14. joulukuuta 2015

Valot pimeyksien reunoillaKäsillä on hetki vuodesta, jolloin lasken suunnilleen aamuja siihen että pimeys helpottaa. Olisi valhetta tässä kohtaa väittää, että tämä toistaiseksi lumeton talvi on ollut helpoin kaikista lähivuosien talvista - oikeasti asia kun on aivan päinvastoin.

Kaiken onnellisuuden keskellä on valitettavaa todeta että olen väsynyt. Väsymys on tällä kertaa oikeaa aitoa fyysistä väsymystä - henkisen väsymyksen ja uravalintaansa vittuutuneisuudeen sijaan - sellaista väsymystä, joka kaataa minut iltaisin sänkyyn ennen yhdeksää ja on opettanut nauttiskelemaan pikaisista päiväunista.

Positiivista antia tässä pimeydessä lienee sen vaikutukset nukkumiseen - unihäiriöni on vaihtaneet totaalisesti suuntaansa. Minä, joka viime talven tuskailin siitä etten nuku - ei misään, eikä millään ilveellä - nukahdan nyt onnellisena myös ennalta tuntemattomissa paikoissa. Pisteenä iin päälle olen onnistuneesti nukkunut läpi koko yön kodin lisäksi myös kylässä.

Tämä talvi on ensimmäinen talvi viiteen-kuuteen vuoteen, jolloin minulla ei ole jokapäiväisessä käytössä kirkasvalolamppua. Olen lähes vakuuttunut, että osasyynä tähän loppumattomalta tuntuvaan väsymykseen on säännöllisen kirkasvalon käytön puuttuminen.

Ei se kirkasvalo ihan huuhaata ole.

Oma kirkasvalolamppuni on jo iäkäs - toimiva ja hyvä kyllä - mutta kooltaa valitettavan isokokoinen. Lamppuni on Philipsin laatuvehje, joka valitettavasti vaatii tilaa ihan vain olemiseensa. Koonsa vuoksi lamppu ei ole kevyesti likkuteltavissa paikasta toiseen. Lappu soveltuu keittiönpöydällä tai työpöydällä käytettäväksi - roudaat kerran paikalleen pistokkeen välittömään läheisyyteen ja pidät siinä.

Löysin Anttilasta valikoiman uuden sukupolven kirkasvalolaitteita. Tablettitietokoneen kokoisia kevyitä lamppuja joita on mahdollista kantaa mukana ja käyttää ladattuna johdotta missä vain milloin vain.

Olen laittanut uuden kirkasvalolampun hankinnan kevyesti harkinnan alle. Vanhan voisi maksutta kierrättää sellaiselle kirkasvaloa tarvitsevalle, jonka budjetti ei juuri tässä kohtaa elämää salli lampun hankintaa Hyvä Kiertää -periaatteen mukaisesti.

Olisi kiva kuulla tähän väliin teidän kokemuksia kirkasvalosta?
Onko jollakulla siellä ruudun toisella puolella käytössä uuden sukupolven pieniä ja kevyitä kirkasvalolamppuja? Mikäli sinulta sellainen löytyy, kuulisin mielelläni käyttökokemuksia siitä.


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja