12. marraskuuta 2014

Kauneusostoksia


Innostuin taas kerran ostoksille Ebayssä - tälläkertaa ostoskoriin etsiytyi 30 paria irtoripsiä ja 10 uutta meikkisivellintä. Tuollatavalla lukuina ilmoitettuna ostokseni kuulostavat valtavalta ahnedinnalta, ehkäpä jopa ylenmääräiseltä hoarding - käyttäytymiseltä, mutta oikeasti näissäkin ostoksissa on kyllä järkiperäisyys mukana. 

Ensinnäkin ostan ripsiä tukkupakkauksena 10 paria kerrallaan - laatu on korealaatua, jäykkää muovipintaista karvaa ja hinta tukkupakkauksessa erittäin. Kymmenen paria korearipsiä, joiden ulkonäöstä ja siitä miten ne silmissä käyttäytyy pidän, yksien henkkamaukkaripsien hinnalla.  Niin että tosiasiassa ostin kolmet erilaiset ripset, tosin kymmenen parin pakkauksen kutakin. Onhan siinä enemmän kuin riittävästi ripsiä omiin tarpeisiin, sitä en kiellä - varsinkin kun käytän ripsiä pääsääntöisesti juhlatilanteissa tai vastaavissa erikoisolosuhteissa. No, tarpeen tullen olen aina valmis lainaamaan ja lahjoittamaan ripsiä eteenpäin joten tuskinpa tästä yhtään paria käyttämättä jää. Tämän tästä ilmaantuu eteen yllättävissä tilanteissa joku tientynsorttisia ripsiä kaipaavia - joten täältä löytyy.

Penssilet puolestaan ovat pakettiostos ja tuikitarpeellinen hankinta, kun tämän hetkinen käytössä oleva pensseliarsenaalini suurelta osin on reilusti yli vuosikymmenen ikäisiä. Eipä sillä, hyvä pensseli oikein säilytettynä on iätön. Pensselivalikoima kaipaa myös vähän päivitystä, sillä mun valikoimista uupuu ainakin varjostuksien luomiseen sopiva skarppi pensseli ja hyvä toimiva häivytyspensseli.

Kosmetiikan saralla tällä hetkellä etsinnän alla on oikean savyinen varjostusväri. Kaikki sellaisten contour and highlight -palettien tai valmiiden sarjojen värit ovat minun iholleni (ja mieltymyksille) aivan liian lämpimän sävyisiä, haussa on siis kylmään taittava sopivasti rusehtava värisävy.
Muutama vinkki on jo tullut - joten teoriassa tiedän mitä etsin.

Palataan tuohon varjostusvärin metsästykseen myöhemmin, kun jotakin sopivanoloista on löytynyt.


nämä kuvat lainattu Ebay kauppiaan/ L'Orealin sivulta


Hetkittäin ihminen jää kiinni oletukseen - uskoo olevansa jonkinlainen tai omaavansa jonkin tietyn ominaisuuden tai vastaavan koska joku on joskus sanonut asian olevan niin tai huomattanut asiasta. Minulle yksi tälläinen oletus-johon-olen-jumitunut- visusti-kiinni on ripset - minä sitkeästi uskon olen uskonut omistavani lähes olemattoman harvat tynkäripset, joilla ei oikeastaan itsellään ole mitään virkaa, Kerran reilu kymmenen vuotta sitten minua kuvauksiin meikannut ystäväni huomatti minulle tuosta ripsieni olemattomuudesta - se oli aikaa kun tukka putosi ja keho voi muutenkin todella huohosti - ja siitä lähtien minä olen vakaasti uskonut tuohon tosiasiana - minulla ei ole juuri minkäänlaisia ripsiä luontoäidin luomana.

Ripsiväri on sellainen meikkituote, joita omistan todella vähän - tai joiden ostamista olen kartellut ja vältellyt sen viimeisen kymmenen vuotta. Että mihinkäs minä sellaista tarvitsen, kun ei minulla ole niitä ripsiä joihin sitä väriä sutia - tai jos onkin niin ne ovat niin onnettomat, että se on aivan se ja sama mitä väriä niihin sutaisee. Olen salaa - siis salaa itseltäni kaiketi - huomannut viime kuukausina lukevani tarkasti kosmetiikkablogien ripsivärivertailuja ja löytänyt itseni vuosien varrella kerran jos toisenkin hipelöimästä hajuvesien sijaan ripsiväriputkiloita Tax-Free myymälään eksyessäni.

