26. toukokuuta 2015

Aarrekartta oppaana kohti kesää

Kuvan ihana Custom Cruiser vie minut perille kesäseikkailuihin.

Mitäs meinaat kesällä?

Sinällään kovin viaton kysymys, johon melkein jokaisella varmasti on jokin pätevä vastaus. Paitsi sellaisella hetkellä, kun kaikki talven aikana tehdyt kesälomasuunnitelmat menevät syystä tai toisesta aivan uusiksi ja tientekin juuri kesän kynnyksellä.

Ruudun tällä puolella on kesälomasuunnitelmat menneet uusiksi - sunnitellut kolme lomaviikkoa heinäkuussa vaihtuivatkin koko kesän kattavaan tyhjään kalenteriin.

Että, mitähän tässä nyt sitten meinaisi kesällä?Sanallinen aarrekartta pohjaksi kesäkuunnitelmille

Ensimmäisenä kesäsuunnitelmissani on äitinä oloa - yhteisiä hetkiä ja rakkaudellista läsnäoloa PikkuÄssän kanssa. Käsillä kun on pienen ekaluokkalaisen ensimmäinen pitkä kesäloma, kymmenen viikkoa huoletonta vapautta. Kuin vastauksena kaikkiin pyyntöihini järjesti maailmankaikkeus minutkin pitkälle lomalle juuri tähän kohtaan - huoli pienen ekaluokkalaisen kesälomajärjestelyistä suli pois kuin itsestään.

Askartelin itselleni aarekartan kesäksi tälläkertaa kuvien sijaan sanoina. Liitin aarrekarttaani kaikki ne tärkeät sanat muistuttamaan itseäni kaikista käsillä olevista mahdollisuuksista.

Aurinkoisia päiviä, iloista yhdessä oloa ja mieltä virkistävää puuhaa, siinä tiivistettynä toivelistani tälle kesälle. Sopivassa suhteessa liikettä ja lepoa - oman kehon pyyntöjä viisaasti kuunnellen. Kehon kaipaamia lepohetkiä silmälläpitäen olen varannut muutaman kirjan lukulistalle, unohtamatta tietenkään kesän rantasuosikkilukemistoani  - kestosuosikkeja yhdeksänkymmentäluvulta - SinäMinä ja Mekaks -lehitä


Vuoden ensimmäiset kotikaupungin torikahvit 

Kesän ainoa suunniteltu lomareissu Budapestiin on tulossa heinäkuussa. Budapest on Euroopan kaupunkikesälomakohteista ykkössuosikkini vuodesta toiseen - lapsiystävällinen, mielenkiintoinen ja hyväksi havaittu. Tuleva reissu on kolmas vierailumme Unkarissa ja vasta tällä reissulla suunnitelmallisesti piipahdamme muutaman päivän ajan Budapestin kaupunkivilinän ulkopuolella.

Haluasin kesän aikana käydä Hangossa - kiitos Kasmirin ja Hankoa hehkuttavan korvamatokesäviisun, inpiroiduin jo viime kesänä ajatuksesta päästä päiväksi Hankoon kaupunkielämää pakoon. Veneellä Hankoon olisi tämän kesäreissu-unelman täydellinen toteutus  - toivottavasti jostakin löytyy se sopiva venekyyti.

Kesän ykkösmenopeliksi olen suunnitellut polkuyörää. Ostin muutaa vuosi sitten aivan ihanan cruiser pyörän, jonka ajokilometrit ovat jääneet valitettavan vähäisiksi. Suunnitelmissa on korjata tilanne ja kerryttää kesän aikana kiva määrä ajokilometrejä pyörällä. Pyörä on talven jäljiltä koeajettu ja valmiina kuljettamaan minua kesäseikkailuihin.

Polkupyörällä puistoon joogaamaan tai slackline -treenailun pariin. Puoli päivää puistossa hyvässä seurassa, siihen perään virkistävät torikahvit ja kodin kautta iltapäiväuinnille - kuulostaa aika täydelliseltä helteiseltä kesäpäivältä.

Tilataan sellaisia ainakin kymmenen, kiitos.


Kotikaupungin lähiuimarannan ja maauilmalavierailujen lisänä  haaveilen lyhyistä vierailuista appivanhempien ja ystävien kesämökeillä. Omaa mökkiä ei löydy - eikä löydy kyllä palavaa intohimoa mökkeilyyn  - sillä pari päivää kesässä on mielestäni hyvä määrä mökkeilyä. Että sen verran vankasti kaupunki-ihmisiä sitä ollaan.

Onnea on appivanhemmat, joiden mökeille ollaan koko perheen voimin oltu aina tervetulleita.

 Kesä Kaupungissa -filosofiasta huolimatta vierailen kyllä mielelläni mielelläni päivän tai pari maaseudulla mökkitunnelmissa. Mato-ongintaa laiturilla, joogaa rantakalliolla sekä letkeää yhdessäoloa saunan ja grillailun merkeissä - siinä kaikki mitä mökkilomalta omalta osaltani toivon.


Kesän ensimmäinen puistopäiivä ja  slackline treeni
- viisi askelta liinalla! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Tämän kesän aarrekarttaan kirjoitin paljon naurua, iloa ja onnellisia hetkiä yhdessä toisten kanssa.
Niitä minä tältä kesältä eniten odotan - satoi tai paistoi.


Millaisia kesäsuunnitelmia teillä siellä ruudun toisella puolella on?
Onko muuten joku teistä jo innokkaana mukana tuossa mahtavassa #rantakunnossa kampanjassa?
Jos ei vielä, niiin rohkeasti mukaan vaan ihan jokainen! Voihan sitä omaan kesän aarekarttaansa laittaa haaveeksi, että tänä kesänä rohkenisinkin olla rantakunnossa juuri tälläisenä - ihanana omana itsenään.

Koska me kaikki ollaan ihania!

Mukavaa tiistaita!

Rakkaudella,
Sallamari

2 kommenttia:

 1. Tää oli ihanaihana inspiroiva postaus. Tein omaan blogiini vastaavan aarrekartan, kiitos ideasta. Toivon ennen kaikkea luovia juttuja, yhdessäoloa ja kesäistä keliä tuleville kuukausille. Siitä se unelmakesä koostuu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennätinkin jo piipahtaa sun blogissa katsastamassa aarrekarttasi.
   Ihanaa kun joku toinenkin innostuu aarrekarttailusta! <3

   Nyt odotellaan aurionkoa ja lämpimiä kesäpäiviä

   Poista