9. heinäkuuta 2015

MPK part III - HungaroSpa


Yleinen oletus : "Ei vesipuistoon voi mennä pilvisellä kelillä,
ei siellä oo sit niinku kivaa kellään."

Voidaan todeta heti kättelyssä, että tuollainen vain-helteellä-on-kivaa -ajattelu on So-Last-Season -osaston juttuja. Pilvinen päivä hellerajan paukkuessa on näet juuri optimi keli vesipuistohuvitteluun. Tuollaisena päivänä vesipuisto on juuri parhaimmillaan sillä

a, Ei tarvitse läträtä ylettömästi aurinkorasvan kanssa, eikä altaissa lillu rasvalauttoja kun koko allaskansalla ei ole tarve ylenmääräiselle aurinkorasvan lisäilylle joka vartin välein.
b, Vesipuistossa on mukavan rauhallista. Altaissa ja altaan reunamilla on reilusti tilaan verrattuna aurinkoisen hellepäivän tungokseen - yleinen oletus on varsin hyvin iskostunut ihmisten mieliin ja vesipuistopäivä ajoitetaan lomalla mieluusti siihen paahtavimpaan hellekohtaan.
c, Se onko hauskaa vai ei on 99% omasta asenteesta kiinni. Jos kivaa voi olla vain tukahduttavan kuumalla helteellä, on käsillä silloin hiukan sellainen oi-ja-voi -tilanne. Ketään kun ei voi pakottaa kivaan.Tänään meidän reissuohjelmassa oli vuorossa ehkä yksi koko reissun odotetuimpia päiviä - ainakin jos kysyy PikkuÄssän mielipidettä asiaan - HungaroSpa Päivä.

Aloitetaan kertomalla heti kättelyssä yksi mokajuttu - teimme nimittäin megaluokan virheen tämän kylpyläreissun kanssa.

Kuvittelimme nimittäin, että tämän päivän ohjelmassa on nätti pikainen visiitti pienehköön-ja-ehkä-vähän-sellaiseen-itäblock-aikaa-henkivään kylpylään - miten väärässä sitä oltiinkaan.

HungaroSpa onEeuroopan suurin kylpylä kokonaisuus - noin 40 hehtaarin laajuinen ala pullollaan kaikkea toimintaa. HungaroSpa muodostuu neljästä erillisestä osasta - terveyskylpylästä, Aqua-Palace sisäkylpylästä, Strand ulkoallasalueesta sekä AquaPark vesipuistoalueesta. Vesihuvittelun ja kylpyjen lisäksi alueelta löytyy lisäksi ulkoliikuntapaikkoja sekä erillinen camping alue retkeilijöille.
Seuraavaksi muutama päivän aikana havaittu käytännön vinkki kylpylälomaa miettivälle.


Millä kielellä?

Sitä,mitä ei ole, sitä ei ole - HungaroSpan kohdalla tämä puuttuva tekijä henkilökunnan enemmistöllä on englannin kielen taito. Saksankielen osaamisesta on kovasti hyötyä, auttavallakin saksan sanastolla pääsee pidemmälle kuin englannilla. Kielikysymyksestä pääsemme aasinsiltaa pitkin  seuraavaan vinkkiin eli


Mitä se maksaa?

Pääsylippuja löytyy joka lähtöön, mutta ikävä kyllä englanninkielisen hinnaston löytäminen onkin sitten huomattavasti haastavampaa. HungaroSpa on ystävällisyydessään kehitellyt turistien iloksi (jokseenkin ryöstöhintaisen) yhdistelmälipun, joka kattaa sisäänpääsyn aivan kaikkialle - päivähinta tälläisellä yhdistelmällälipulla on suhteellisen kova, reilu 30 Euroa.

 Ei huolta, halvemmallakin pääsee kylpemään.

Ensiksi on syytä miettiä kahta asiaan ja tutustua nettisivuihin rauhassa ennen Spa reissua
Mitä minä haluan Spa päivältä?
Millainen on päivän retkiseurue?

Meidän retkiseurueeseen kuului kaksi aikuista ja kahdeksanvuotias uimataitoinen lapsi. Me hankimme Spa päiväksi "pienen" yhdistelmälipun, jolla heltisi sisäänpääsy Strand -osan ulkoaltaille ja AquaParkin huvittelualueille. AquaParkin liukumäet vaativat laskijalta vähintään 12-vuoden ikää sekä erillisen "lisämaksun" AquaPark päivälippuun, joten meidän kohdalla peruslippu riitti varsin hyvin. Mikäli retkiseurueessa on yli 12-vuotiaita vesiliukumäkijä rakastavia huimapäivä on tuo likumäkilisään investointi ehdottomasti suositeltavaa.

Pelkässä aikuisseurassa pääsylippu Strand -osan ulkoaltaille on riittävä, sillä AquaPark ei tarjoa likumäkiä lukuunottamatta aikuisille oikeastaan mitään extrakivaa. Strand osan ulkoaltaat ja 5 terveyskylpyläallasta tarjoavat loistavat puitteet päivän mittaiseen "lillutteluun". Puuhakas lapsiosasto sen sijaan nauttii enemmän AquaParkin merirosvopuistosta kuin terapia-altaista ja lapsen kanssa aika kuluu merirosvopuistossa seikkailessa (tai aurinkoisella kelillä reunalla makoillessa) hyvin.


No millainen mesta se on noin yleisesti?

Siisti ja turvallinen - siinä ensimmäisenä mieleen tullut sanapari. Yhtään tupakantumppia tai hylättyä oluttuoppia en nähnyt missään nurmikkoalueella vaikka sekä oluen nauttiminen että tupakointi on alueella aika vapaasti sallittua. Kylpylävieraat tuntuivat hallitsevan hienovaraisen nauttimisen sekä oluen että tupakan suhteen. Muutenkin alue on uskomattoman siisti. Vessat, altaat ja suihkutilat olivat minun havaintojeni mukaan kaikki siistissä kunnossa.

Ostimme lisämaksusta oman lukittavan "pukeutumiskopin" jonne ylimääräiset vaatekappaleet ja arvoesineet (kellot, avaimet ja muu piensälä) sai turvallisesti jäädä päivän ajaksi. Puhelimet ja rahat kulkivat  päiivän repussa mukana ja repun uskalsi jättää altaan reunalle näköetäisyyden päähän altaaseen pulahtamisen ajaksi. Minä olin jopa niin "huoleton" että jätin aurinkolasit pariin otteeseen pyyhekasan päälle. Ihmiset jättivät omaisuuttaan aika huolettoman oloisesti leiripaikoilleen, joten ilmeisen turvallinen paikka on noin varkaustilastoja ajatellen.


Millaisia tyyppejä siellä sitten on?
Että kehtaankomä ja voinkomä?

Ihan tavallisia tallaajia eli kyllä voit.
BodyConscious -pohdinnat kannattaa suosiolla jättää matkasta - ihan oman viihtyvyyden vuoksi. Spa vierailijat ovat sopiva sekoitus aivan kaikkea - kaiken kokoisia, kaiken ikäisiä ja kaiken mallisia. Iloinen hymy ja muiden ihmisten huomioonottaminen on paras asuste.

Ystävällisellä hymyilevällä käytöksellä saa positiivista vastakaikua.


Ihanan tavallinen kylpylävieras

Entä jos ei kamalasti viihdy kylpylöissä 
tai jos vaikka pukuhuonejaoittelu tuntuu tässä elämän hetkessä haastavalta?

Eipä hätää siinäkään tapauksessa - uiminen ei pakollinen sisältö Spa retkelle. Osa ihmisistä vietti iloista päivää ystävien kanssa puettuina ja tyytyivät piipahtamaan puolittain vedessä kahlailun ja pärskyttelyn merkeissä. Uimista ajatellen vaatteet saa Strand -alueella vaihdettua ihan rauhassa sellaisissa unisex-yhdenhengen-vaihtokopeissa tai ostamalla itselleen tuon oman "pukeutumiskopin", joten pukuhuoneiden osalta tilanne on jees.  

Suihkut ja vessat ovat sukupuolijaoitellut, mutta suihkuja löytyy myös ulkoa pikaiseen viruttamiseen (majapaikassa voi sitten peseytyä huolellisemmin). Vessoissa oli hirvittävän tyhjää ja huomasin olevani tilan ainoa asiakas, joka kerran kun piipahdin vessassa.

Uimataito ei sekään ole välttämätön, sillä osa altaista on todella matalia. Näin alueella useamman pyörätuolia käyttävän henkilön, joten pyörätuolissa olevallekin kylpyläreissu onnistunee. Lastenrattaiden kanssa alueella rullailee vaivattomasti.Syöminen, juominen ja mitä niitä muita oheisjuttuja nyt on

Alueelta löytyy paljon syötävää ja juotavaa - myös herkkuja löytyy aika moneen makuun - pikaisella silmäyksellä kasvissyönti onnistuu, totaalivegaanin kohdalla en mene vannomaan. Kokeneemmat Spa kävijät varautuvatkin päivään eväiden ja omien aurinkovarjojen kanssa. Meidän tavallinen kolmihenkinen suomalaisperhe kulutti ruokaan, juomaan ja herkkuihin päivän aikana parikymmentä euroa - toim.huom runsas Spa -luonas on tämän päivän ainoa lämmin ruoka huomasinpa juuri.


Suosteteletko HungaroSpa vierailua?

Kyllä! Suosittelen lämpimästi.
Etenkin sellaisille etelänlomailuun kyllästyneille, mutta etelän lomakohtoiden tunnelmaa rakastaville. Viikon loma Hajdúszoboszlóssa HungaroSpa vierailun (tai vierailujen) kera on ehdottomasti harkinnan alle laitettava jännittävä vaaihtoehto. Hinta-laatusuhde on ainakin kohdillaan.


Näihin tunnelmiin!

Rakkaudella,
Sallamari2 kommenttia:

  1. Luenpa taas kaikki blogit läpi tässä urakalla :D Tykkään siit miten arvostelet paikkoja, teet sen jotenkin niin mukavan yksityiskohtasesti. Ite oon tosi huono arvosteleen mitään tai en kiinnitä huomiota moniin oleellisiin seikkoihin. Jatka samaan malliin, mä jatkan tätä lukemisurakkaa :3

    VastaaPoista