Rohkaistuin viimein ja ostin itselleni monen vuoden tauon jälkeen paljon kehutun ja kokeillut ripsivärin - ihan sellaisen perus markettiripsivärin kylläkin, mutta iso askel positiiviseen suuntaan tämä on. Meikkipussissani komeilee nyt L'Orealin Manga Eyes ripsiväri jota olen viimeisen viikon ajan opetellut joka aamu harjaamaan huolellisen kerroksen ripsiini.

Olen salakavalasti havainnut, että eihän nuo minun ripset nyt hyväkuntoisina olekaan niin pituudeltaan olemattomat ja onnettoman harvat kuin mitä olen kuvitellut.


Ne surullisen kuulusait tynkäripset yhden Manga Eyes kerron jäljiltä
Eilisen päivän asua piristävät kumpparit. Kun aamulla ensimmäinen ääni jonka kuulee heti herättyään on ulkoa kaikuva tauoton sateen lotina, lienee parasta - ellei liki pakko - inspiroitua kasaamaan asukokonaisuus kumisaappaiden ympärille. Mekko on vanha tuttu - vaihteeksi ilman alushametta - luonnostaan valuvana. Jotenkin luonnollinen valumisefekti sopii näiden sateisten päivien henkeen. Taivas valuu ja niin myös mekkoni - suunta on alas päin kaikilla.

Aurinkoa ja tyllihamefiilistä odotellessa.

Rakkaudella,
Sallamari

4 kommenttia:

 1. Hyviltähän nuo ripsesi näyttää, mutta jos haluat pidemmät, niin oletko harkinnut ripsiseerumia? Minä suorastaan rakastan sitä, enkä pysty enää ikinä luopumaan sen käytöstä. Ebaysta saa noin yhdeksällä kympillä Revitalashia, joka ainakin minulla on toiminut hyvin, eikä ole ollut ongelmia tai sivuvaikutuksia. Luonnollisempiakin vaihtoehtoja on, jos nuo varsinaiset seerumit pelottaa ja kuulemma jotkut niistäkin toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tunnustan suhtautuvani ripsiseerumeihin todella todella skeptisesti - vähän jopa ehkä pelonsekaisesti. Mä rakastan salaliittoteorioita sekä kaikensortin tutkimustulosten lukemista netin syövereistä ja tästä on seurauksena se, että tieto lisää tuskaa.
   En uskaltaisi kyllä tunkea mitään seerumeja silmien lähelle, mä jotenkin pidän näkökykyä aivan liian oleellisena itselleni, että olisin pienimmässäkään määrin valmiin uhraamaan sitä ripsiseerumien mahdollisille lisävaikutuksille.

   Poista
  2. Olen myös lukenut niitä, mutta ne on kilpailevan yrityksen tutkimustuloksia, joten... Minusta ne ei ole muuta meikkiä kummempia tuotteita, eihän siellä ole muuta "ongelmallista" kuin prostaglandiinin johdannainen, eikä glaukoomalääkkeitäkään käyttävät sokeudu, vaikka laittavat sitä ihan suoraan silmiinsä vielä paljon suurempina pitoisuuksina. Mutta ymmärrän kyllä kantasi. :) Minä kun en ole muutenkaan niin innostunut tästä hengissä pysymisestä, niin minulla ei ole tuollaisia murheita, mutta näkökykyään ei kyllä normaalin ihmisen kannata riskeerata (joskaan en kyllä ajattele itsekään riskeeraavani). :) Mutta onhan niitä tosiaan luonnollisiakin vaihtoehtoja, joskaan en tiedä, toimiiko ne. Revitalash kyllä ainakin toimii.

   Poista
  3. Tajusin muutenn itse olevani ehkä vähän kaksinaismoralisti noiden silmään menevien juttujen suhteen - kammoan ripsiseerumeja ja kuitenkin mielelläni tungen silmiin juuri niitä kaikista kammottavimpia juttua, netin välityksellä koreasta ilman optikon konsultaatia tilattuja suurikokoisia piilolinssejä. Paljon hyviä pöpöjä silmille :)

   Poista