27. heinäkuuta 2015

Korven kauneutta, erämaan eksotiikkaa

Lauantaina piipahdettiin Hämeenlinnassa Bike Show tapahtuma merkeissä.

Hei te hyvän ruoan ja juoman ystävät, joko tiedätte millainen paikka on ravintola Keppana Kellari? Mikäli ette, niin nyt kannattaa laittaa korvat hörölle ja lukaista seuraava tekstinpätkä - tässäpä voisi ollaon tilaisuus vähän inspiroitua ja innostua.

Aloitan Keppana Kellari tarinionnin kertomalla miten me eksyttiin Keppana Kellariin. Ei me sinne oikeasti eksytty, vaan ollaan koko kuluneen kesän ajan odoteltu sopivaan ajankohtaa - sellaista Liesjärveä läheltä kulkevaa autoreissua - jotta voitaisiin poiketa lounaalla Keppana Kellarissa.

Korviin on kaikunut jo kauan aikaa tarinoitan siitä miten siellä ruoka on todella maukasta, olut- sekä viskivalikoimat ehkäpä suomen suurimmat ja ihan paikka itsesäänkin on aikalailla uskomaton. 

Mikä oudointa, tämä supersuosittu ravintola sijaitsee kirjaimellisesti korvessa - 70km päässä Helsingistä, hiukan pidemmän matkan päässä Turusta - Tammelan pitäjän syrjäkylillä. Keskellä korven kauneutta ja erämaan eksotiikkaa, niinkuin ravintola itse sijaintiaan kuvailee. Siitä huolimatta kaikki tuntuvat tietävän Keppana Kellarin. Paikka nauttii erityisesti moottoripyöräidijöiden suosiota, mikä ohtunee siitä, että ajoreitti Keppana Kellarille on maisemiltaa uskomattoman kaunis - mutkaisia raihallisia pikkuteitä joita pitkin on moottoripyörän kanssa ilo kruisailla.


Ihan pihalle saakka ei tilausjono tiskiltä yltänyt.


Ensiajatukseni Keppana Kellarin pihaan kurvatessamme oli, että onpas täällä autoja. Autoja ja väkeä toden totta riitti aurinkoisena lauantainpäivänä - tiskille päästyä selvisi, että tilausjono oli noin tunnin mittainen!

Ensimmäinen vinkkini onkin - varaa riittävästi aikaa vierailulle!

Tunnin tilausjono kuulostaa paljon karummalta, kuin mitä se todellisuudessa on. Ensinnäkin paikan olutvalikoima on todella uskomaton -  mikäli olet se onnekas jonka ei tarvitse ajaa paluumatkalla osan tuosta odotteluajasta voi käyttää hienotunteiseen olutmaisteluun. Ruokailutilasta löytyy valikoima lehtiä, joita innokkaasti vilkuiltiin yhdessä jo toisessa pöydässä - meidän pöytä mukaanlukie - ihan vaan ajankuluksi. Lapset jaksavat odottaa ruokaa hienosti - ainakin hyvällä kelillä - sillä ravintolan pihalta löytyy aidattu leikkialue, jonne voivat suunnata lapset, tarvittaessa aikuinen lasten kanssa, odottelemaan ruoan saapumista.

Vinkki kaksi - muista kohtuu kaikessa! Valitse maisteluun vain juuri tänään vain muutama mielenkiintoisimalta tuntuvat juoma. Jätä loput suosiolla tuleviin kertoihin.

Ruoka on maukasta simppeliä perusruokaa - lihaa, kanaa tai kalaa asiakkaan itse valitseman lisukevaihtoehdon kera tarjoiltuna. Kasvissyöjälle ei ehkä maailman ihanteellisin ruokailupaikka, täysvegaanin vatsa saattaa jäädä puolityhjäksi - tai annos on ainnakin ruokaympyrää ajatellen hyvin yksipuoleinen. Allergioiden ja intoleranssien suhteen ongelmaa ei pitäisi olla, ruokalistan mukaan useimpia annoksia voidaan valmistaa ainakin maidottomana että gluteenittomana.

