9. lokakuuta 2015

#FatshameFreeFriday - olennaiseen keskittymisestä

 


"Älä itke ruma lapsi,
ei se sillä paremmaksi muutu."


Isoäitini tapasi usein sanoa noin. Tuo sanonta on niin osuva ja  kertakaikkiaan lohduttava, kun sitä oikein tarkastelee. Sillätavalla, että pääsee yli rumalapsi -käsitteestä ja pohtii mitä sanonnan ytimessä piilee.

Sanontahan kehoittaa elämään antamatta ajatuksien liiaksi keskittyä sellaisiin asioihin, joita ei hyvällä tahdollakaan pysty muuttamaan. Ei pidä vuodattaa kyyneleitä epäolennaisen asian vuoksi, vaan keskittyä kaikella tarmollaan sellaisiin seikkoihin jotka omaa toimintaansa muuttamalla pystyy muuttamaan paremmiksi. Ne muuttamattomat asiat on lupa hyväksyä kaikessa olomuodoissaan ja keskittyä toiminnallaan tekemään asioista niiden ympärillä kauniita.


"Kuoleva ei ala itellään hengittää, 
vaikka miten rukoilisi.


Toinen suosikkisanontani, joka sekin kehoittaa pohtimaan, miten asioita ympärillään voi muuttaa omalla toiminnallaan. Rukoilu itsessään ei auta, - toiminnalla on käytävä itse asian kimppuun, sikäli mikäli mielii että jokin ympärillä tulisi olla toisenlailla


Pitääkö jonkin muuttua vain muttumisen itsensä vuoksi,
vai onko sittenkin viisaampaan oppia nautimaan kaikesta muusta ja jättää jokin isossa mittakaavassa epäolennaisuuden valoon sioittuva asia pienemmälle huomiolle suunnaten positiivisen energian ja ajatuksen kivempiin asioihin ympäirillä. Etsii nautintoa niistä, sen sijaan että huolisi ja halajaisi muutosta.

Viisaita sanoja perjantain piristykseksi.


Mukavaa viikonloppua.


Rakkaudella,
Sallamari


2 kommenttia: