22. joulukuuta 2014

Viime hetken lahjavinkki - mitä jos et antaisikaan, vaan lainaisitMeillä on jokavuotisena jouluperinteenä tehdä jotakin hyvää - auttaa jotakuta apua tarvisevaa jossakin päin maailmaa. Yhtenä vuonna se on joulupuukeräys ja lapsi aivan lähistöllä, toisena vuonna kymppi tai kaksi eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Tänä jouluna päädytiin hiukan toisenlaiseen hyväntekeväisyyskampanjaratkaisuus -  lahjoittamisen sijaan me rahoitamme pienen murto-osan yhdestä unelmasta pienen rahalainan avulla.

Jos silmien eteen nyt nousee mielikuva minusta kadunkulmassa kaksikymppisten kanssa huutelemassa, että kuka tahtoo minä lainaan - väärillä jäljillä ollaan. Lindan avustuksella minä löysin Internetin ihmeellisistä syövereistä aivan fantastisen Kiva nimisen palvelun.

Kiva Microfunds on 501 erillistä voittoa tavoittelemattomasta järjestöstä kattava joukkorahoituspalvelu, jonka avustuksella ihmiset voivat Internetin kautta sijoittaa mikrolainasumman - 25 Dollaria - rahaa pienituloisille/huonon vastaanoton saaneille yrittäjille tai opiskelijoille 70 maassa ympäri maailmaa.

Kivan missiona on lievittää köyhyyttä yhdistämällä ihmisiä luotonannon kautta.
Auttaa ihmisiä siellä missä he elävät.

Hyväntekeväisyyttä, mutta ei  sellaista että minä yksiseliteisesti annan tämän ja sinun pitää vähempiosaisena vain ottaa kiitolliseva vastaan. Kivan kautta oman lainaosuuden avulla mahdollistaa itsenäisen yrittämisen ja osoittaa yrittäjälle, että joku jossakinpäin maailmaa uskoo häneen. Samalla luodaan työtä sinne missä sitä tarvitaan ja annetaan yrittäjälle loistava mahdollisuus positiiviseen onnistumisen kokemukseen yrittämisen mahdollisuuden, niin ja tietenkin myös onnistuneen lainan takaisinmaksun, kautta.

Kiva laina ei tuota mitään korkotuloa lainaajalle, sillä Kiva Mircofunda ei peri korkoa lainatusta rahasta. Kivan tarkoituksena on puhtaasti auttaa ihmisiä toteuttamaan unelmiaan, kaikkea tätä lainatoiminnan mahdollistavaa toimintaa pyöritetään puhtaasti lahjoitusten avulla.

Kivan kautta on mahdollista lahjoittaa monenlaisa erilaisia projekteja - naisia, miehiä, korkeakouluopiskelijoita, yksityishenkilöä, yhteisöä, vihreää ideologiaa, teknologiaa tai vaikkapa katastrofista toipuvien aluiden yrittäjää.

Minulla oli tämän vuoden rahoitusprojektillemme yksi selkeä kriteeri - minä halusin rahoittaa naista tai naisryhmää. Itsellistä naista, joka omalla työllään haluaa taata itselleen itsenäisen elämän. JunttiPee puolestaan hetken Kivan sivustolla surffailtuaan tuli sellaiseen tulokseen, että hänen osaltaan lainamme tulisi kohdistua johonkin sellaiseen hankintaan, jonka avulla lainan saaja valmistaa jotakin - siis tarvikkeita, työkaluja tai materiaaleja jonkin tavaran valmistukseen.

Näillä kriteereillä lainakohteeksemme valikoitui Barrio 3 Group Guatemalassa. Barrio 3 on yhdeksän itsellisen naisten muodostama ryhmä, joka tarvitsi lainaa ostaakseen lankaa ja neuloja, joiden avulla he valmistavat käsitöitä myytäväksi. Tämä laina, jonka rahoituksessa me saamme olla osallisina, on ryhmän toinen Kivan kautta rahoitettu laina  Ilman Kivan kaltaista järjestöä näiden itsenäisten naisyrittäjien minkään sorttinen lainansaatimahdollisuus alueella jossa he elävät olisi olematon.

Iloisena huomasin tänään Kiva sivulla piipahtaessani, että naisten hanke on saavuttanut täyden rahoituksen ja takaisinmaksu on alkanut.

Onnea Barrio 3 projektiinne!

 Hyvä mieli, parempi joulu.
Suosittelen lämpimästi tutustumaan Kivan sivustoon ja harkitsemaan joukkorahoitukseen mukaan lähtöä. Yhden lahjan hinnalla voi tehdä hyvää monta vuotta - sinäkin vuonna, kun sijoittaa kaikki ansaitsemansa ylimääräiset rahat lomamatkaan tai Louboutiineihin. Kiva laina palaa lainanantajan Kiva tilille Dollarisentti kerrallaan sitä mukaa kun lainan saaja lainaa takaisin saa maksettua. Barrio 3 ryhmän pyytämä laina-aika oli 12 kuukautta, joten mikäli Leidit hankkeensa suhteen pysyvät suunnitelman mukaisessa aikataulussa, ensi jouluna minä rahoitan tällä samalla parinkympin sijoituksella toista hanketta. 

Yksi sijoitus, monta hyvää lahjaa - niin tämä homma parhaimmillaan menee. 


  Mukavaa vuoden pimeintä päivää teille kaikille!
Huomenna ollaankin taas yksi askel lähempänä yötäntä yötä ja keskikesää.

Rakkaudella,
Sallamari


Ei kommentteja