Meidän perhe söi kaikki erilaiset pihviannokset - JunttiPeelle annos isoon nälkään, PikkuÄssälle pienen mahan täyttävä annos ja minulle jotakin siltä väliltä. Jokaisesta annoksesta tuli kukin ruokailija kylläiseksi, eikä mitään jäänyt lautaselle edes PikkuÄssältä.

Minua viehätti pihviannoksessani eniten annoksen esillepano - annos tarjoiltiin periteisen posliinilautasen sijaan Arcorockin lasiselta Fleur lautaselta. Pieni - lähes huomaamaton - yksityiskohta ruoan tarjoilussa, joka sain minut ruokailijana erittäin iloiseksi. Jotakin vaihtelua tavanoomaisiin valkoisiin vakiolautasiin.

Kenellekään ei liene yllätys, kun kerron pitäväni lasilautaista erityisen paljon.


Hymyvä nostattavia pieniä yksityiskohtia ravintolasta

Ravintolan henkilökunta on erittäin ystäväälistä ja avuliasta. Ravintolassa tilaaminen tapahtuu tiskiltä, eli pöytiin tarjoilua ei ole. Näin varmistetaan se, että kaikkia ravintolan asiakkaita palvellaan tasapuolisesti. Ravintola on tiloiltaan ihan siistin oloinen, päättyneen ruokailun astiat noudettiin pöydästä ripeästi, jotta pöytä näin vapautuu uusien ruokailjoiden käyttöön.

Laajasta juomavalikoimasta huolimatta kukaan asiakkaista ei örvertänyt  - tai minä aikanaan en onnistunut todistamaan ainuttakaan rimanalitusta. Yleistunnelma oli suuresta väkimäärästä huolimatta verrattaen rauhallinen.

Mikäli sinusta oikean-hyvän-ravintolan -tunnusmerkkejä ovat Michelintähdet, viraskielisiä termejä vilisevä ruokalista,  ennakkovaraus, valkoiset pöytäliinat ja hienosti kohdilleen asetellut ruokailuvälineet, silloin Keppana Kellari ei varmaankaan ole sinun paikkasi.

Vinkki kolme - ennakkoluulottomus kannattaa. Vaikka pöydiltä puuttuvat valkoiset liinat tai joku annoksessa olevista raaka-aineista vähän vieroksuttaa, kannattaa siitä huolimatta rohkaistua kokeilemaan. Ennalta ei voi uskoa, miten iloisesti sitä ehkäpä yllättyykin.

Paluumatkalla poikettiin Paratiisissä.
Ei auenneet Paratiisin portit pakanoille, mutta hienoja kuvia saatiin kyllä.

Ravintnola Keppana Kellari saa kokonaisarvosanaksi minulta  4/5 tähteä.

Suosittelen vierailua lämpimästi, mikäli loppukesän reissuistasi joku sattuu suuntautuman jonnekkin Turku - Hämeenlinna - Helsinki -kolmion sisäpuolelle jäävälle aluelle. Ei sillä, etteikö retki ihan vaan Keppana Kellarillekin olisi hyvä ja kannattava reissu - kunhan varaa riittävästi aikaa itse ruokailua varten.


Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!

Rakkauudella,
Sallamari4 kommenttia:

 1. Paratiisin ohi tulee ajettua monta kertaa kesässä, meillä (tai siis mun vanhemmilla) on mökki Somerolla. Ootko käynyt Somerniemen torilla? Se on pari kilometriä tosta Paratiisista Helsinkiin päin. Siellä on toukokuusta elokuuhun joka lauantai vaaaltava kesätori, johon porukka reissaa Helsingistäkin asti. Mun kesä ei ole täydellinen, ellei siellä ainakin kertaalleen tule käytyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tori (niinkuin paratiisikin) oli jo kiinni kun me siitä ohi ajettiin lauantaina, oltiin sen verran myöhäseltään liikenteessä. Mun elokuun tavoitteena on ehtiä pistäytymään tuolla Somerniemen torilla :)

   Poista
 2. Täytyy pistää korvan taakse, jos sinne päin eksytään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ehdottomasti laittaa visiitti Keppana Kellarissa to do -listalle
   :)

   Poista