15. helmikuuta 2015

Korkeasaari keväällä, karhut heräilevätEhkä paras ystävänpäivälahja ikinä - ensiksi päiväretki Korkeasaareen ja siihen päälle rakkauslounas Helsingin rautatieaseman Burger Kingillä. Jotakin vaatimatonta ja kovin tavallista - samalla kertaa jotakin sellaista mitä olen kovasti toivonut ja mistä salaa paljon unelmoin.

Lahjan ydin liikutti minut kyyneliin - kiireetöntä yhteistä perheaikaa. Jotakin sellaista, mistä arkensa kahden kaupungin välillä jakava voin vain unelmelmoida. Arkisin kun minä olen aina joko menossa tai tulossa - omasta mielestänikin toisnaan niin kovin vähän läsnä siinä tavallisessa arjessa. Sanomassa hyvää huomenta tai toivottamassa hyvää yötä, niin että myös näkisin keskustelutoverin. Onneksi on viikonloput - sekä tälläiset ihanat ystävänpäivät ja sun muut yllätyksien täyteiset hetket. 
Luminen Korkeasaari on ollut toivelistallani kauan. Korkeasaari kun, ainakin minun mielessäni, on sitkeästi sellainen kesäpäivän retkikohde. Minua on kamalasti kiehtonut seikka, että miltä näyttää luminen Korkeasaari.

Luminen Korkeasaari on kesäistä Korkeasaarta verrattaen hiljaisempi - vähemmän kaakatusta, mylvintää ja lehtien vienoa havinaa. Mutta ei Korkeasaari talvella kokonaan horrosta, paljon nähtävää ja koettavaa löytyy ympäri saarta.
Karhut nukkuvat, mutta kissaeläimet ovat jalkeilla ja kovin energisen oloisia.oloisina. Puun latvaan rakennetulla tasanteella päivysti ilves, tiikeri puolestaan loikoili paraatipaikalla vahtien ympäristöään. Ahman ruokinta oli yksi lauantain eläininfotapahtumista ja ahmaneitihän olikin varsin energisen oloinen otus - ensimmäistä kertaa Korkeasaarikäyntieni historiassa oikeasti näin ahman liikkeellä.

Trooppisten talojen eläimet oli ihan samalla tavalla näkyvillä kuin kesällä - niiden elämään ei vuodenaikojen muutos juurikaan vaikuta. Kasvit tuntuivat tiedostavan vuoden kulun eläimiä paremmin ja normaalin kukkaloiston sijaan tropiikkitaloissa kukki ainostaan muutama kasvi.
Ja mitä tuolee tuohon Burger Kingiin - se on JunttiPeen ja minun yhteinen kahdenkeskinen vitsi. Paikka jossa vieraillaan aina ulkomailla - niinkuin Tukholmassa. Helsinkihän on näin maalaisen silmin katsottuna melkein kuin ulkomailla olisi. Juntti Peen  luokittelee Helsingin olevan "Sun Aluetta, kun sä kerran siellä olet kaikki nää vuodet yksinäs reissannut" - joten "Mun Hoodeilla" voi huoletta nautiskella ruoasta vähän niinkuin ulkomailla olisi.

Kerrankin koko perhe yhdessä Helsingissä burgerilla - pieni asia, joka merkitsee niin tavattoman paljon minulle.

Kuten kuvista näkyy, ystävänpäivä oli ihana ja ikimuistoinen.
Sydän täynnä onnea ja kiitollisuutta.

Suosittelen katsastamaan Korkeasaaren ainakin kerran elämässä myös lumiseen aikaan.
Hyvällä kelillä luminen Korkeasaari on ihastuttava elämys.


*****

In English

Valentine's Day was amazing!
My family took me to Helsinki for a fun Family Day Out -trip.

We visited in Korkeasaari Zoo. It has been  my dream for so many years, to visit Korkeasaari Zoo in winter season. Snowy Zoo was amazing - more quiet than in summer time, still full of life and action.

All cats were very active. First time ever we saw the Lynx and Wolverine - those two spices are never visible in warm nice summer days.

Ad you can see on my picas, it is absolutely brilliant idea to visit Korkeasaari in Winter Season.
I guarantee that you will learn a lot.

I for example learned, that Otters sleep during the winter. That is quite logical, since otters live in and out water, so it is kinda good that they torpor during the winter while waters are mainly frozen. I saw a sleeping otter (his  super cute little fur ball in warm nest ) and now I know for sure that they sleep - I have seen it with my own eyes.

My heart is filled with love and gratitude.
Best Valentine's Day ever!

*****

Rakkaudella,
Sallamari

2 kommenttia:

  1. Luminen Korkeasaarihan kuulostaa suorastaan nerokkaalta idealta! Kesäaikaan oon jotenkin aina osunut paikalle pahimpiin ryysiksiin ja tiikeriä tuskin näkee pomppivan ja kirkuvan lapsimassan takaa! Talvinen eläintarha kuulostaa paljon levollisemmalta ja lempeämmältä kokemukselta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet tosi oikeassa mielikuvassa, Korkeasaari todella on levollinen ja lempeä kokemus talvella.

      Poista