27. tammikuuta 2015

Kaksi erillistä huonetta - yksi minulle, toinen sinulle
Tänään tuntuu oikealta nostaa kissa hetkeksi pöydälle - noin vertauskuvallisesti vain - ja kertoa yleisesti havaintojeni mukaan jotenkin häpeälliseksi koetusta monenlaista hiljaisuutta herättävästä aiheesta - avioparin erillisistä makuuhuoneista.

Siis siitä, että yhteisen kodin seinien sisäpuolella pariskunnasta toinen ottaa ja muuttaa omilleen - pois yhdestä yhteisestä makuuhuoneesta

Bye Bye Meidän Makkari - tervetuloa mun huone ja sun huone.

...no kui te nyt silla?
Niin ja miten teidän seksielämän sit käy?
Kukaan ei hiivi illalla uutistenjälkeen puolivaivihkaan viereen nuka nukkumaan ja silittele, että kulta miten olis , ei sitten ees aamulla oo ketään kyhnäämässä heräämishetkellä puoliunisena kainalossa aamuseksiä.

Lähden itse pohtimaan tätä asiaa sellaisesta näkökulmasta, että yöuni on ihmiselle pyhä asia. Niin minun yöuneni, sinun yöuneni, lapsen ja kumppanin yöunista puhumattakaan. 

Makuuhuone on kodissa ensisijaisesti nukkumista ja hyviä unia varten - eikö totta? Näin meillä asiaa ainakin lähestytään, että makuuhuone on ensisijaisesti huone jossa nukutaan ja toisella  (tai oikeammin ehkä vasta kolmannella tai neljännellä) listasijoituksella mietitään niitä makuuhuoneen symboolisia arvoja.

Monen levottomuustekijän summana - toinen kuorsa, toinen on luonnostaa huono nukkuja joka kuorauksesta häiriintyessään (tai muutenvaan huonona yönä) häiriköi levottomalla sängyssä pyöriskelyllään kuorsaajan unenlaatua - olemme yhteistuumissa JunttiPeen kanssa tasapuolisien hyvien yöunien takaamiseksi päätyneet ratkaisuun kahdesta erillisestä makuuhuoneesta. Ratkaisu on lähinnä sisustuksellinen jatko nyt käytössä olevalle ratkaisulle - sille, jossa vuorotellen toinen meistä viettää yön sohvalla tai varavuoteella.

Kumpikin meistä on asian virallistamispäätöksestä onnellinen - kilpavarustelu sisustusideoiden suhteen on aloitettu.

Ollaanhan sitä kerrankin sellaisessa tilanteessa, missä vaadittavien kompromissien määrä on nolla. Minä sisustan huoneeni niinkuin haluan, sinä sisustat omasi niinkuin sinä haluat.

Tervetuloa sisustushaaveisiini ihan hehkuvankeltainen lintutapetti - juuri se, jota JunttiPee ei ole koskaan halunnut yhteistä makuuuhuonetta koristamaan. Minun Buduaariani koristamaan sinä saattaisit olla juuri se oikea valinta.

Käytännön järjestelyjen suhteen muuttotoimet aloitetaan luonnollisestikin sängyn vaihdolla. Yhteinen parisängyn runko Ikeakirppiksen kautta kierrätykseen ja kaksi patjoihin sopivaa erillistä sänkyrunkoa ostoskoriin - kummallekin sellainen oman huoneen sisustukseen sopiva, siitä viis mätsääkö sängyt toisiinsa millään tavalla.

Mikä autuus onkaan luvassa lakanoiden hankinnassa. Ei tarvitse miettiä mätsääkö minun puolen lakana sinun puolen lakanaa - lupa nukkua tästä eteenpäin juuri minulle mieleisissä lakanoissa vailla kompromissivaatimuksia kuosien suhteen.

Hello Wonder Woman sheets!

Niin, että mintenkä se meidän rakkauselämä tästä eteenpäin?
Well, tuotanoinniin, no eipä me ollan koskaan sänkyä rakkauden tekoon tarvittu - aika lailla Last Choice valinta tuo aviovuode niiden avioveltoitteiden parissa puuhastelulle on aina ollut. Yhteisestä makuuhuoneestahan tässä vain luovutaan - yhteinen koti pysyy - samojen seinien sisällä vieretysten sitä tästä eteenkin päin suurin osa ajasta vietetään.

Ainahan on myös hotellit - viikonlopun mittainen romanttinen kahdenkesken karkumatka hotelliin. Sounds like a lot of fun. Yhden hotelliyön sitä aina viihtyy yhdessä sängyssä kaksisteen ilman, että kummankaan unirytmi siitä kärsii. Sitäpaitsi mikä hienompaa kuin vierailla ihastelemassa sitä toisen omaa huonetta - vuoroin vieraissa ja niin edelleen. My bed or your bed - yön voi aloitella yhdessä sängyssä ja kun häiriötekijät kasvavat niin suuriksi, että uni häiriintyy voi hissukseen hiipiä omaan sänkyyn. Aamulla ensimmäisen havahtumisen aikoihin hiipii sitten takaisin toisen viereen.

One bed - two beds, who cares ?
Ainoastaan hyvillä yöunilla on väliä.

Lisää makuuhuonekuulumisia tämän projektin varrelta varmasti luvassa.


*****

In English

Im moving out - to my very own bedroom.
(Such a scandalous statement for a starters today.)

Separated bedrooms - overly common, yet still very taboo sounding subject.

So what have we done wrong?
Like what's bugging? Have we lost the love?
Is this beginning of the end?

I start looking into this subject stating, 
in my thoughts A Good Night Sleep is one of the most precious things.
Essential for everyone.

