27. marraskuuta 2015

Kenkäonnellisuus

Kuva : Mikko Toiviainen 


Tähän Project 333 -kausien taitteeseen sopii hyvin muistella hetken verran bongaamiani kauniita asioita menneiltä viikoilta. Joitakin viikkoja sitten tuolla BID -tapahtumassa aukesi minulle  Vagabond -merkin esittelypisteellä tilaisuus hakea pientä tuntumaa tämän syksyn ja tulevan kevätauden kenkämallistoihin.

 Tämän syksyn ja tulevan talven osalta kenkävalintani ovat aika selvät, viime vuonna hankituilla Minna Parikoilla mennään. Ensi kevään ja kesän P333 kokoelmien osalta tilanne on aivan auki, joten juuri tämän kaltainen esittelytilaisuus oli enemmän kuin tervetullutta minulle.

Vagabond on ruotsalainen kenkämerkkim jonka mallistosta kenkien lisäksi löytyy myös käsilaukkuja.  Merkki on perustettu 60 -luvu loppupuoliskolla. Ensimmäisinä vuosinaan Vagabond keskittyi mieten kenkien tuotantoon, laajentaen mallistoaan 80 -luvulla naisten kenkätuotantoon,

Oma Vagabond -historiani ulottuu jonnekin 90 -luvun alkupuoliskolle. Muistan elävästi ensimmäiset Vagabond kenkäni - ruskeat massiivikorkoiset Chunky Heel -nauhanilkkurit.


Kuva: Mikko Toiviainen 

Vagabond -brändiä miettiessäni ensimmäinen mieleen nouseva sana on juurin massiivisuus. Vagabond merkkinä edustaa minun sanavarastossa kävelymukavaa tyylikästä  massivisella korolla varustettua  kenkää. Ysärinouruuden peruja lienee, että Chunky Heels -malliset kengät omistavat lähtemättömän ainutkertaisen paikkansa ajatuksissani.

BID tapahtumassa oli Vagabond pisteellä mahdollista kuvauttaa itsensä lempi kengän tai susteen kanssa. Minun kansssani kuvaan valikoitui tuo ssojella varustettu  Chunky Heels -sandaali. Tämä kenkä yksinkertaisesti on kaikista esillä olevistä kengistä se suosikikseni.

Tuo sandaali pursuaa iloista ysärihenkeä.
Ensi silmäyksellä tiesin, että juuri tämä kenkä puhuttelee minua eniten.

Tämänn kengän kanssa on mukava piipahtaa kevyelle matkalle ajassa taaksepäin ajan suloisesti kultaamiin nuoruusmuistoihin. Kengiä hipelöidessä sydämeen tulvahti lämmin tunne - näissä kengissä on  menneiden vuosien minua ja samalla kertaa jotakin tämän päiväiseen tyyliini täydellisesti sopivaa.

Ensi kevään Vagabond mallisto henkii ysäriä - jykeviä palkkikorkoja, tukevaremmisiä sandaaleja sekä nukkapintaisin mattavärisiä sling back -kiilakorkosandaaleja.

Onnea on olla ysärinuori!
Vagabond -kenkien keskellä voi heittäytyä iloiselle nortalgia matkalle antautuen suloisten teiniaikamuistojen vietäväksi.

Iloisia ihania kenkiä nämä Vagabondit.
Nuo kuvan mustat kengät olenkin jo kirjannut tulevan kevään P333 -kokoelman isnpiraatioaarrekarttaan. Kengät on, ei siis  puutu kuin aurinko ja vienosti läminnyt  asfaltti kevätfiiliksistä.


Millaisia Vagabond -kenkiin liittyviä muistoja sinulta löytyy?
Entä mitenkäs nuo ysäriä henkivät Chunky Heels -korot - hot or not?


Mukavaa perjantaita kaikille!


Rakkaudella,
Sallamari

Tutustu Vagabondin kevätmalliston ihanuuksiin Instagramissa. Kätevimin löydät  uutuudet hashtagin #vagabondindiedays2015 avulla!

Vielä on muutama päivä aikaa osallisuta Vagabong -kilpailuun, joka päättyy tämän kuun viimeinen päivä. Kilpialu on helppo - valitse omat suosikkisi ja regrammaa kuva hashtagilla #vagabondindiedays 2015 #modernvagabond @vagabondshoes

Kaikkien regrammaajien kesken arvotaan
kaksi 100€ lahjakorttia Vagabond Storeen

4 kommenttia:

 1. Ysärillä tuli käytettyä jos jonkinmoista tolppakorkoa, mutta kaipuuta niihin ei jäänyt (ainakaan niihin hurjimpiin versioihin). Vagabond edustaa minulle hyvää lestiä = käyttömukavuutta ja mainiota hinta-laatusuhdetta. Monet Vagabondit on tullut käytettyä kerrassaan loppuun. Nyt on viininpunaiset tennarit olleet syksyn suosikkipopot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon hyvälestisyyden on minäkin Vagabondin kekien osalta havainnut. Hinta, laatu ja käyttömukavuus kohtaavat toisensa todella mukavasti.

   Viininpunaiset tennarit kuulostavat ihastuttavilta!

   Poista
 2. Mulla on parit ihanat vakabondin kengät. Mun ongelmana on vain pieni jalka ja joskus se pieninkin vagabond on ollut mulle liian iso, mutta olen mä muutamat siis sopivatkin heiltä löytänyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni jalka tuo mukanaan omat haasteensa kenkäostoksille - siinä missä pieni kenkä usein näyttää saman kengän isompaa versiota sievemmältä, on sopivien kokojen löytäminen juuri niistä ihanimmista kengistä kuulemani mukaan joskus haastavaa.

   Omakohtaista kokemusta ei kyllä ole - minä olen tavis kolmeysi - mutta kenkarakkaiden ystävien kanssa ollaan muutamaan kertaan käyty keskustelua "Voi kunpa tuota joskus saisi minunkin kokoani."

   Pakko kertoa muuten Maiju, että ne sun Minna Parikan puputennarit saa mut aina niin hyvälle tuulelle <3

   Poista