29. toukokuuta 2015

#FatshameFreeFriday - ketjuliikkeiden bikinitarjonta runsaspoviselleIloisia uutisia Sinulle, joka olet kanssani yhtä mieltä siitä että on epäreilua joutua isopovisena maksamaan moninkertainen hinta mahtuvista alusvaatteista ja bikineistä pienirintaiseen kanssasisareen verrattuna - ketjuliikkeiden valikoimista löytyy tänä kesänä kattava bikinitarjonta.

Mustia bikinejä D-kuppia suuremalla yläosalla on ketjuliikkeiden valikoimissa ollut tarjolla jo muutaman vuoden. Tämän kesän uutuus näyttää olevan ihanat kuosit ja kirkkaat värit.

Seppälä yllätti valikoimallaan positiivisesti, samoin teiniliikkeeksi minun aikanaan ristimäni Cubus - kumpaisessakin liikkeessä oli tarjolla isolle povelle bikinejä iloisissa väreissä ja kuoseilla. Cubus tuntuu vuosi toisensa perään napsäyttävän minua,  kun kerran erehdyin "teinikaupaksi" -nimittelemään ja kovaan ääneen julistamaan, että täältä ei kyllä saa mitään C-kuppia isompaa. Tänäkun vuonna bikinimallistojen kuppikoko/ympärysmitta + väri/kuosi -vaihtoehdoissa parhaan valikoiman tarjoaa Cubus.

Minulle sopiva bikiyläosan koko on 80/85 ja E/F kuppi - mallista riippuen tietenkin. Leveän rinnan omistavana tiedän, että kaarituellinen malli pukee minun poveani parhaiten.

Edellä mainituilla speckseillä tutkailin noita ketjuliikkeiden bikinitarjontaa.

H&M valikoimista löytyy sopivia yläosia mustana ja harmaana. Huomioitavaa on, että ainoastaan muutama iso H&M liike tarjoaa D-kupista suurempaa valikoimaa. Esimerksisi Helsingis keskustan H&Mstä ja Raision Myllyn H&Mstä olen noita isompia kokoja bongannut.

Lindexin valikoimissa sopivia kirjaimia löytyy, mutta ympärysmitta on auttamatta iso. On valitettavaa, että "isojen tyttöjen" -mallistoissa uikkarien (ja rintaliivienkin muuten) ympärysmitta alkaa usein vasta 90 sentistä. Sama juttu on KappAhlin valikoimissa - kirjaimia löytyy, mutta sopivan ympärysmittaa ei tarjolla valitettavasti ole sopivassa kirjainkoossa.

Seppälä tarjoaa sopivia bikinejä sekä perinteisessä rintaliivimitoituksessa, että kirjainkokovalikoimassa. Poikkeuksellisesti Seppälän isojen tyttöjen mallisto tarjoaa uikkareita ja liivejä 85 senttisellä ympäryksellä - minä kiitän. Perus mustan lisäksi on tarjolla kuosia ja jokunen kirkas perusväri.

Cubuksen tarjonta oli se kattavin - valittavana E-kupin yläosissa perus mustan lisäksi muutamia värejä ja iloisia kuoseja. Kuosillisten bikinien alaosan niukkuun jäi hiukan harmittamaan kyllä. Yläosa oli täydellinen, mutta saman sarjan alaosa aivan liian matala. Ei sillä, valikoimista löytyi kyllä mieleinen yksivärinen alaosa - ja mix-and-match -bikinit ovat suurinta huutoa - minä nyt vain haaveilen yhdestä yhtenäisestä kuosillisesta bikinisetistä tälle kesälle. Kauppaan jäi Cubuksen bikinit valitettavasti (kismittää kovasti kun se yläosa oli niin täydellien)

Gina Tricot tarjoaa pääasiassa bandeau yläosia, jotka malliltaan eivät miellytä minua laisinkaan. Kävelin bikinitarjonnan läpi innostumatta mistään. Zaran kolmiobikinit eivät myöskään innostaneet minua laisinkaan. Väritarjonnasta Zaralle pisteet kyllä, ihania keltaisia sävyjä.

Anttila yllätti "markettien tarjontaa" -kategorian liikkeistä kaikkein positiivisemmin - alle 30 euron yhteishintaan on tarjolla mix-and-match -bikinipareja isollakin kuppikoolla. Valikoimista löytyi myös kohtalaisen paljon suhteellisen edullisia iso-kuppi-ja-pienehkö-ympärysmitta -vaatimukset täyttäviä bikininyläosia. Plussaa myös runsaasta retrohenkisien alaosien tajonnasta.

Jos rantafiilis on vielä vähän mietityttää voin vinkkinä sanoa sen verran, että oikean kokoinen ja hyvin istuva uima-asu - olipa valintasi bikinit tai kokouikkari - boostaa itsetuntoa kummasti. Ei tarvitse miettiä, että voinko kääntyä noin tai voinko seisoa näin - oikean kokoisessa uima-asussa liikkuminen on luontevaa eikä "lipsahduksia" tarvitse jännittää.

Jos johokin investoit tänä kesänä niin investoi itseesi
- oikean kokoiseen sinun kehollsesi sopivan malliseen uima-asuun.

Hymyä huuleen ja rannalle aurinkoon!
Me kaikki ollaan #rantakunnossa.
Aurinkoista perjantaita!

Rakkaudella,
Sallamari2 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Itsekin ihmettelin joku päivä Cubuksessa, että sieltä löytyi rintaliivejä omaa kokoani (90E), vaikka ne näyttivätkin hieman keskivertoa pienemmiltä. Oikein positiivista kehitystä joka tapauksessa! Itse haluaisin sellaiset bikinit, joissa olisi korkeavyötäröiset, mahan peittävät 50-luvun henkiset housut ja tukeva mutta nätti yläosa. Vielä en ole Suomesta löytänyt, mutta täytyypä käydä katsastamassa tuo Anttila! Tällä hetkellä tyydyn Lindexin tankini-toppiin ja vanhaan Elloksen mustaan alaosaan, joista juuri blogissakin kirjoitin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen käyttänyt jonkun verran Cubuksen liivejä ja ollut ihan tyytyväinen. Sen verran olen huomannut, että malleissa on tosi paljon eroa - osa liiveistä on tosi pienen oloisia vaikka kokomerkintä on itselle sopiva. Mä ainakin joudun sovittamaan joka liivit erikseen, enkä onnistu osatamaan vaan sillä että menee kauppaan ja ottaa koriin liivejä kokolapun perusteella.

   Toivottavasti löysit uudet ihaat bikinit <3

   Poista