Good Night Sleep is our only reason for two bedroom arrangement - he snores, Im sound sensitive and restless sleeper. Really we do not even change that much. Currently one of us is sleeping on a sofa or spare room bed . So the only major thing that we really need to change here. is that we sell our big king size bed and buy 2 single beds.

Then my hubby is gonna have the bedroom solely to himself and I will convert our study room to my boudoir.  Im very thrilled about all this - renovations and new home decor challenges ahead. Im finally allowed to paper my walls without compromising - my bedroom, my rules. Im dreaming about super lovely yellow PIP Bird Wallpapers.

So what will happen to our love life? Is this the end?
Two rooms - no time together ever anymore.

Well, we have never been very keen about the whole Let's get busy in our martial bed -thing
 - you know what I mean. Beside that, there is of course this  cuddling in the bed before sleep and in early morning hours -thing. How the heck is that going to work?
With My bed or your bed? -kinda philosophy. One night I visit your bed, the next you visit mine. When snoring is getting too loud or I act too restless for you to sleep -  escape to own be is the solution. Oh yes, one is more than welcome to sneak back other bed for some more cuddles next morning.


I will share my bedroom stories here in the future.
Let's see how my decoration will turn out.

One bed, two beds
- who bloody cares.
Good Night Sleep is the only thing that matters.


******

Rakkaudella,
Sallamari

6 kommenttia:

 1. Meillä on tällä hetkellä niin, että puolisolla on oma (työ)huone, jossa on kaikki hänen viihdykkeensä ja aarteensa ja mulla on sitten loput asunnosta. Jonain päivänä meillä on toivottavasti myös molemmilla omat työhuoneet, ehkä jopa makuuhuoneet, koska esim. nyt viikon mittaisen yöyskimisrupeaman aikana todella harmitti puolison kiusaaminen jatkuvalla köhimisellä... Sohvalla meistä ei vaan oikein kumpikaan osaa nukkua - eikä siinä kyllä kukaan viikkoa putkeen nukukaan! :P Ei huono!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aivan samalta tilanteelta tuo teidän tilanne kun meilläkin on tällä hetkellä. Nuo makuuhuoneet tulee olemaan kummallekin se oma paikka, jonne oman sängyn lisäksi saa viedä arteensa ja viihdykkeet - askel eteenpäin nykyisestä.

   Meillä minä nukun sohvalla (syystä tai toista huonoimpina öinä uni ottaa tullakseen sohvalla) ja puoliso pääasiassa sitten varavuoteella. Mutta ei mikään väliaikaisratkaisu pitkän päälle toimi - pysyvämpiä ratkaisua kaikkien hyvän nimissä.

   Poista
 2. Olen samaa mieltä, että yöuni on pyhää ja sen takia meillä ei ole koskaan lapset tulleet yöllä meidän sänkyyn. Olen sitä mieltä, että perhepedissä ei kukaan nuku hyvin. Itse nukun hyvin, kun tunnen, että mies on vieressä. Toki tiedän, että hän herkkäunisempana kärsii minun pyörimisestä, levottomasta nukkumisesta ja mahdollisesta kuorsauksesta, mutta kärsiköön :-) Olen kyllä joskus ajatellut, että erilliset makuuhuoneet voisivat taata miehelleni vähän paremman unen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhepetiin mä en koskaan ole taipunut, edes ajatuksen tasolla. Mä olen ehkä vahva yksi ihminen, yksi sänky filosofian kannattaja :)

   Rakkauden vuoksi sitä ehkä vähän voi kärsiä ajoittaista levottomuutta ja kuorsausta - toisaalta sitten kun tuntuu, että nyt ei saa nukuttua enää ollenkaan niin onneksi ajatus omista makuuhuoneista on teidänkin taloudessa jo ajatuksen tasolla hyväksytty suunnitelma :)

   Poista
 3. Tuo lintutapetti on aivan mieletön! :)

  Minusta on täysin suotavaa nukkua eri makuuhuoneissa, jos se sattuu sopimaan puolisoille paremmin, onhan kunnon yöunet terveyden yksi peruspilari. Sehän voi myös olla hyväksi jos jää hieman kaipaamaan toista, jälleennäkeminen aamulla on mukavempaa :)

  Mies nukkuu joskus sohvalla, koska yrittää taistella laiskuuttaan vastaan sillä tavalla, eli nukkua kevyemmin ja päästä aamulla helpommin ylös. Minulla meinasi aluksi aina iskeä paniikki, varsinkin jos yöllä huomasin hänen menneen nukkumaan muualle, läheisriippuvaisuudesta johtuen, nykyään on vain vähän orpo olo. Mutta on myös mukavaa saada omaa tilaa pohdinnoille yms. ennen nukkumaanmenoa. Mies on sikiuninen, minä herään helposti, johtuen kai yölläkin päällä olevasta lievästä ahdistuneisuudesta ja valppaudesta. Mies kyllä nukkuu hyvin hiljaa :D että ei se minua herätä, kissa enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetin valmistaja on Pip Studios ja heillä on valikoimissaan kaksi aivan ihanaa keltaista lintutapettia. Tuossa kuvassa oleva on valikoiman uudempi keltainen lintutapetti.

   Nyt kun mainitsit kissan, niin huomaan että eläimien sänkyyn hipsiminen yöllä ei häiritse mun unta mitenkään. Ne saa olla mitenpäin vaan ja tulla mitä aikaa vaan viereen ilman että se vaikuttaisi mun nukkumiseen mitenkään.

   Oma ihan privaatti tila pohdinnoille ja ajatuksille on kyllä tosi tärkeä juttu - sehn kyllä onnistuu niinkin, että pohdiskelee yhdessä paikassa ja sitten hipsiin toisen viereen turvallisesti nukuttelemaan.

   Poista