30. elokuuta 2015

Kulttuurinurkka vol V - TeatteriseuralainenMaailmankaikkeus on taas kuunnellut lastaan.

Minulle aukeni eilen mahdollisuus liittyä seuralaiseksi Logomo-teatterissa meneillään olevan Anna-Leena Härksen Kaikki Oikein romaanin teatteriversion ensi-ilta näytökseen. Kiitos maailmankaikkeus - olen niin pitkään jo haaveillut teatterivierailusta ja nyt sellainen sitten järjestyi.

Eilinen teatterivierailu on ensimmäinen teatterivierailuni Logomossa - olen aikaisemmin vieraillut Logomossa joko ihailemassa taidetta tai osallistujan roolissa jossakin yleisötapahtumassa. Olen kuullut hyvää Logomosta teatteriympäristönä ja olin kovasti innokas kokemaan Logomossa järjestetyn teatteriesityksen omin silmin.

Sokerina pohjalla tuo teatteriseuralainen on kerrassaan mahtava - ihminen, jonka kanssa jaamme yhteisenä intohimon kauniisiin asioihin ja kulttuuriin.
Heikki Paavilaisen ohjaama Kaikki Oikein on viiden näyttelijän ja minimalistisen lavastuksen avulla toteutettu elämänmakuinen tarina lottovoittajista. Tarina suomalaisen lottounelman keskelle päätyvistä Eevi ja Kari Puttosesta soljuu sulavien roolivaihtojen myötä edessämme letkeästi eteenpäin herätellen meidän katsojien mielissä henkiin yhä uudelleen ja uudelleen ikuista kysymystä : Tuovatko miljoonat sittenkään onnen?

Esitys on sulava ja näytteliätyöt hioutuvat edessämme hienosti yhteen. Nauru raikaa ja ajatus pysyy luontevasti näytelmässä mukana koko esityksen ajan. Ensi-iltahaparointia ei havaittavissa.

Suottelenko? - Kyllä
Kenelle? - Kevyestä teatteriviihteestä pitävälle
Vieläko ehtii? - Kyllä. Näytelmän sitysaika syksy 2015, 30 näytöstä
Lisäteitoja ja lippuja Turun Kaupunginteatteri

*****

Ensimmäistä kertaa elämässä, tuli ajateltua myös esteettömyysnäkökulmia teatteriympäristössä seikkaillessamme. Seuralaiseni istuu pyörätuolissa, joten teatterivierailu antoi minulle hyvän viihteen lisäksi kullanarvoisen kokemuksen tutustua rakennettuun ympäristöön esteettömyysnäkökulmia tutkaillen. Ympäristönä Logomot-teatteri on pyörätuoliystävällinen - matalia kynnyksiä, tasaista lattiapintaa sekä riittävän leveitä kulkuväyliä.

Pyörätuolipaikkoja katsomosta löytyy ainakin kaksi kappaletta - näytöksessä siis oli kaksi pyörätuolissa istuvaa katsojaa -  ja seuralainen saa paikan pyörätuolissa istuvan vieressä. Ilmeisesti katsomon alimman rivin tuolit ovat liikuteltavia, joten tarvittaessa esteettömia paikkoja lienee järjestettävissä enemmänkin.

Ainoa kohdan pienelle kritiikille löysimme invaparkkiruutuen kohdalta. Invaparkkiruudut nimittäin sijaitsevat suhteellisen kaukana sisäänkäynnistä ja varsinkin näytöksen loputtua taksit ikävästi ahtauttivat Logomon reunaa kiertävää "jalkakäytävää" parkkeerauksillaan, tehden pyörätuolin kanssa kulkemisen hitusen haastavammaksi.

Mutta selvitiin me siitäkin - päästiin autolle ja ehjänä kotiin.


Kiitos ihanasta teatteri-illasta Jaana!
Kiitos Universumille,
että järjestit minulle tilaisuuden päästä vihdoinkin teatteriin.


Mukavaa sunnuntaita!

Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja