29. joulukuuta 2014

Kaikkien vaatekerrosten alla

To put on a corset properly is as much of an ar
as to make a corset properly.Olen hurahtanut tiukalle kiristettyihin korsetteihin - vuoden viimeinen suuri tunnustus.

Olen viimeksi kuluneiden kuukausien aikana kaikessa rauhassa tutustunut korsetteihin ja Tight Lacing harrastuksen maailmaan todenteolla - nykyisin vietän 12-16 tuntia arkipäivästäni korsettiin pukeutuneena. Lähdin liikkeelle korsettiin pukeutumisessa todella varovaisesti - uskalsin hädin tuskin pitää korsettia päällä yhden iltajuhlan verran - nyttemmin korsetin käytöstä on tullut rakas tapa. 

Olen pukenut korsettia päälleni niin kotona kuin lentokentällä - jokainen tilaisuus on sopiva tilaisuus korsettiin pukeutumiselle. 

Olen aina rakastanut korsettien visuaalista ilmettä, sitä miten ihanasti korsetti luo kantajalleen kauniita kaarevia linjoja. Jo vuosia olen ihallut ja inspiroitunut korseteista asusteina ja haaveillut salaa jokupäivä itsekin rohkenevani pukeutua korsettiin. Minua jännitti miltä tuntuu pukeutua korsttiin pitkiä yhtäjaksoisia aikoja - yksi FetishClub ilta äärimmilleen kiristetyssä korsetissa tuntuu aina niin ihanalta. 

Mutta miten istuu päällä korsetti kokopäiväisenä asuna tilanteessa kuin tilanteessa?

I'm one of those strange beasts who really likes a corset

Kerrron seuraavaksi hieman omista korseteistani. Tämä kertomus minusta ja korseteistani on ainoastaan minun tapani toteuttaa mielihaluani pukeutua korsettiin - kertomus ei siis millään tavalla väitä olevansa sen oikeampaa ja aidompaa korsettiharrastusta, kuin jonkun toisen tapa toteutttaa korsettiin pukeutumisen mielihalujaan.

Ihan ensiksi muutama sana korseteista - omistan kolme hyvää ja yhden huonon korsetin. Vanhin korseteistani on kymmenisen vuotta sitten minulle omien mittojen mukaan ystäväni tekemä korsetti - jota on vuosien kuluessa muokattu pariin otteeseen kehoni muutosten mukaan. Tuon korsetin ehdottomasti paras puoli on kestävyys -  kymmenestä ikävuodestaa huolimatta on korsetti edelleen kuin uusi.

Muita mittatilauskorsetteja en omista. Koen, että vielä ei ole oikea aika hankkia mittatilauskorsettia, sillä viimeisen vuosikymmenen aikana mittani ovat muuttuneet todella radikaalisti suuntaan ja toiseen - hell, itseasiassa raaka totuus on että viimeisen vuoden aikana kehoni on muuttunut valtavasti ja mittatilauksena tehty korsetti toden näköisesti lojuisi kaapissani käyttämättömänä epäsopivan kokonasa vuoksi.

Minulla on kokelma Ebaysta tilattuja "halpakosetteja" jokapäiväisessä käytössäni. Löysin sattumalta korsettimallin joka edukkaan hintansa lisäksi sopii keholleni täydellisesti - ei paina, eikä purista - ja kestää kovaakin käyttöä kelvollisesti. Toisessa ebay korsetissani huomasin taannoin pienimuotoista kulumaa kankaassa nyörikujan viereisen luun päällä - kulumakohdan paikkasin onnistuneesti sydämenmuotoisella itseliimautuvasta nylonpaikkalapusta leikatulla palsella. Vihreä korsettini on taas kuin uusi ja valmiina käyttöön - nykyisin sydämillä koristeltuna.

 Etsin Ebaystä korsetteja hakusanalla "heavy duty corset" ja "double bone corset". Käytössäni olevat korsetit ovat sellaista hieman pidempää mallia, mallia joka laskeutuu edestä alas häpykummun päälle.

Toki tälläisiä "halppiskorsetteja" tarvitsee useamman kappaleen, kun niitä mielii käyttää aktiivisesti päivittäin. Itse en esimerkiksi käytä samaa korsettia kahtena peräkkäisenä päivänä. Huollan korsetteja käyttökertojen välissä hyvällä tuuletuksella ja tarvittaessa pesen ne käsin. Korsetin pesuväli pitenee huomattavasti, kun korsetin alla käyttää  korsettien alle vartavasten suunniteltua "alustuubia", eikä korsetti näin olle ole paljasta ihoa vasten. Oma alustuubini olen leikellyt vanhoista tank top yläosista, yhtään "oikeaa" alustuubia en omista.

Hintapoliittisesti on  aivan sama investoiko sitä yhteen hyvään mittatilauksena tehtyy korsettiin vaiko turvautuuko, niinkuin minä,  useaan edullisempaa vaihtoehtoon, joita vaihtelee käytössä. Minä tavoitteenani on hemmotella itseäni tulevaisuudessa hyvällä mittojen mukaan tehdyllä korsetilla.


Tässä kohtaa en voi sivuuttaa omaann kehoon liittyvää pohdintaa korseteista puhuessani.

Pidätkö sä korsettia jotta sun kropasta tulisi paremman näköinen?

