28. tammikuuta 2016

DIY geelilakkausTänään tahdon jakaa kanssanne uusimman kauneushurahdukseni - DIY geelilakkauksen. UV valon avulla kovettuvat kynsilakat, jotka kestävät kauniina yhdellä lakkauksella jopa kaksi vikkoa!

Ensimmäinen kosketukseni geelilakkoihin tapahtui nelisen vuotta sitten, kun Unkarin lomalla vaihdoin hetkeksi geelivahvistetut kynteni kevyempiin geelilakkaversioihin. Jo silloin tykästyin geelilakkavaihtoehtoon geeliirakennekynsien sijaisena, muta jotenkin kokeilu siten jäi tuohon yhteen kertaan.

 Geelikynsistä luovuttuani olen sisukkaasti sinnitellyt kohta jo kolme vuotta ihan omilla -  ja usein miten lakkaamattomilla - kynsilläni. Pakko sanoa, että olo omilla lakkaamattomilla kynsillä (hoitaien kynsinauhojen kera) on aika monasti melko ränsistynyt. Tunnustan useinn istuneeni juhlissa suunnilleen käsieni päällä, ainakin kättelyä kaikin keinoin vältellen, sillä olo on hieman "sori kun mun kädet näyttää tältä" -ajatuksissa.

Uuden koulunn myötä, olen huomannut että kampaajan työssä kädet joutuvat kerta toisensa jälkeen ihmisten katseiden eteen. Näytät asiakkaalle miten kammata tukka tai miltä asiakkaan vastaleikattu tukka peilissä näyttää - näkyvässä sivuroolissa on tadaa, Minun Käteni.

Aloitin "Kädet Kuntoon" -kampanjani huolillisella kynsinauhojen hoidolla ja pirteällä kynsilakkauksella. Jaksoin sitä kolme viikkoa - kynsi lakkaa saa uusia vähintää kahdesti viikossa, niin paljon kädet ottavat rasitetta jatkuvasta vedellä lutraamisesta. Puoliharmissani mietin, mikä neuvoksi - haluan kauniit kynnet, mutta minulla ei ole yksinkertaisesti riittävästi aikaa investoitavaksi säänölliseen kynsihoidossa vierailemiseen.
Löysin kotona tehtävät UV-geeli manikyyrit. Salonkitasoinen geelilakkaus, jonka pystyy itse kätevästi laittamaan ja poistamaan kotioloissa.

This is for me.

Aloitin geelilakkausharrastuksen tilaamalla DIY Gel Polis aloituspakkauksen. Pakkaukseen kuuluu kaikki geelilakkauksessa tarvittavat aineet ja välineet - aluslakka, päälilakka, 4 värilakkaa, UV -lamppu, kynsiviila, kynsinauhojen hoitovälineistö sekä Soak Off UV-lakalle tarkoitettu poistoaine.

Geelilakkaus oli helppo toteuttaa - aluslakkaa ja lampun alle, värilakkaa ja lampun alle, päälilakkaa ja lampun alle, tada sitten valmista on. Aikaa kummankin käden lakkaukseen kului noin puolisen tuntia. Lakkojen poisto on vähän pidempi operaatio. Lakka pitää ensin pehmittää ja sitten varovasti liu'uttaa pehmennyt lakka irti. Lakkaa pehmentävä kynnen poistoaineessa liotus vie kaikkineen noin kymmenisen minuuttia.

Tilasin aloituspakkauksen - yllätys yllätys - Ebays kanutta. Merkki on minulle entuudestaan täysin tuntematon, googlaamalla löytyi jokunen hassu rivi. Aloituspakkauksen lakka on kynnellä kaunis, mutta käytössä todella joustavan olomuotonsa ansiosta minun käytössäni viikossa rapistuva. Varpaiden kynsiin tämä aloituspakkauksen lakka on juuri joustavutensa ansiosta aivan ihana. Varpaissa lakkaus säilynyt todella hyvän näköisenä nyt jo kolme viikkoa.

Ainakaan minun elämäntavoilla sormissa suosin vastedes toista lakkaa.

Geelilakkauksiin hurahtaneena olen tilannut itselleni nyt pari erilaista lakkasettiä, muutaman erikoislakan ja erilaisia koristeluvälineitä kynsille.

Jatkossa siis luvassa aika ajoin myös inspiroivia kynsikuvia.
Onko teidän lukijoiden joukossa innokkaita geelilakkauksen harrastajia?
Kotona vai salongissa - kumpi on sinun manikyyri mieltymyksesi?


Huomenna on perjantai ja Oulu kutsuu.
Stay tuned - mitähän jännää Oulussa on luvassa.


Rakkaudella,
Sallamari


4 kommenttia:

 1. Miten onkin, kun just tänään töissä totesin mielessäni, että en ole varmaan yli kuukauteen lakannut kynsiä ja nyt sinä kirjoittelet kynsien lakkaamisesta. Geelikynsilakkoja en ole kokeillut, mutta taidanpa jossain sopivassa rakosessa lakata kynnet ihan tavallisella kynsilakalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmankaikkeus puhuu ja muistuttaa lakattujen kynsien ihanuudesta.
   Toivottavasti tuo sopiva rako lakkaukselle on jo löytynyt <3

   Poista
 2. Enpä ole vähään aikaan lakannut kynsiä. Jossain vaiheessa mulla oli aina lakkaa, mitä rätväkämmän väristä - yleensä vihreää - sen parempi. :D Muuten, onko sulla ollut jo postausta huivien käytöstä (päässä)? Kiinnostaisi miten sidot huivin hiuksia koristamaan. Siinä juttuvinkki, jos et ole vielä kirjoittanut siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiehtoo valtavasti vihreä kysilakka - ihailen sitä säännöllisesti toisten ihmisten kynsissä. Jostaki syystä, en vain ole vielä onnistunut löytämään itselleni sopivan vihreää lakkaa.

   Ehkä pitää avata silmät ihan uudella tavlla vihreiden lakkojen suhteen.

   Huiviohjeita löytyy ainakin tästä postauksesta
   http://www.mangosforflamingos.com/2014/11/headgears-eli-tukkaturbaanit.html

   Voisi kyllä olla aika kirjoitaa uusi postaus aiheesta, ehkäpä step by step kuvien kera.
   Kiitos vinkistä :)

   Poista