6. lokakuuta 2015

Arkisia asuvalintoja

Mustan paidan lisäsi raitapaidat ovat saaneet rutkasti käyttöä.

Iloa ja inpiraatiota tiistaipäivään muutaman asukuvan voimin.

 Edellisten asukuvien aikaan paistoi aurinko ja nautittiin shortsikeleistä, tänään koitti syksyn toistaiseksi ensimmäinen pakkasaamu - ollaan siirrytty pukeutumisen osalta tunnelmasta toiseen. Tennarikaudesta on siirrytty syyskenkien kauteen. 

Yksi syksyn hankintoja on matalat kävelyyn soveltuvat kengät - vaikka onhan minulla ne ihan Minna Parikat. Uusi elämänvaihe vaatii tässä kohtaa toisenlaiset jalkineet - matalammat - sillä kävelykilometrejä kertyy nykyisin arkiliikuntana työelämää enemmän. Seisomatyö vaatii työmatkajalkineilta toisenlaisia ominaisuuksia kuin siisti istumatyö.


Tavalliset arkiset kävelykengät - toimivat niin hameen, kuin housujen kanssa.

Uudessa elämänvaiheessa huomaan, että työn vaihtuminen kouluelämään on muuttanut käytännöllisyysnäkökulmalähtöisistä seikoista arkipukeutumistani - musta on kätevä väri etenkin niinä päivinä kun harjoitellaan hiusvärin levitykseen liittyviä asioita. Värjäyspäivänä päälle hakeutuu automaattisesti mustaa - ainakin yläosaksi - ja varakauluksisen paidan huomaa armotta epäkäytännölliseksi asuvalinnaksi tukkaa leikatessa - pientä karvanpätkää tunkee kauluksesta sisään ja kätkeytyy ikävästi paidan sisuksiin.

Olen löytänyt koulun myötä uuden mielenkiinnon housuja kohtaan - pukeudun nykyisin kaksi kolmasosaa aripäivistä housuasuun. Housut eivät ahdista entiseen malliin, oikean kokoiset strech farkut tuntuvat päällä oikeastaan aikasta kivoilta. 

Vaikka kyllähän minä yhä itseni luen vannoutuneeksi hameihmiseksi.

Tyyliäni inspiroi tänä syksynä retro-50's-pinup -vaikutteet.


Snapshot keskellä koulupäivää.

Kettureppu -postauksessa puhuinkin jo P333 kokoelmastani puuttuvasta välikausitakista. Vielä sen samaisen päivän iltana suuntasin Ebayn puolelle ihan vaan vilkuilemaan syystakkeja ja tilasinkin sitten itselleni Navy -sinisen trenssitakin. Joten asukuvia luvassa viimeistään, kun tuo takki saapuu vihdoinkin minulle. Hauskaa on itse huomata,että pukeutumiseni on sen verran samankaltaista arkipäivisin, ettei kovin montaa asukuvaa tule arkipäivinä napattua. Tyylini on ilmiselvästi syksinkertaistunut ja selkeytynyt niin, että yksittäsien päivien asujen osalta ei eroa juuri huomaa.


Aika hienoa.Voin rehellisesti sanoa löytäneeni omanlaisen ääneni myös pukeutumisen välityksellä ilmastuina.


Tälläisiä asukuulumisia tälläkertaa.


Rakkaudella,
Sallamari


4 kommenttia:

 1. Kivoja asuja! Välillä on kiva nähdä blogeissa myös ihan sitä tavallista arkipukeutumista. :) Ja onpa muuten nätit nuo kengät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista. Mulla on tässä elämän hetkessä nyt sellainenn superkäytännöllisen arkipukeutumisen vuoro :) Nuo kengät on varsin viehättävät, itse kutsuin niitä napakymppilöydöksi.

   Joskus Citymarketkin yllättää :)

   Poista
 2. Oletpa löytänyt nätit kengät, vielä kun löytäisi itsekin tuolla korko-pohjasuhteella kävelykengät :) Yleensä on liian matala korko, että tuntuisi hyvältä korkean holvikaaren jalkaan tai liian korkea korko, että kengillä voisi kävellä enemmän kuin maksimissaan kilometrin.

  Minulla asun valintaa säätelee lähinnä sää: jos sataa, niin laitan monesti housut (jos pitää kävellä), tai sellaisen mekon, joka ei haittaa jos kastuu. Kylmänä syksynä kun ei vielä käytä talvitakkia, ei voi oikein puolihihaisia käytää, mutta kunhan kylmenee sen verran että voi vaihtaa talvitakkiin, niin sitten taas niitäkin. :) Nilkkureihin pitäisi tosiaan vaihtaa taas, alkaa olla melko kylmää kyytiä tennareilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se tosiaan on niin, että tennariaika on taaksejäänyttä tälle vuodelle - ensi kesänä sitten taas uudelleen. Mä olen ehkä jotenkin hassu, kun mun mielestä noin arkivaatteina hame on kätevämpii kylmällä kelillä - sen alle ovi jemmata enemmän lämmittäviä sukkahousukerroksia kuin housujen. Eriasia on sitten toppahousut...

   Tämä välikausi on kaikista haastavin kyllä takin suhteen - aamulla on liian viileää kevyelle takille ja iltapäivästä niin lämmintä,että paksussa talvitakissa tulee hiki. Kohtahan kyllä viilenee talvitakkikelille :)

   Poista