17. syyskuuta 2015

Onnellista opiskelijaelämää

Sakset laulaa ja fööni hurisee - vuoroin leikataan ja föönataan.

"Asiakas päättikin nyt, että haluaa ihan tasaisen ehjärakenteisen tukkamallin." - eikun sakset käteen ja totauttamaan asiakkaan visiota. "Ihan kivahan tämä on ja kauniin tasainen, Asiakas nyt vaan on kuitenkin tullut siihen tulokseen, tämä tukkamalli saisi sittenkin pidetä etuosaa kohti" - selvä homma, sakset laulamaan ja leikkuuhommiiin.

Toistamisessa piilee oppimisen taika.
Ehkä tuhannennen leikkuun jälkee voi jo sanoa hanskaavansa jotakin.


Ensimmäisiä leikkausharjoituksia viime viikolta

...ja näissä mitoissa mennään tällä viikolla.


Viime viikolla oli vielä niin hakusessa miten päin sakset istuu sormille tai miten kamataan yksi suora osio tukasta. Tänään sakset jo löytävät paikkansa kädessä ihan huomaamatta ja kampa liikkuu kädestä toiseen ilman kummempia ajatuksia. Päänvaivaa tuottaa miten leikata suoraa viistoa linjaa ensin yhteen ja heti perään toiseen suuntaa. Tuntuu hetkittäin, että mun aivot ei kekkaa tätä ikinä - ensi viikolla jossakin kymmenennen leikkauskerran kohdalla sitä herää sitten huomaamaan, että oikean suuntaiset leikkuulinjat vaan ilmestyvät. Tuonne tai tänne, ylös tai alas, eteen tai taaksi - tuttua puhetta, eikä samanmoista hepreaa kuin vielä tänään oli.

Naurin opiskelusta ja uusien taitojen oppimisesta aivan täysillä. Taitojen lisäksi on opittu myös ämpärikaupalla teoriaa. Sopivassa suhteessa motoriikka haasteita ja aivopähkinöitä.

Syitä ja seurauksia.
Tee väärin, havainnoi ja korjaa. Ensi kerralla osuu lähemmäs jo heti ensi yrittämällä.

Koulussa parasta on mahdollisuudet erehtyimiselle - kukaan ei hauku, eikä soimaa. Ohjaa ja oppastaa kylläkin. Erehdy ja opi - ymmärrä missä mentiin metsään ja tiedä keinot oikeaan lopputulokseen tästä erehtymisestäsi eteenpäin. AINA.


Se tunne, kun herää joka aamu iloisena odottaen uutta koulupäivää.
Haluan pitää tästä tunteesta kiinni ikuisesti - tälläisiä päiviä lisää elämääni.

Kiitos.


Luvassa lisää koulukuulumisia ja kuvia - stay tuned.
pa. jos opiskelussani sinua kiinnostaa jokin juttu aivan erityisesti vinkkaa siitä tai kysy asiasta kommentilla niin paneudun asiaan enemmän tulevissa koulupostauksissa.


Rakkaudella,
Sallamari

6 kommenttia:

 1. Ah, tykkään näistä sun koulujutuista! <3 Mielenkiintoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mukava kuulla, että tykkäät koulukuulumisista. Mä olen itse niin tavattoman innoissani tuosta koulusta <3 Lisää mielenkiintoisia tarinoita luvassa sitä mukaan kun me opitaan uusia juttuja.

   Poista
 2. Kirjoittele ihmeessä koulukuulumisiasi, näitä on ihana lukea ♥ Valmistun kampaajaksi keväällä, kaksi vuotta hullunmyllyä, musertavia tunteita ja onnistumisia on kohta takana. Tsemppiä kouluun, eikö ole ihana tunne, kun tekee sitä, mistä tykkää? ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin uskomattoman ihana tunne tehdä niitä juttuja joista todellinen minä tykkää tullen iloiseksi. Ihana herätä jokaiseen uuteen päivään iloisena.

   Minulla tämä koulutaival vielä on niin intensiivinen, kun valmistuminen häämöttää juo tuolla 18kk päästä. Me opiskellaan tahdilla - käydään tehokkaasti teoriaan käsiksi, kokeillaan itsellämme ja kun tasokoe on läpäisty siirrytään oikeiden asikkaiden palveluun. Tästä tulee jännää!

   Poista
 3. Ihanaa, että oot löytäny tiesi uusiin seikkailuihin ja unelmia toteuttamaan! Huomasitko, että Teemalta tulee tänää (29.9) dokumentti hiusmuodista? Aina 50-luvulta tähän päivään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos vinkistä. Pitääpä vilkaista tuo teeman dokumentti!

   <3

   Poista