16. joulukuuta 2014

Elämäni punaisia asioita


Blogin sähköpostilaatikkoon oli tupsahtanut joltakulta anonyymiltä tälläinenblogihaate, jossa pyydettään pohtimaan erilaisia punaisia asioita elämässä ja niiden merkitystä itselle.

Kun puhutaan minusta ja punaisista asioista, on huulipuna ensimmäisenä mieleeni juolahtava juttu. Minulle ainoa oikea huulipunan sävy täydelliselle huulipunalle on puhdas karmiininpunainen - aavistukseen kylmään sinisävyyn taittava hyvin puhdas punainen sävy.
Hyvänä kakkosena elämäni punaisten asioiden listalla tulee hiusväri, kirkkaasta punaisesta hentoon kupariin - punaisella tukalla on aina ja iänkaiken erityinen paikka sydämessäni. Tunnustettakoon tässä kohtaan rehellisesti, että olen aivan heikkona punatukkaisiin naisiin.

Ensimmäinen punainen muistoni liittyy - yllätys,yllätys - kenkiin. Minulla on mielikuva pienistä punaisista lakerikengistä lapsuudessani - vaikka todellisuudessa lakerikenkäni ovat kyllä olleet mustat. Jotenkin siitä huolimatta alitajuntani yhdistää lapsuuden ja punaiset lakerikengät yhdeksi visuaaliseksi muistoksi  - vaikkakin kyseessä on kyllä opittu muisto, eikä aito omiin kokemuksiin perustuva muisto niin milelleyhtymän tuottama muistokokemus on vahva. 

Punasiten lakerikenkien lisäksi en ole koskaan omistanut punaista autoa (isillä oli kyllä yksi punainen Vauxhall joskus), en ole koskaan asunut punaisessa talossa (vaalenpunaisessa kylläkin), mutta punainen polkupyörä minulla kyllä on ollut.
Meinasin hetken jo väittää, etten omista yhtään punaista vaatetta - tarkempi tarkastelu osoitti täydellistä väärässäoloa tuollaisen ajatuksen kanssa. Esimerkiksi tällä hetkellä toinen käytössä olevista ulkotakeistani on räikeän punainen, eikä värinsä puolesta miellytä silmääni ollenkaan. Eikä sitäpaitsi sovi yhteen juuri minkään asusteen tai kenkien kanssa - mutta onhan se lämmin ja jo valmiiksi olemassa - joten tuon punaisen hirviötakin kanssa mennään tämä talvi.

Punaisia alusvaatteita minulta ei löydy.

Lisää punaisia asioita joutuu pohtimaan. No punaisella kynällä en kirjoita lähes koskaan, suosin kaikessa piirtämis/kirjoitustarkoituksessa mustia ohutkärkisiä tussikyniä. Pidän punaisesta paperista - etenkin glitterikoristeltuna. Cut Out and Keep -sivustolta löytyy tekemäni Ruby Red Platform Heels -niminen tutoriaali. Dorothy. On meidän taloudessa ainakin yksi setti punaisia lakanoita. Punaisien pyyhkeiden määrä on sen sijaan nolla. Astiakaapista ei myöskään löydy oikeastaa mitään punasita, muutamaa Tupperwaren leivontakulhoa lukuunottamatta. Punaisia sisustusesineitä en näin äkkiseltään muista omistavani.
Aika monella eri tavalla punainen väri liittyy elämääni. 

Ai niin, myös minä haaveilen sellaisista punapohjaisista kengistä.

Minä laitan omalta osaltani nyt haastetta eteenpäin!
Mitä kaikkea punaista on sinun elämässäsi?


Rakkaudella,
Sallamari

4 kommenttia:

 1. Punainen on lempivärini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooo, ihanaa <3 nyt vaan bloggaamaan punaisista asioista

   Poista
 2. Punaset kynnet, huulet ja punaset vaatteet kaikissa eri sävyissä, ruosteenpunaisesta viininpunaiseen. Ennen en pitänyt ollenkaan punasia vaatteita, mutta jotain tapahtu ehkä reilu vuosi sitten.

  Punanen polkupyörä on ollut ja skootterikin, auto jolla opettelin ajaan oli punainen.

  Mun digipokkari on punainen.

  Yhdet mun kauniit lakanat on punasävyiset.

  Mutta eniten tulee mieleen pikkuveli kun se istu vielä rattaissa ja sillä oli punanen toppatakki ja pitkät vaaleet hiukset ja kaikki luuli sitä tytöks :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pikkuvelimuisto on aivan paras. Ihana punaiseen toppatakkiin puettu pikkuveli <3

   Poista