23. maaliskuuta 2015

Kulttuurinurkka vol II - burleskia ja politiikkaa

Tunnelmat hetkeä ennen Hoohetkeä ja sitten kun kaikki on ohi

Takana on rakkaudentäyteinen viikonloppu täynnä ihania ihmisiä ja elävää kulttuuria.Tälläkertaa kulttuurinurkassa tarinaa tapahtumasta,  jossa minä olen ollut yhtenä tekijöistä tuottamassa ihastuttavia kulttuurielämyksiä.

Tämän päivän kulttuurinurkan tarina on katsaus lauantaina järjestettyyn erilaiseen vaalitilaisuuteen - ystäväni Mari on ehdolla tämän kevään eduskuntavaaleissa ja lauantaina tuettiin Marin kampanjaa Paljastuksia -nimisen burleski-illan merkeissä.

Ilta oli minun ajatusmaailman näkökulmasta miellyttävintä burleskia - rakkaudentäyteistä ja vähän kotikutoista - ei vakavastiotettavaa ja dollarinkuvat silmissä kiiluen suoritettua ruutiiniksi hiotta toimintaa. Oman arjen ohessa kasaan hiottuja esityksiä, jotka ammentavat käyntivoimansa puhtaasti halusta antaa oman osaamisen kautta jotakin materiaaalitonta tukea hyvään tarkoitukseen
 - Let me show my support.

Minä pidän näkökulmasta, että maailman aikoien alussa ihmiset on alkaneet tekemään teatteritaidetta luodakseen täytettä tyhjiin hetkiin ja ilahduttaakseen muita - ja teatteritaiteen perintöä burleski on. Burleskissa pitäisi ennenkaikkea olla tilaa tunteille - ilolle, ihailulle, rakkaudelle, inholle, pelolle, ennakkoluulolle - ja paras burleski on sellasita mikä tuo noita tunteita pintaa.

Tunnetta lauantai-iltana oli tarjolla koko salin täydeltä. Esitykset pullollaan rakkautta ja jokainen esitys oli itsessään ihana osoitus siitä, miten paljon ihmiset on valmiita antamaan omasta ajastaan hyvän asian tukemiseen. Useammalle mukaan uskaltautuneelle ilta oli ensikosketus burleskin maailmaan, eikä mielestäni mitenkään huono kosketus - sellainen matalan kynnyksen lämminhenkinen burleskitilaisuus.


On niin sanattoman hyvä fiilis illan jälkeen.
 Rakkautta
,rakkautta vaan.

Rakkautta ja yhteen hiileen puhaltamista.
 Mari on kaikin puolin aivan ihana. Oli äärimmäisen hauskaa tehdä improvisaatiojuontoa Marin kanssa ohjelmanumeroiden välillä - miten kauniisti me kaksi löydämme hetkessä samoille ajatusaalloille. Tuonne se menee ja minä seuraan perässä ja kun minä lähden tähän suuntaan tiedän että tuon toisen ajatukset kulkeutuvat samaan suuntaan - saumatonta yhteistyötä sanoisin.

Olen äärimmäisen otettu, että sain juontaa kyseisen burleski-illan ja olla mukana tukemassa omalta osaltani Marin vaalityötä. Burleski-iltaan täysillä mukaan heittäytyminen on ehkä hauskin tapa ikinä tukea toisen ihmisen vaalityötä.

Kiitos Marille ja kaikille mukana olleille.

(kahdenkymmenensekunnin vaalimainos
Mari Saario
- ihana VIHREÄ ehdokas Varsinais-Suomen vaalipiirissä numerolla 127 
 kahdenkymmenensekunnin vaalimainos päättyy)


Kuva - Johanna Ahonen PhotographyLoistavasti alkanut viikonloppu jatkui sunnuntaina kulttuurin nauttimisella. Salon taidemuseo Veturitallissa on tällä hetkellä tarjolla henkeäsalpaavia afrikan luotoa kuvaavia taidevedoksia. Kansainvälistä arvostustsa nauttivan taiteilija Nick Brandtin näyttely on rikkonut tähän päivään mennessä jo museon aikaisempia kävijäennätyksiä. Näyttelyssä on esillä runsaat 60 isokokoista afrikan luontoa ja elämisä käsittelevää mustavalkokuvaa.

Kuvat ovat pysäyttävän kauniita. Kuvat onnistuvat yhdellä kertaa olemaan sekä repivän raadollisia, että sisäänsä vetävälla tavalla lumoavan rauhoittavia.

Suosittelen lämpimästi näyttelyyyn tutustumista kaikille.

Jos olet liikekannalla Salon suunnalla, piipahda ihmeessä Veturitallissa.
Viiden euron sisäänpääsymaksu ei ole mahdottomasti pyyydetty näin hienosta näyttelystä.

Edit - sain parikin kyselyä Facebookin puolella, josko tietäisin mihin asti Nick Brandt on Veturitallissa esillä ja siitä inspiroituneena ajteelin tännekin lisätä, että On this earth, a shadow falls - näyttely on esillä Salossa aina 17. toukokuuta saakka.


Instagram päivitys näyttelyn keskellä

Suosikkityöni kaikkien ihanien töiden joukosta - kirahveja kuinkas muutenkaan.

*****

In English

My weekend was full of good things.

I has an opportunity to host a lovely fundraiser event for a parliament election campaign.

A Burlesque night.

Burlesque and politics - such a lovely combination.

Beautiful evening full of
laughter, love and endless support.
Beautiful people with beautiful thoughts.

I feel so happy.
Thank you for inviting me to be a part in such a jolly event.


*****


Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja