5. marraskuuta 2015

Biozell sävyttävä tyvispray

Tälläisessä pakkauksessa tuote löytyy kaupan hyllyltä

Bloggers Inspiration Day -tapahtumassa yhtenä yhteistyökumppanna oli Biozell, esittelyssä heidän sävyttävä tyvispray tuotteensa. Ammatillisesta näkökulmasta kiinnostuin tästä tuotteesta ja nappasinkin Biozellin tytöiltä yhden tummanruskean tyvispraypullon kokeiluun.

Omaan tukkaani tuote toimii kuivashamppoona. Värillinen kuivashamppoo sekoittuu perinteistä valkoista hienommin omaan tukkaan, eikä huolettomastikaan laitettuna ole pelkoa "hilse-efektistä".

Toki oman tukan takia en tuotetta napannut matkaani, mielessä siinsi visio kokeilla Balayage Ombre -henkistä tyvivärjäystä vaaleaan tukkaan tyvisprayn voimin. Vaaleat tukat ja niiden värjäys on tällä hetkellä to-be-learned -listani kuuminta hottia. Palan halusta kehittaa itseäni ymmärtämään eri tyylisesti sävytettyjä ja värjättyjä vaaleita hiuksia. Hämmästyn itsekkin nyt, miten  opintojen etenemisen myötä olen oppinut näkemäänkaikki nuo hienot vivahde-erot ja niiden aikaasaamiseen tarvittavat toteutusratkaisut kanssaihmisten vaaleissa hiuksissa.


Lämmin kullankeltainen tasavärinen lähtötilane  ja tyvestä tummempi sävymaailmaltaan hienosti
kylmentynyt lopputulos -  loistava kombinaatio  niille vaaleaveriköille,
jotka pitävät kylmäsävyisestä tyvestä yhdistettynä lämpimän sävyiseen latvaosaan

Ennenkuin isken pensselit hapeteväreihin ja sudin ombre sävyjä oikean mallin päähän, päätin kokeilla tummennetun tyven saloja tyvisprayn voimalla. Kokeilun pohjaksi tein suoristusraudalla rennon kiharakampauksen. Värjäys itsessään toteutettiin jakamalla hiukset muutamaan tasakokoiseen osioon ja suihkuttamalla tyvispäytä tasaisesti latvaa kohti liukuen jakauseen. Avitin värin "liukumista" vielä kevyesti harjan avulla. Päälimmäisten hiusten osalta levitin väriä rennoilla siuhkauksilla hiuksen pintaan tyvestä latvaa kohti liukuen.

Käyttömukavuudeltaan spray on levittäjän näkökulmasta hyvä tuote. Tasainen ja hienojakoinen koostumus tekee tyvispraystä miellyttävää levittää. Hiuksen pinnalle laskeutunut spray leviää harjalla "liukuefektiin" nätisti. Varjopuolena tuotteessa on se, että iholle osuessaan ( tekijän sormet ja tukan omistajan korvat sekä kasvot) tuote leviää ja tahraa poistettaessa. Tuotteen jättämä tuntuma hiuksiin on hiuspuuterille tyypillinen nahkealta tuntuva pinta.

Aikaa levittämiseen menee minuutteja. Tuotteen voi levittää itse, mutta apukäsistä tuotteen levityksessä ole haittaa. Tasaisen lopputuloksen saamiseksi kannttaa mahdollisuuksien mukaan pyytää kaveria suihkuttamaan tuote ainakin hiuksen takaosiin.


Kokeilunn lopputulos - yhden illan kestävä Balayage henkinen liukuvärjäys
Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen jos mietit voisiko Balayage olla sinun seuraava juttusi.

Tuotteesta jäävä värisävy on viileä ja mattapintainen. Toimii mielestäni kauniisti ainakin mallikokekaan kullanvaalean oman sävyn kanssa. Olisi vinkeää kokeilla tuotetta myös samalla liukuvärjäystekniikalla kylmään vaaleaan tukkaan - on sellainen kutina, että lopputulos näyttäisi toden näköisesti kivalta.


 Tuotteen käyttömukavuuden osalta päällimäinen huomio oli, että kosketellessa tukkaa väriä tarttuu käsiin ja kulkeutuu siitä helposti esimerkiksi kasvoille ja silmiin.


Kysyin mallilta tänä aamuna kokemuksia tuotteen poispeseytymisestä. Pois peseminen ei ollut maailman miellyttävin kokemus  - kun tuoteeseen lisää vettä, siitä tulee kovasti tahraavaa. Pari pesua  syväpuhdistavalla shamppoolla poistaa tuotteen hiuksesta hyvin, tänä aamuna ei ollut jälkeäkään tästä värjäyskokeilusta mallin päässä.


*****

Tuote on jees valinta käytettäväksi ihan peruskuivashampooksi tummatukkaiselle. 

Mikäli tahdot kokeilla latvaa kohti vaalenevaa tyviväriä, muttet ole varma onko se oikeasti sinun juttusi on tyvispray loistava keino kokeilla Balayage -lookkia riskittä. Yhde bileillan ajaksi luotu erivärinnen juhlatukka onnistuu myös kätevästi nnalta. 

Tuote on jees - ei mitään maailmaa mullistavaa.

Minulla on suunnitelmissa jatkaa vastaavanlaisia Balayage värikokeiluja muiden sarjojen tuotteilla. Miettiä värin laitto- sekä käyttömukavuutta sun muita teknisiä näkökulmia.

Stay tuned,
 kuvia lisäkokeiluista luvassa myöhemmin.

Paljon kiitoksia Katjalle mallinna olosta tässä kokeilussa!


Rakkaudella,
Sallamari


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä - hyvä valinta yhden illan kestävään tummaan tyviväriin :)

   Poista
 2. Huom!!!

  Tuotetta on kehuttu eri blogeissa niin paljon että päätin innoissani kokeilla mustana... Ei kannattanut!! Nyt hiusteni lisäksi minulla on kädet, naama ja jalkapohjat täynnä väriä. Lisäksi spray pilasi valkoiset vesikalusteet sekä vaalean laattalattian. Harmitta todella paljon, mielestäni tätä ei kannata suihkuttaa sisätiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni ei ole mitään kokemusta tuosta mustasta tyvispraystä ja tätä ruskeaakin ollaan suihkutettu niin, että asiakkaalla oli kappa päällä ja tilana ilmastoitu avara kampaamotila.

   Harmillista, että tuote on noin sotkevaa. Käyttömukavuus karisee heti kättelyssä :(

   Poista