17. marraskuuta 2014

Headgears eli tukkaturbaanit

Arkinen perusturbaani valmistuu kahdesta mustasta huivista

Tässäpä se nyt on ystävien ja tuttavien paljon toivoma postaus - voisitsä kirjoittaa niistä sun huiveista ja turbaaneista ja kuinka sä niitä teet, ehkä sä voisit jopa tehdä tutoriaalin siitä miten sä noita juttuja kieputtelen pään ympärille. Jaan ilolla rakkauttani tukkaturbaaneihin nyt täällä blogin puolella. Kuvissa niitä on jonkin verran näkynytkin, tekstien osalta kerron niistä nyt kunnolla ensimmäistä kertaa. Videotutoriaaliakin luvassa myöhemmin - alustavasti nyt ainakin.

Minä rakastan pienempiä ja isompia erilaisia huiveista kiedottuja päähineitä - tämä rakkaus juontaa juurensa jonnekin kauas vuosien, muistan jo teininä yrittäneeni (huonoilla tuloksilla) jäljitellä kuvissa näkemiäni turbaanikampauksia.

Turbaanit ja tukkaan kiedotut huivit ovat mitä näyttävin lisä pukeutumiseen - Missoni is doing it, Chanel has done it. Aikakaudet toistavat itseään - tubaanit palaavat muotiviikkojen näytöslavoille aina uudelleen ja uudelleen. Muotikuvastot Intiassa ja Afrikassa pursuilevat taidokkaasti tehtyjä huiviluomuksia.

Puhumattakaan kaikesta siitä taidokkuudesta, joka luovan huivipäähineen kietomisen suhteen löytyy kulttuureista, joissa naisilla ei ole vaihtoehtoa jokapäiväisen huivinpukemisen suhteen - pakollisen huivituksen ei tarvitse olla missään nimessä tylsää.  If you must, then do it creatively with love. Express yourself -näin tarinoi Youtube kanavallaan eräskin huiviexpertti.


perusturbaanin variaatiot

Minä luon turbaanipäähineeni tämän yhden ja saman perusreseptin mukaan - yhteen turbaanipäähineeseen tarvitaan aina kaksi huivia. Toinen huivi tulee näkymättömiin - se kiedotaan puolivälistä huiva rapakasti pään ympärille samaan tyyliin kuin kietoisit päähäsi pyyhteen tukkaa kuivatessa. Käytän pitkän mallista huivia ja kieputan pään yli jäävästä huivin helmaosasta pitkän pötkylän, jonka kiedon ikään kuin rinkelin muotoon päälaelle pään etuosan alueelle. Voihan tuon donitsin kieputella huivista niskankin puolelle, vähän niinkuin kietoisi tukan nutturalle.


tältä näyttää se piiloon jäävä huivi aseteltuna

Tuo alimmainen huivi toimii kaltaisellani lyhuttukaisella ikään kuin "puuttuvan tukan" korvikkeena antaen juuri sopivasti muhkeutta ja ilmavuutta lopulliselle turbaanille.

Sitten on päällimäisen huivin vuoro. Sitä voikin sitten kieputella vaikka millä tavalla ja koristella lopputuloksen laatikoista löytyneillä koriste-esineillä - mielialan ja tilaisuuden mukaan.


turbaanivariaatiot kirjavista huiveista

Parhaimmat turbaanit syntyvät pitkän mallisista huiveista, vaikka mikä tahansa kankaanpala kelpaa pääsääntöisesti turbaanimateriaaliksi. Nuo kiiltävät juhlaturbaanini koostuvat erikokoisista kimallehileellä koristellun tyllin palasista. Tylliä sai muutamia vuosia sitten Eurokankaan kilotavaralaareista (tuo on siis sitä samaa tylliä, jota Lady Gaga shoppaili mukaansa viimeisellä suomenvireilullaan) - kovasta etsinnästä huolimatta en ole uusia paloja onnistunut löytämään tässä viimeaikoina. On kuulemma kausittain saatavaa tavaraa - jos satutte huomaamaan tuollaista tylliä Eurokankaassa vieraillessanne niin vihjatkaa ihmeessä siitä minulle.


Tämä juhlaturbaani on kasattu mustasta huivista, metrin palasta mustaa glitteritylliä
sekä yhdestä parittomasta vanhasta korvakorusta

Tänään on hyvä julistaa, että tukkaturbaanit ovat tulleet jäädäkseen - ovat yksi tyylii tunnistettavimpia kulmakiviä.
 MyStyleStatement - MySignatureStyle

Ehkä sitä vuosikymmnene päästä katsoo omia kuviaan ja miettii hyvällä tavalla nolostuen, että mitä kummaa sitä onkaan mahtanut noina vuosina ajatellakkaan kun on tuollatavalla pukenut itseään - mutta jos niiksen sitten se kuuluu tärkeänä osana ihmisen kehitykseen.

On elettävä tässä hetkessä - ihmeteltävä noita tuossa hetkessä elämisen ihanuuksia sitten vuosia myöhemmin. Vähän niinkuin isi ja äiti niiden seitsemänkymmentäluvun valokuvissa, joka toisessa kuvassa pönötetään tyylikkyyttä uhkuen neulepoolopaidoissa. Neulepooloissa - for real - näin sitä ajatellaan noista tyylin kulmakivistä nyt reilut neljä vuosikymmentä myöhemmin.

VinkVink kaikille joululahjaa miettiville - pehmeä paketit olisi tosi kiva ylläri.
Mikä tahansa kankaanpala kelpaa, mutta 200x40 kokeinen kivakuosinen kangas olisi tosi iloinen ylläri. Eikä tarvitse olla kenenkään nimen alle brändätty.
Intialaistyylinen pariton roikkukorvis olisi kierrätys lahjoista ykkösin.
- lahjatoivelista päättyy tähän-

Tälläisiä tukkaturbaanikuvioita.

Tutoriaalivideo huivien kieputtelusta on vakavassa harkinnassa - toteutettaneen kun tuo tuikitarpeellinen kuvausapu osuu jonakin päivänä sopivastai hollille. Järkkärikamerassani ei ole videotoimintoa ja kännykkäkameravideon laatu on luvattoman huonoa.
Hyvää ei odota koskaan liian pitkään.

Odotellessa suosittelen Youtuben tarjontaan tutustumista - turban tutorials hakusanalla löytyy.
Pinterest on pullollaan inspiraatiokuvia, eikä pidä tässäkään kohtaan ohittaa sitä totuutt siitä että asian oppii oikeasti parhaiten tekemällä - kokeilun, erehdyksen ja uudelleen onnistuneesti kokeilun kautta.

Odotan innolla kuulevani teidän mietteitä ja ajatuksia näistä tukkaturbaaneista!
Well, whatcha think? 
Onko siellä ruudun toisella puolella joku tukkaturbaaneista aivan hullaantunut?
Vaihdetaanko vinkkejä? Jaetaanko inspiksiä?

Mukavaa maanantaita!

Rakkaudella,
Sallamari

ps. rakkaita terveisiä hyvälle ystävälleni Kirsille,
tämä postaus on omistettu sinulle.

2 kommenttia:

  1. Hienoja hienoja! Tiedän jatkossa kelle tuoda parittomat korvikset jos sellasia sattuu korulaatikkoo siivoillessa löytymään :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tacktack <3 parittomat korvakorut ja rikkinäiset hiussoljet ovat kovin tervetulleita

      Poista