17. helmikuuta 2015

There and back

Hyvä päivä alkaa onnellisilla ajatuksilla ja rauhallisella aamujoogalla

Pikainen työreissu Riikaan - pikaisesti sinne ja takaisin. Matka osoitti minulle, että toden totta minähän kykenen matkustamaan kevyesti. Yksi vaihtovaatekerta, yöpaita, tarpeellinen kosmetiikka ja tietenkin työläppäri latureineen - kaikki matkalla mukana oleva omaisuus sullottuna yhteen pieneen reppuun ja jäipä reppuun tilaa vielä paluumatkan tuliaisillekin.

Päivät pääkonttorilla olivat tominnantäyteisiä ja kiihkeätemposia, eilen jatkettiin päivän ohjelmaa vielä yhteisellä illaillisella käyden läpi tärkeitä asioita vähemmän muodollisesti. Olen yllättynyt omasta jaksamisestani - oikeammin siitä miten hyvin olen jaksanut itsensiivisen päivärytmin. Paljon ihmisiä, paljon asiaa - silti minua ei väsytä juuri tässä hetkessä ollenkaan.

Yleensä tälläiset tiivit päivät (jotka eroavat suuresti vakiopäivärytmistäni) ovat vieneet mehut minusta aika tehokkaasti. Löysin termin "erityisherkkyys" - terapeutin vinkistä - olen viime viikkojen aikana kirjallisuuden (ja foorumien) kautta tutustunut erityisherkkyyteen. Miettinyt miten omalla kohdallani suhtaudun yhteen sun toiseen asiaan ja millaisella väsymisintensiteetillä koen tilanteita. Minulle toimiva neuvo on illan rauhoittaminen - kaikki sähköiset laitteet pois nukkumaanmenon aikaan ja selkeästi aikaa itselle ja omien ajatusten "puhdistamiselle" ennen nukkumista.

Olen oivaltanut, että joustavampi ja sallivampi itsensä kohtaaminen auttaa minua myös jaksamaan vähemmällä väsymyksentunteella läpi tilenteet, joissa eteeni tulee paljon uusia ihmisiä ja monenlaisia ihmiskontakteja. Mitä sallivampi ja rakkaudella suhtautuvampi olen itseäni kohtaan, sen paremmin pärjään sosiaalisissa tilanteissa. Olen erityisherkkyydestä puhuvien kirjojen myötä oppinut ymmärtämään itseäni ja omaa käytöstäni yhä paremmin.

Pukeuduin housupukuun pitkästä aikaa tällä reissulla - hyytävän kymmenen pakkasasteen aamulämpötila kannusti housuasun käyttöön. Oikeastaan oli kivaa pitkästä aikaa käyttää housuja työasuna - ensimmäistä kertaa muuten tälle vuodelle.

Pitänee kokeilla toistekkin.

Hupaisa tarina matkan varrelta, siitä miten joskus kannattaa tehdä ihmisiin lähtemätön vaikutus. 

Tuttu respatyttö vakio hotellin tiskillä
 - oh, Im sorry our booking system shows no rooms with bathtubs free - 10 sec silence - ...but no worry, we will find you one.

Ja kas, kylpyammeellisessa huoneessa minut jälleen majoitettiin.

Tarina juontaa juurensa ekaan Riikan työreissun, kun väsyneenä ja läpimärkänä (viime juhannuksen tienoon kaatosateet - miettikää niitä) saavuin hotellille ja totesin sisään kirjautuessani ääneen antavani puolet sielusta jos pääsen nyt kylpyammeeseen. Silloin en päässyt, mutta siitä kerrasta lähtien hotellin vakiorespatyttö näyttää muistan minut siitä että pidän kylpyammeista


Töitä, hyvää ruokaa ja rakentavia keskusteluja - mitä sitä ihminen muuta työmatkalla kaipaakaan.

In English

A quick business trip to Riga. 
Yesterday a morning flight to Riga - 2 intense work filled day from dawn till dusk - Tonight an evening flight back home.

I have proven to myself among this trip that I indeed can travel light. I had laptop, some extra clothes and my makeup in one rather small back bag and I rocked this trip very well with those very few items. Looking good, feeling great  - you know what I mean. This morning I even managed to fit some gift goodies on the back bag. Im kinda good at packing I have to admit.

Now I am waiting to on board my flight - and home we go.
Quiet corner in airport cafe, good tea and lovely cheesecake - combined with little blogging. That is how I spend my time at airport.

My OOTD on this trip was - surprise, surprise - a pants suit. This is the first time I have worn pants at work in 2015 - but I kinda like that outfit, so I might have to put it on again.

Now, off we go.

Bye Riga and thanks for your hospitality!

*****

Rakkaudella,
Sallamari

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista ja motivoivaa kuulla että rakkaudellinen ja hyväksyvä suhtautuminen itseäsi kohtaan auttaa jaksamaan ennen väsyttävät tilanteet. Minä väsyn pienimmistäkin asioista, uuvun ja kuormitun isommista, mutta luulen että suuret vaikeat tunteet, niiden hallinnan puute ja ankara suhtautuminen itseeni on suurin syy.

  Tuli tuosta kylpyammetarinasta mieleen, että olen huomannut, että helpointa on tuntea rakkautta, ystävällisyyttä ja myötätuntoa ihmisiä kohtaan, jotka ovat aitoja, kai sitä kutsutaan tämän päivän trendikkäällä termillä haavoittuvaisuus eli vulnerability. Siis eivät yritä peittää tunteitaan tai sitä mitä ovat, vaikka möhlisivätkin tai vaikka olisi vaikea hetki tai vaikka poikkeaisivat normista jollain tavalla. Ehkä siinä ei ole mitään uutta, mutta minulle oli uutta se, että koin sen henkilökohtaisesti. Pointti on siinä, että se kannustaa minuakin olemaan aito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitous on hienoin asia maailmassa Itseensä rakastumisen myötä aitous ja juurikin tuo vulnerability puhkeaa "kukkimaan" ihan itsestään. Ainakin tälläistä minä olen huomannut omassa käyttäytymisessäni <3 rohkeasti vaan pienin askelin kohti ehdotonta itsensä rakastamista

   Poista