5. heinäkuuta 2015

Kulttuurinurkka vol IV - kuumat kesäyöt ja kasarileffat

Kuumat kesäyöt vaativat seurakseen kahdeksankymmentäluvun kulttielokuvia - helleyöt ja niiin yhdistettynä kasarileffat ovat minulle jokavuotinen odotettu traditio. Eikä haittaa, vaikka olisi samaisen elokuvan katsonut viime tai toissa vuonna samankaltaisen helleyönä, kasarikulttielokuvat kestää katselua vuodesta toiseen. Ne on aina yhtä ihastuttavasti retroja ja juuri oikealla tavalla laiskaan helleyön tunnelmaa sopivia.

Tämän (toivottavasti ensimmäisen) hellejakson kulttielokuvavalintani ovat Madonnan 80-luvun klassikkoelokuvat Desperately seeking Susan ja Who's that girl. Tunnustankin täten rehellisesti, että nuori Madonna - musiikillisesti ja visuaalisesti - on minusta edelleen tulikuumaa kamaa.

Madonnan nuoruusvuosien visuaaliseen ilmeeseen (jälleen kerran) palavasti rakastuneen kasasin Polyvoren avulla kaksi tälläistä asuinspiraatiokuvaa.


Kyllä kuumat kesäyöt laiskanletkeän tunnelman kera minusta vaan on niin inspiroiva ja ihana asia - ainakin silloin, kun tietää ettei aamulla kuudelta soi kello herättämässä töihin lähtöä varten (sympatiat tässä kohtaan sinulle, jolla aamulla kello herättää - toivottavasi kesäloma odottaa sinuakin ihan nurkan takana).

Onko teillä siellä ruudun toisella puolella mitään helleöihin liittyviä perinteitä?


Kirjaprojekti on aurinkoisien päivien aikana edennyt sekin loistavasti 
- puolessa välissä vuotta ollaan ja luettuna tällä hetkellä 20 kirjaa!


Minun elämässäni on luvassa hellettä seuraavan viikon ajan - ainakin mikäli säätiedotukseen on yhtään uskominen. Suuntaan nimittäin tiistaina Unkariin lomareissulle. Ensi viikon blogipäivitykset ovatkin sitten pullollaan suurempaa sekä pienempää matkailuvinkkiä ja tietenkin reissukuulumisia (sorry not sorry). Blogin FB sivulla ja Instagram fiidissä luvassa iloisia kuvaterveisiä.

Stay tuned!
Etenkin, jos Unkari maana kiehtoo sinua.Iloista alkavaa uutta viikkoa kaikille teille lukijoille!


Rakkaudella,
Sallamari


Ei kommentteja