Yllä mainittuun kysymykseen törmään aika-ajoin. Minä pidän kehostani sekä korsetilla ja ilman - tai oikeammin, korsetin käyttäminen ei saa minua rakstamaan itseäni enemmän, eikä korsetittomuus puolestaan aiheuta inhontunteita kehoani kohtaan. Korsetti on kiva piristys ja kieltämättä se luo kauniita tasaisia kaaria vartaloon. Eniten korsetissa pidän sen käytön luomasta kehotuntemuksesta - siitä miltä korsetti tuntuu päällä. Korsetti yllä olo on kuin olisi kokoaikaisen lämpimän turvallisen ja tiukan halauksen omana - lohduttava tunne  joka tuo vähän turvallisuutta mukanaan.

Pääasiassa korsetti tuntuu yllä mukavalta, mutta tässä kohtaa on reilua puhua myös ikävämmistä tuntemuksista. Rintani häiritsevät minun korsetinkäyttöäni toisinaan - tarvitsee todella tarkkaan katsoa millaiset liivit pukee päälle. Rintani ovat todella leveät, alkavat poikkeuksellisesti kainaloalueelta tavanomaisemman rinnan ulkoreuna sijaitsee solisluun ulkosyrjän korkeudella -alkukohdan sijaan. Rintojeni muodon vuoksi useimmat kaarituelliset liivit ovat itsessäänkin pitkällä käytöllä epämukavan tuntuiset - korsettien kanssa osa kaariliivistä painautuu tavanomaista ikävämmin rinnan kainalonpuoleisiin sivuihin. Mutta ei tämä korsettikäytössä huomattu epämukavuus ole mitään sellaista, jota ei voisi ratkaista vaihtamalla toisiin rintaliiveihin.

Fyysisiä muutoksia vartalossani en ole huomannut säännöllisen korsetinkäytön myötä - tarinathan kertovat  että vyötärö kapenee pysyvästi kun riittävästi pitää kireää korsettia yllään. Se mikä hyllyi ennen, hyllyy edelleen ja hyvä niin. Minulla on aina ollut selkästi erottuva vyötärölinja - yksi kehoni parhaita puolia - nyt muutaman kuukauden säännöllisen korsetinkäytön jälkeen vyötärö ehkä erottuu vielä aavistuksen selkeämmin. Ainakin omin silmin katosessa näyttää siltä. Joten kenties noissa urbaaneissa korsettitarinoissa on aavistus todenperää.

Minun päämääränäni ei ensisijaisesti kyllä ole radikaali vartalonmuotoilu korsetin avulla - vaikka ilmiönä Tight Lacing Body Modification on äärimmäisen mielenkiintoinen. 

Minä huvittelen korsettiin pukeutumalla nauttien kiristetyn korsetin luomasta tunteesta - kurinalainen BodyModification kiristely ei toistaiseksi ole vielä se minun juttuni. En siis mittaa vyötärönympärystä, enkä tavoittele tiettyjä lukemia - toistaiseksi. Luovuttuani laihdutuksen tarpeesta pakonomaiset ajatuksen omaan kehoon liittyvien lukujen suhteen ovat nekin liuenneet olemattomiin. Nautin elämääni löytämsätni "kurittomuudesta" joten säännöllinen johonkin tavoitteeseen tähtäävä korsetinkäyttö tuntuu juuri tässä kohtaa elämässä vähän vieraalta ajattelulta. Vaikka kiinnostavaa se kyllä on - ihailen muiden saavutuksia kyllä.

Nykyisellään minä tyydyn rokkaamaan juuri tälläisenä ja tämän vartalon kanssa.
Korsetilla tai ilman.

Rakkaudella,
Sallamari

4 kommenttia:

 1. Hmm... joskus kaipaan hieman kiristystä ympärilleni :D - toisikohan korsetti turvallisuudentunnetta? Niin kuin vaikka painava täkki ympärillä tuo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotakin samankaltaista turvallisuutta tuovaa ominaisuutta painavassa täkissä ja korsetissa on. Mä nukun kesät talvet kahden peiton alla, en siksi että palelee vaan siksi että saan nukuttua rauhallisemmin kun on enemmän kuin yhden peiton paino.

   Poista
 2. Anonyymi2/1/15 10:40

  Kiitos tästä postauksesta! Mulla on samankaltainen "harrastus" aluillaan, kaksi korsettia vielä odottaa käyttäjäänsä. Pitäisi harjoitella pukemista, en oikein tahdo saada yksin laitettua korsettia päälle, mutta harjoittelu varmaan auttaa tässä asiassa.

  Haaveena olisi jonain päivänä teetättää mittatilauskorsetti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo korsetin laittaminen yksin päälle on todellakin haastava homma - ajan kanssa se tuntuu hiukan helpottuvan, kun jotenkin "oppii" paremmin miten se korsetti päälle sujahtaa. Mutta kyllä siihen korsetin päälle laittoon toden teolla pitää keskittyä, minun ainakin, niin kertoina kun laitan korsetin päälle ihan itsekseni. Rohkeasti vain pyytämään apua korsetin kiristykseen parhaalta ystävältä tai hyvältä työtoverilta, sillä hyvin kiristettynä korsetti on päällä miellyttävä koko päivän.

   Mittatilauskorsetti on kyllä mitä parhain lahjaidea itselle <3

   Poista