pitäisi riittää jokapäiväiseen käyttöön, niin että aina olisi tarjolla puhdas mekko päälle pantavaksi - kokonaismääränä olen laskenut 15 mekon riittäväksi määräksi ympärivuotiseen käyttötarpeeseen
.  Haastetta voisi halutessaan tietenkin hieman soveltaa siten, että mekon kanssa soisi käytettäväksi yhden tai usemman valinnaisen lisävaatekappaleen ja tällä tavalla yksi ja sama mekkomalli toimisi vuoden ympäriinsä - toisaalta alkuperäinen ajatuskseni vaatetukseltaan identtisestä lookista joka päivä murenee hieman lisävaatekappalemahdollisuuden myötä.

Toistaiseksi tämä projekti on vasta teorian asteella, joten kaikki ideat ovat vielä tässä vaiheessa mukana luonnostelupöydällä. Useampi mekkomalli useammalla hihapituudella vs. pelkästään yksi ja sama mekkomalli kesät talvet muutaman apuvaatteen kera.

Olisikohan vielä parempia ideoita?


Kuvasta suurkiitokset ihanalle Laralle


Idea tälläiseen pukeudun samanlaiseen asuun joka päivä - projektiin on kytenyt mielessäni jo varsin kauan. Eilen junamatkalla Helsinkiin koin hetkellisen ahaa elämyksen, kun totesin olevani jälleen kerran liikenteessä pukeutuneena luottovaatteeseeni - Mustaan Mekkoon. Toki mekkolla eilen oli seuranaan erilaiset asusteet kuin ne, jotka sen seuraksi valitsen erimerkiksi arkena työpaikalle.

Tuo yksi samainen musta mekko on kantanut minut läpi niin monen erilaisen tilaisuuden,
Voisinko siis tehdä omasta pukeutumisestani vielä asteen helpompaa ja tietoisesti luoda itselleni mahdollisuuden pukeutua puhtaaseen mustaan mekkoon joka päivä.

Todella houkutteleva ajatus.

Uskaltautuisitko sinä kokeilemaan tälläistä projektia?
Inspiroiko, houkutteleeko vai kuulostaako aivan hullulta hommalta?

Mitä seuraavaksi luvassa tämän idean osalta - Ill keep you posted.
Tästä kuulette varmasti vielä lisää.


Rakkaudella,
Sallamari

Tiesittekö muuten, että Steve Jobs pukeutui aina täsmälleen samanlaiseen asuun - musta poolopaita, Levis 501 farmarit ja New Balance lenkkarit. Jobs omisti kymmeniä ja taas kymmeniä täysin identtisiä asukokonaisuuksia. Ettei tämä identtinen asu jokaisena päivänä -pukeutumisideani täysin omintakeinen ole - tried and tested before. Steve Jobs täytynee nostaa uutena tulokkaana tyyli-idolieni listalle, kun sellaisesta tulee seuraavan kerran puhetta jossakin yhteydessä.

2 kommenttia:

 1. Heippahei! Olipa hauska tavata viikonloppuna. Tajusin liian myöhään että olinpa epäkohtelias, en edes esittäytynyt! Mutta syytän sun kenkiä, ne hämäsi mut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat katalat keltaiset Parikat - niillä on tapana hämätä ja hämmentää. Elä huoli, et oo ainoa joita ne on onnistuneet hämäämään. (totta puhuen, itsekin hämäännyt ja hämmennyn niistä satunnaisesti, koska ne nyt vaan on niin ihanat)

   Oli mukavaa tavata! Ja kiva että jätit terveiset nyt tätä kautta, löydän minäkin tieni ihastelemaan sinun blogiasi. Kiitos!

   Poista