21. marraskuuta 2014

Sculpting kit

Poskipäitä pompsahtaa kummasti  näkyville, kun piirtää varoen varjoa luiden alle

Aikaisemmin täällä blogissa jo juttelinkin tuosta täydellisen varjostusvärin metsästyksestä. Iloisilla mielillä voin kertoa, että löysin vihdoinkin sellaisen ihollnei juuri sopivasti kylmään taittavan oikeanlaisen ruskean sävyisen värin.

Face Sculpting - paras ryhtiliike kasvoille ikinä.
Luodaan siis keinotekisesti värien avulla kasvoille haluttuja valoja ja varjoja. Ikään kuin kuin IRL photoshop - vaatii vähintään yhtä paljon harjoittelua kuin hyvän digitaalisen photosoppauksen oikein omaksuminen. Not easy as eating cake, but worth of every minute you invested to learn it.

Noissa valmiiksi kasatuissa sculptor kit -paketeissä on omalla kohdallani se ongelma, että sävyt ovat aivan liiaksi keltaiseen pohjautuvia eli sellaisia lämpimään taittavia sävyjä. Minäkun olen ihosävyltäni punainen ja kylmä - ei lakananvalkoinen ja ikikalpea - vaan rehellisesti sellainen sinipunaisella taittuva kylmäsävyinen tyyppi. 

Noita keltaisella sävyllä taitettuja värejä kun tupsuttelee tälläiseen sinipunaisuudella taitettuun ihoon ei lopputuloksesta saa oikealla tavalla kasvonpiireitä mairittelevaa vaikka mitenkä yrittäisi.

Tried and tested.

Make-up storen ruskeita sävyjä - vasemmalla ylänurkassa myyjän suosittelemat varjstusvärit, oikealla puolella foorumien vihjeiden perusteella löydetyt sävyt, toinen kalpealle ja toinen vähän väripitoisemmalle iholle.
Parikuvana tuollaiset valmiiksi kasattujtut - minun iholleni valitettavasti vaan niin väärän sävyidet -  face scupltin -paletit


Olen tosiaan jonkin aikaa jo etsinyt oikealla tavalla kylmään taittavaa ruskeaa sävyä - sinnitellyt  noilla valmiin varjostuspaletin aivan-liian-kellertävänsävyisillä-ja-aavistuksen-tummusasteeltan-sopimattomasti-ihonväriini-istuvilla -väreillä. Kiroillut ja koittanut saada aikaiseksi oikeanlaista lopputulosta. Sisäinen visuaalinen silmäni  ja peilistä takaisin katsova tuotos eivät oikein vain osuneet yksiin. Omaa lopputulosta vielä Pinterestin inspiraatiokuviinkin verratessa yhä enemmän selvisi, että eihän tämä homma nyt ihan näin mene.

Jotakin oli pakko keksiä - jokin muuttuja vain vaati muutosta yhtälössä.

 Ihan alkuun en oikeastaan tiennyt edes kunnolla mitä minä siin olen tässä nyt etsimässä - tai tiesin että varjostuväriä - contourin color - minä haen,  mutta että mitä se sellainen väri oikeastaan onkaan.  Ajattelin, että jos kosmetiikkaosastolle piipahtamalla asia selkiäisi - olin puolioikeassa. Vähän selkisi ja vähän kyllä herätti lisäkysymyksiä siinä samalla.

Onneksi on Internet.

Meikkifoorumien pienellä oikeasti hyvin suurella avustuksella löysin lopulta oikean suunnan etsinnöilleni - hakuun siis kylmä sinipunaiseen taittava ensisilmäyksellä uskomattoman tummalta vaikuttava ruskea mattaluomiväri. Se on kuulemma se toimivin ratkaisu, mutta vaatii oikein asettuakseen armottoman määrän kokeilua ja harjoittelua - hyvää pensseliä, maltillista väriannostelua ja hyvin hellävaraista pensselikättä.  

Try 10 times at home, before you leave the house wearing it. - saamistani ohjeista parhain.


Viva la Diva sarjan valmis contour paletti vs. se ensisilmäyksellä aivan liian tumma kylmäsävyinen ruskea

Lopulta löysin kymmenien  erisävyisten ruskeiden joukosta SEN sävyn. Värin, joka juuri tässä hetkessä on SE oikea sävy - elämähän pohjimmiltaa on hetkistä ja ehkä kahdenkymmenen vuoden päästä tänään ihastuttavat värien avulla muotoillut kasvot näyttävät yhtä naurettavilta kuin kasaripermanentit tänäpäivänä meistä näyttävät. 

On vaikeaa hahmottaa miten paljon ruskeita sävyjä on meikkivalikoimissa tarjolla. Nopeasti asiaa ajatellessa sitä miettiin, että menenpä kauppaan ja nappaan ruskean värin. Daa ruskea on ruskeaa - että mitä vaikeaa tässä nyt on.

Tuo tämän hetken OIKEA väri on edullista Viva la Diva sarjaa, mattaruskea luomiväri 290 Chocolate Brown. Väri on ostettu Kicks myymälästä ja maksoi muistaakseni kuutisen euroa. Hinta-laatusuhde tuoteessa on kohdillaan. Mietin pitkään MUS rukean ja tämän ostamani ruskean sävyn välillä - ovat nimittäin aika lailla sävyinä yksiyhteen - mutta koska väri oikeasti on ensisilmäyksellä katsottuna todellakin-hirvittävän-tummaa-ihan-oikeasti-ruskeaa-väriä en pihinä ihmisenä raaskinut kallistua MUS puoleen - sillä ajatuksella että jos kuitenkin tämä nyt on aivan liian tummaa ja kamalaa kasvoilla, niin hukkainvestointi kyllä ehkä harmittaisi.

Ei mennyt hukkaan tämä investointi.

Värin käyttö vaatiin harjoittelua ja kokeilua - ihan niinkuin minua opastettiin. Aivan ensimmäinen levityskerta oli oikeasti karua katseltavaa, kymmenes kokeilu tuotti jo halutun kaltaisen tuloksen.
Nykyään tämä väri on aivan luottotuotteeni.

Seuraavaksi investoin ainakin kokeilumielessä tuohon MUS vaihtoehtoon. Niin MUSn valikoimista mieleiseni tuote on Microshadow mattaluomiväri sävyssä Deadly.

Face Sculpting on meikkitrendinä paljon keskustelua herättävä makuasia  - yksi tykkää, toinen ei, kolmas ei rohkene edes kokeilemaan vaikka kasvejen muotoilu kovasti kiinnostaa ja avautuu siksi kiukkuisena asiasta kaikille varjostuksia suosiville.

Be brave, give a change - siinä paras neuvoni.
Taito minkä oppii kuka tahansa - vaikka se oppiminen vie aikaa ja vaatii vaivannäköä.
Ehkä pidät tai sitten tai kentis tälläinen kasvojen muotoilu on kiva juttu silloin tällöin toteutettuna.

Hyviä värisuosituksia ja tekniikkavinkkejä vastaanotetaan!
Jaa ihmeessä parhaat vinkit minullekin.

Rakkaudella,
Sallamari

ps. jos mietit oman ihosi sävyä  paras sellainen suuntaa-antava pikatesti on kurkata ranteeseen ja tarkastella ihon läpi piirtyviä verisuonia. Keltasävyinen iho saa suonet yleensä kuultamaan vihertävinä ja punapohjainen iho puolestaan sinertävinä. Minun ranteessani suonet kuultavat sinisinä - hyvinkin sinisinä.

Ei kommentteja