8. lokakuuta 2015

Copy Cat -case ClosedMuistatteko vielä, kun kerroin heinäkuun lopulla yllättävästä Google löydöstä; siitä nettisivusta joka oli kopioinut koko blogini sisällön kuvineen, teksteineen ja kaikkineen oman domain nimensä alle. Ainoastaan sivuston nimi oli muutettu ja otsikkobanneri oli muutettu, muuten kaikki oli minun tekemäänni.

 Luapasn päivitellä juttua tänne blogin puolelle, sitä mukaan kun tarina saa jatkoa.

Nyt tarinaan on jatko-osa kerrottavana. Todella iloisia uutisia - tuo Copycat sivusto on poistunut ja www-osoiteteeseen yrittäessä sivun sijalla ilmestyy ilmoitus toimintahäiriöstä.

Minä olin sitkeä ja tein töitä saadakseni Copycat sivuston toimimattomaksi. Otin yhteyttä ensin omaan Web Site Host palveluntarjoajaani ja heidän avullaan sain selville missä Host palvelussa tuo Copycat sivu majailee. Paljastui, että Copycat sivulle host palvelun tarjoava yritys on tunnettu "virushotelli", jonka suojissa lepäilee useampi haitallinen sivusto. Asiakaspalvelun taso nolla, host palvelu kerää rahaa heiltä, jotka haluavat toimia netin suojissa muista ihmisistä hyötyen. Selvittelyn lomassa sain sen verran tietoa irti, että selvisi www -osoitteen rekisteröinyt sähköpostiosoite. Tarkempi tarkastelu paljasti, että tuolla samaisella osoitteella on rekisteröity netissä 286 muuta www -osoitetta. Ahkera kaveri, ei voi muuta sanoa.

Minä siis pommitin toistuvasti tuota Copycat sivun host palveluntarjoajaa sähköpostilla - tuloksetta. Samaan aikaan laadin Googlelle ilmoituksen copy right oikeuksia rikkovasta sisällöstä Copycat sivuston osalta ja pyysin Googlea poistamaan kaikki sivustoon liittyvät viittauksen palvelusta. Myös ainakin yksi ystäväni teki saman ilmiannon tuosta sivusta Googlelle samoin copyright violation -perustein - ilmoitus siis ystäväni osalta siitä, että hän on havainnut sivun joka rikkoon tekijäoikeuksia, kun minun osaltani minä ilmoitin että tuo sivusto käyttää materiaali joka rikkoo minun tekijänoikeusomistusani vastaan. Laadin myös copyright infrigment -raportin , jossa ilmoitin tuon sivuton rikkovan tekijänoikeuksia ja pyysin sivoston sulkemista.

En tiedä mikä ilmoitus johti varsinaiseen tulokseen - tai johtiko siihen lopulta mikään ilmoituksistani - mutta Copcat sivu on jokatapauksessa lopettanut toimitnansa - hyvä niin. Loppu hyvin tässä tarinassa.

Yksi ainoa sivu jäljellä - se ainoa alkuperäinen.


Kiitos tuesta ja tsempistä!


Rakkaudella,
Sallamari3 kommenttia:

 1. No huhuh, kaikkee sitä kuulee :D Ihme tapaus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on totisesti kerrassaa kummallinen juttu. Maailmaan mahtuu näemmä ihmeellisiä ihmisiää ja ihmeellisiä ilmentämistarpeita joka lähtöön.

   Ikävää,että pitää olla myös tuollaisia väärinkäyttäjiä kun tämä CopyCat.

   Poista
 2. No huhuh, kaikkee sitä kuulee :D Ihme tapaus! :D

  VastaaPoista