24. marraskuuta 2015

Lost in translation

Harvinaista herkkua nykyisellää - OOTD kuva


Ajan kulumisen huomaa parhaiten sähköpostista. Viesti, jonka muistaa saapuniin suunnilleen eilen osoittautuu tarkemmalla tutkiskelulla maanneen sähköpostissa jo reilun viikon. Jouluun on juuri tänään aikaa tasan kuukausi ja vuotta jäljellä jotakuinkin kuusi viikkoa.

Marraskuun vaihtuminen joulukuuksi tarkoittaa minun elämässäni uuden Project 333 -kokoelman alkua. Tämän vuoden viimeinen P333 on käytössä enää reilun viikon ja sen jälkeen suuntaankin - toki hiukan etuajassa - kohti ensi vuoden ensimmäistä kokoelmaa.

Uuden kauden P333 vaatekaappi tietää muutamia uusia vaatehankintoja - käytännöllisyyteen vedoten.

 Juuri tässä hetkessä elämääni, tuo koulu sanelee jonkin verran pukeutumistani. Aktiivinen luokkaopiskelujakso alkaa olla lopuillaan ja vuoden vaihteen tienoilla edessä on siirtyminen käytännön työssä oppimiseen työsalin puolelle. Työsalin puolella meillä on suosituksena musta yläosa vaatetuksessa, joten ostoslistallani tulevaa P333 kautta silmällä pitäen on useampikin uusi musta paita.

Juuri tällä hetkellä tuntuu vahvasti siltä, että oma tyylini on - ainakin hetkellisesti - täysin hukassa. Useammin kuin kerran viikossa, havahdun tunteeseen että oloni on jotenkin nuhruinen. Toivoisin, että nuhruisen tunteen takana on vain tämä pimeä vuodenaika.

 Minussa asuu aimo annos käytännöllisyyttä - ikävä kyllä - ja käytännöllinen osa minussa puhuu juuri nyt vahvemmalla äänellä pukeutumisen suhteen. On pakko todeta, että ihastuttavat korsetit ja superkorkeat Minna Parikat ovat tässä elämänvaiheessa - aktiiviseen seisomatyöhön opetellessa - aikatavalla epäkäytännölliset. Olen juuri nyt tyylillisesti jonkin sortin murroskauden keskellä.

Mitä tehdä tukalle?
Millaisia asusteita valita?

Uusi talvitakkikin pitäisi hankkia - mutta millainen?


Olisiko hyvä varata aika tyylikonsultille ja kysäistä pieniä vinkkejä?


Onko joku teistä lukijoisa löytänyt itsensä joskus "tyyli hukassa" -tilanteesta?
Jos, niin miten te selvisitte tyylipulmien yli?
Hyviä neuvoja tyylipulmien kanssa painiskeluun vastaanotetaan?


Rakkaudella,
Sallamari

8 kommenttia:

 1. Onpa nätti pikkumusta!:) Ja tyyli hukassa, kyllä, koko ajan varmaan.;) Joskus nuorempana mulla ei ollut lainkaan mitään tyyliä, ts. menin vahvasti käytännöllisyys edellä. Kun on koiria, vaatteiden tärkeä ominaisuus on taskut ja ettei karvat näy liian pahasti. Enää ei ole eläimiä.:(

  Seuraan Stockholm Street Style -blogia tyylillisten inspiraatioiden nimissä. Olen kanssa miettinyt, että haluaisin konsulttiapua, mutta ei ole rahaa maksaa siitä. Ei ole rahaa myöskään ostaa vaatteita noin vaan, eikä käydä kampaajalla. Kumpikin seikka harmittaa, mutta tämä on nyt tilanne. Jos varaa olisi, lähtisin varmaan tilaamaan Modclothilta tai Joe Brown's -merkkisiä vaatteita netin kautta. Ylläpitäisin myös jotain kivaa kampausta, luulisin.

  Toisaalta jos näytän homssuiselta boheemilta, se istuu kuvaan ihan hyvin.;) Meinaan kun kerran opiskelen kirjoittamista.

  Ah, meinasin unohtaa, eli olen tallentanut tietokoneelleni inspiroivia tyylikuvia.:) Ja lisäksi kuvannut itseäni peilin kautta erilaiset asut päällä. Koettanut näistä sitten muodostaa jotain näkemystä.

  Onko sinulla kokemusta kauppojen ilmaisista konsulteista? Kun jossain voi varata ajan sellaiselle. En ole koskaan itse kokeillut, mutta mielessä pyörii. Toisaalta vaatevalikoimat on hirveän rajalliset.:( Kun olen reilusti pluskokoinen, ja haluaisin vyötärön näkyviin, mikä on mahdotonta tyypillisten telttojen suhteen. Lisäksi tykkään vintage-henkisestä, enkä karsasta värejä tai kuoseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, minäpä vilkaisin tuota Stockholm Street Style -blogia ja sepäs oli vallan positiivinen yllätys. Jään seurailemaan sitä inspiraatio tähtäimessä.

   Mä elän suhteellisen vähän rahan voiin ja olen todennut, että kun haaveilemat asiat tekee näkyviksi - minä esimerkiksi aarrekartan avulla - ne vain löytävät tiensä elämään. Joku tyylikonsultti jossakin etsii harjoitteluasiakasta, kampaajaopiskelijat väri. ja leikkuumallia, joku jossakin lahjoittaa juuri sinun tyylisiä ja sopivan kokoisia vaatteita... unversumi on pullollaan tilaisuuksia tehdä haaveita totta.

   Oh, ehkä maailmankaikkeus juuri kehoittaa kokeilemaan kaupan ilmaista tyylikonsulttia. Kerro ihmeessä millainen kokemus oli kun ehdit käydä kokemassa. Minä en toistaiseksi ole edes onnistunut bongaamaan tuollaista maksutonta konsultointia mistään liikkeestä :)

   Poista
  2. Seppälä mainostaa: https://www.seppala.fi/sopivaseppala/ ja muistaakseni Halonen on myös tarjonnut. Tosin en ole ihan täysin varma. Haloselta löysin syksyn aluksi juuri sellaisen pitkän hameen, mitä olin etsinyt, sekä vuosi sitten hyvän neuletakin. Ehkä pitäisi kirjoittaa blogiin näistä enemmän.:p

   Poista
  3. Piti vielä sanomani, että olet varmasti oikeassa tuosta, miten asiat tuppaavat järjestymään.:) On ihana lukea blogiasi, kun jaksat aina nähdä hyvää kaikessa ja toivoa parasta.<3

   Poista
 2. Oli tyyli hukassa tai ei, tuo kuvan mekko on ainakin todella kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos
   Tämä mekko on uusin tulokas "mustia a-linjaisia mekkoja" -sarjassa. Ehkä kauden positiivisin vaatelöytö Lindexiltä:)

   Poista
  2. Minustakin on ihanaa, että Lindexille on viime aikoina ilmestynyt näitä a-linjaisia mekkoja. Kesällä oli sellainen ihana valkoinen oikein leveähelmainen kellomekko ja nytkin on myynnissä näitä herkullisen tyylikkäitä mustia mekkoja :)

   Tyyli ei ole ollut kovin hukassa enää aikuisiässä, mutta jos joutuisin työpaikkaan, jossa ei saa käyttää räikeitä värejä eikä kellohelmoja, sitten oltaisiinkin pulassa. En osaa enää pukeutua "normaalisti", enkä voi sietää farkkuja.

   Poista
  3. Hei, minullakin on kesäkokelmassa vaalea kellomekko Lindexiltä. Meillä saataa asustella ihan sama mekko vaatekaapeissamme :)

   On muuten hassua miten työpaikan - tai oikeammin työuran minun tapauksessani siis - vaihtaminen vaikuttaa vaatevalintoihin. Hassu asia tuo käytännölisyys ja se millaista painoarvoa se sanelee pukeutumisessa. Viime viikolla esimerkiksi kantelin puoli päivää aimo kasaa vaaleita hiuksia mustan kellomekon helmoissa.
   Hups.

   Poista