11. lokakuuta 2015

Kulttuurinurkka vol. V - Sangriaa ja karnevaalit

Poniasun sijaan sonnustauduin ponikouluttajaksi.

Samaan postaukseen on tänään pakko saada yhdistää Vain Elämää -sarjan uusin tuotantokausi ja aikuisten kotibileet.

Aloitan tunnusmalla katsoneeni toistaiseksi jokaisen ilmestyneen jakson tuoreimmasta Vain Elämää -sarjasta. Ensimmäistä kertaa olen aikeissa katsoa koko sarjan -  siis joka ikisen jakson. Aikaisempina tuotantokausin olen vain vilkuillut ohimennet muutamia yksittäisiä jaksoja Vain Elämää -sarjasta ja ollut sellaisissa kiikun-kaakun -fiiliksissä sarjan suhteen. Ei se totaalisen huono ole ollut, muttei sykähdyttänyt sillälailla oikeaksi tuntuvalla tavalla.

 Jotenkin sellainen ylenmääräinen itkuun liikuttuminen ei tavottanut minua ja juuri sitä tunnelmaa aikaisemmat kaudet ovat olleet pullollaan. Tämä kausi on aivan toista maata - pullollaan aurinkoista fiilistä ja aitoa ilon tunnetta. Iloon jää katsojakin koukkuun.

Vain Elämää sarjasta päästään Vicky Rostin ja aasinsillan avustuksella eilisen päivän tunnelmiin - aikuisten kotibileisiin. On ilo, että tuttavaympyröihin kuuluu uskomattomia ystäviä, jotka  ilahduttavat suurensuurta ystäväjoukkoaan järjestämällä vuosittain superihastuttavat aikuisten kotibileet. 

Tänä vuonna näiden eeppisten kotibileiden teemaksi valikoitui Glitteryksisarvissateenkaariponit. Bileiden yksi suurista houkuttavuustekijöistä on kehoitus bileiden teemann mukaiseen pukeutumiseen. Glitteryksisarvissateenkaariponit -teemaan bilevieraat heittäytyväit mukaan aivan täydellä teholla; glitteri kimalteli ja harjat hulmusivat - pukeutumiseen oli todella panostettu.

Täytyy muutenkin hehkuttaa aikuisten kotibileiden ihanuutta.

Vähän niinkuin olisi teini taas;  kaikki nuoruusvuosien elementit ovat aikuisten bileissäkin läsnä - viinipulloja, karkkia, tanssilattia, ysärihitit ja rakkautta pursuavia ihmisiä. Tuttujen juttujen lisäksi tarjolla oli saunaa, paljuallasta, drinkkibaari ja parillaburgereita pikkunälkään.

Ja tietenkin näissä aikuiten juhlissa on oltava toivottu yllätysvieras - tällä kertaa se oli sinivalas. Koska aikuisten bileissä täytyy tietenkin olla jotakin eksoottista, sillä aikuisten maailmassa hullunkuristen ideoiden toteutus on mahdollista - on keinoja ja varallisuutta tehdä toiveista totta.


Bileillan meikkilook


Bongasin illan kuluessa hyvikseni seikkoja, joiden kautta aikuisten ainoastaan -bileet eroavat  nuoruusvuosien kotibileistä. Aikuisena esimerkiksi osaa kunnioittaa bilejärjestäjän kotia - olla kiitollinen siitä, että joku yhä jaksaa järjestää bileitä ja avata kotinsa ovet vieraille.  Aikuisten bileissä myös yleinen volyymitaso pysyy kohtuullisena . Kenties me aikuiset vaalitaan kuuloamme toisella tavalla nyt kuin teinivuosina tai ajan kuluessa sitä on vaan yksinkertaisesti oppinut ymmärtämään että musiikin lomassa on ihan kiva myös kuulla mitä keskustelukumppani sanoo.

Antoisia keskuteluja, eloisaa tunnelmaa, ihania ihmisiä ja hyviä tanssihittejä menneiltä vuosikymmeniltä - sellaisista elementeistä on hyvät kotibileet tehty.

Näiden Glitteryksisarvissateenkaariponit -bileiden yksi hillittömän hieno elementti oli ennakolta suunnitellut esitykset. Tarjolla oli trubaduurimusiikkia, novelellilausuntaa (kirjailijan itsensä esittämänä) ja huikean hauskaa kantaaottavaa burleskitaidetta.

Bileiden jälkeisenä pääivänä fiilis on iloinen ja onnellinen.


Kiitos kivasta illasta.


Rakkaudella,
Sallamari

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hauskalta!:D

  VastaaPoista
 2. Ooooo mitkä ihanat poninkouluttajasilmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponikouluttajan My Little Pony -kokoiset silmät - herättää luottamusta ponien keskuudessa.

   Sain sopivasti uuden linssitilauksen postilaatikkoon juuri ennen bileitä :)

   Poista
 3. Aikuisten kotibileet on ihan ykkösiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aivan samaa mieltä. Sillai sopivalla annostusella - kerran tai pari vuodessa.
   :)

   Poista