1. marraskuuta 2014

Sokerikallo KahloHalloween on niitä harvoja päiviä, kun oikesti vähän kaipaan sitä meidän elämää Irlannissa. Kun kerran on päässyt osalliseksi oikeista halloween huveista, sitä mielellään ottaisi pienen palan Irlannin vuosista takaisin joka vuosi.

Enkä puhu tässä kohtaa mistään hillittömistä halloweenn kekkereistä, vaan ihan tavalisesta arkisesta halloween illasta kotinurkissa. Kun koko naapurusto koristelee kotinsa kurptsoilla sekä kalloilla ja heittäytyyyhdesn illan ajaksi estottomasti johonkin täysin hulvattomaan naamiaisasuun.

Sitten kierretään iloisilla mielillä ovelta toiselle kysymässä Trick or Treat ja toivottamassa naapureille Happy Halloween! Ilta huipentuu yhdessäoloon, siihen että kokoonnutaan jonkun kotiin illasistujaisten merkeissä - illan kruunaa aivan hillitön Sugar-High-Overdoze lapsilla ja aikuisilla.
Olen todella kiitollinen, että onnekaiden sattumusten kautta sain eilen palan paljon kaipaamaani "oikeaan" halloweenia elämääni. Kulunut viikko on ollut raskat ja daamantäyteinen - kärjistyen niin pahaksi siihen, että oman jaksamiseni vuoksi tein viikon kaksi viimeistä työpäivää kotoa käsin.

Eilen aamulla oli sellainen olo, että olen juuri nyt todella kipeästi naurun täyttämän illan tarpeessa.

Siitä se ajatus siteen lähti ja Facebookin voimin pienestä "Voi jospa saisin tähän väliin vähän jotakin hauskaa ja vähän naurua." -toiveesta poiki todella iloinen ilta.  Sellainen kaipaamani kotikutoinen lämminenkinen halloweenilta - sellainen jota todella olen ikävoinyt. 

Ystäviä, pientä purtavaa ja lämminhenkistä vaivatonta yhdessäoloa.

Niin ja mikä parasta - Halloween Asuja!
Olen ainkain jo viisi vuotta ihaillut taidokkaasti tehtyjä Sugar Skull naamioita netissä. Olen haaveillut sopivasta tilaisuudesta kokeilla itse, millainen Sugar Skull tulkinta minun käsissäni syntyisi. Olen kerännyt tusinoittain Sugar Skull teemaisia mood boardeja ja inspiraatiokuvakollaaseja. Olen kertakaikkisesti sokerikallonaamioiden lumoissa.

Siitä se ajatus sitten lähti; 
juuri nyt saattaisi olla sopiva tilaisuus kokeilulle.

Totuushan on se, etten ollut varautunut minkään sortin halloween kemuihin joten asusta tuli sitten hieno Last-Minute-Ex-tempore -haaste.  Sugar Skull oli synnytettävvä tällä kertaa ilman vartavasten hankittuja välineitä.

Joten ei kun raidaamaan kaappien sisältöä ja katsomaan josko sieltä jotakin tarvikkeita löytyisi.

Onnekseni kaapista löytyi pari kasvomaalaussettiä, jostakin vuosien takaa - ikivanhoja, ehkä jo pilaantuneita ja totaalisen käytettyjä mutta edelleen ilmeisen toimintakuntoisilta vaikuttavia.

Oli käyttämätön nappi valkoista väriä, putsattavissa olevat napit sinistä ja turkosia, mustan värin jämät ja perätä kaksi kokonaista nappia punaista.
Meikkiboxien kätköstä löytyi lisää mustaa väriä, kultaista glitteriä, kerran käytettyjä ihokristalleja ja hämmentäviä turkooseja kukkakuvioisia koristeita.

DIY halloween -look Kokkisota konseptilla.

Muistattehan Kokkisodan, sen teeveeohjelman jossa vieraat toivat mukanaan sattumanvaraan valittuja ruoka-aineita joista sitten yhdessä ammattikokin avustuksella loihdittiin parasta mahdollista herkkuruokaa. 

Otin haasteen vastaan.
Hihat ylös ja hommiin - luomaan parasta mitä tarjolla olevilla tarvikkeilla voi tehdä.
Koska pidän haasteista, ajattelin viedä tämän Last Minute Halloween Outfit -projektin vielä askeleen pidemmälle - miten loihtia toimiva halloween asu Project333 vaatekaapin antimista.

Miten uskomattoman moneen tilaisuuten tuo musta luottomekkoni taipuukaan 
 seuraksi valittujen asusteiden avustuksella.

Pääpaino asussani lepää Sugar Skull kasvonaamionmeikin ja pääkoristeen varassa. Pääkoriste on niinkin yksinkertainen tuotos, kuin  turbaaniksi kääritty pinkkiturkoosi arkihuivi ja lapsen lelulaatikosta löydetty muovikukkalei. Pari hassua pinniä pitämässä pääkoristeen osia toisissaan.

Hintaa tälle halloweenlookille tuli nolla euroa.
Aikaa asun loihtimiseen meni vajaat pari tuntia,
ajasta suurimman osan kulutin koluten kaappeja käyttökelpoisia tavikkeitä etsimässä.

Olen todella onnellinen ja tyytyväinen tästä Sokerikallo Kahlo -asustani.
Onnellinen ja kiitollinen siitä, että sain viettää eilen aivan ihanan halloweenillan.

Kiitos kutsusta ja hyvästä seurasta.
Tuli todella tarpeeseen.

Im feeling very refreshed.


Mitekäs teidän halloween siellä ruuun toisella puolella?

Hyvää pyhäinpäivää!

Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja