11. tammikuuta 2016

Hack the Planet + pieni blogiarvonta

120mm on kiitettävä korkeus korolle - ilman kärkiplatformia.


Idea tähän postaukseen lähti, kun taas kerran tuli kahvipöytäkeskustelussa puheeksi  korkeat korkokengät ja se miten sellaisissa korkeissa kengissä pystyy kävelemään. Siltä pohjalta ajattelin jakaa myös täällä blogin puolella superhienon minulle kerrotun niksipirkkakikan korkokenkien kesytykseen.

Legendan mukaan Drag -artistit ovat tämän kikan vuosikymmeniä sitten kehitelleet. Sama legenda kertoo, että tämä näppärä DIY -kikka on levinnyt ympäriinsä Cat Walk -lavoilta tanssisalien hämärään. Niksi on yksikertainen, eikä siihen tarvit eriskummallisia vausteita saatika sen omaksumiseen korkeampaa yliopistotason tutkintoa.

Tarvitaan paljaat varpaat, sakset ja teippiä.

Ideaalioloissa tuo teippi on sellaista terveydenhuollosa käytettävää haavateippitä, tukiteippiä tai vastaavaa - sitä sellaista millä joukkueurheilijat teippaavat sormiaan toisiinsa ennen kentälle menoa. Tosielämässä tilanne on vieläkn helpompi, mikä tahansa teippi käy - kunhan se on sen verran vahvaliimaista, että sen kykenee liimaamaan kiinni itseensä.


Tässä demokuvassa on teippinä valkoinnen pakkausteippi.
Hyvin toimi, jaksoi tehdä toista tuntia kotitöitä korkokengissä.

And this is how we do it:

Ota noin  5-7 senti mittainen pala teippiä (teippipalan pituus on suoraan nverrannollinen varpaise kokoon). Kiedo teippi napakasti - muttei liian kiristävästi - etu- ja keskivarpaan ympärille, niin että varpaat asettuvat tukevasti toisiaan vasten. Toista sama toisenn jalan varpaille.

Sitten korkkasit jalkaan ja menoksi.
Tarpeen vaatiessa pue sukat tai sukkahousut ennen kenkien jalkaanlaittoa.

Poista teipit kotiinpalattuasi ennen nukkumaanmenoa.


Huhupuheiden mukaan tämän korkokenähakkeroinnin perustana toimii ihmisen fysiologia. Etu- ja keskivarpaan välissä kulkee nimittäin hermo, joka toisilla meistä joutuu "pinteeseen" kun jalka asetetaan korkokenkään soveltuvaan asentoon. Tämä "pinteessä ollaan" -tila ilmenee jalkaterissä kuumotuksena, pakotuksena tai jopa suoranaisena kipuna toisinaan hyvinkin lyhytaikaisen konkokengillä seisomisen päälle. 

Yhteen teipatut varpaat hellittävät hermopinnettä ja näin ollen korkokengissä olosta tulee miellyttävämpää. Toki teipattunakin ajann kanssa jalka väsyy korkkarissa, varsinkin jos käyttäjä ei ole kovin tottunut korkeiden kenkien käyttäjä - niin, korkokenkäilyhän on taito johon itseään voi treenata paremaksi ihan niinkuin mitä tahansa urheilua harrastaessa.

Minä ilolla tunnustan teippailevani varpaita tämän tästä  - onnituu tuo överikorkkarien käyttö ihan ilman itkua teippailun keinoin. Enkä teipin suhteen ole kovin ronkeli, jos kaapissa on ihoteippaukseen tarkoitettua teippiä käytän sitä, toki jesariteipn voimillakin on juhlia läpi vedetty. Tunnustettavaa on myös, että sen verran mukavuudenhaluinen nykyisellään olen, ettei korkokenkiä (teipatuin varpain) näe minulla jokapäiväisessä käytössä. Matalissa kengissä tarvitsee vähemmin miettiä miten ja minne sitä askeltaa.


Oletko törmännyt teippausniksiin aikaisemmin?
Oleko kenties kokeillut teippausta tai käytät sitä aktiivisesti 
- millaisia ovat sinun käyttökokemuksesi.
Lopuksi arvontainfoa.

Tuli joulu ja kaksin kappalein kuvssa näkyviä Tom Of Finland -seinäkalenterita. Yhden sain itse lahjaksi ja toisen olin jo aikaisemmin ostanut vähän niinkuin joulun varjolla meille yhteiseksi perhelahjaksi. Nyt tuo itse ostamani kalenteri jäi käyttämättömäksi ja sitämyöten se päätyy nyt palkinnoksi bblogiarvontaan.

Simppeli juttu - jätä kommentti ja jokin tieto millä voiton sattuessa sinuun saa yhteyden.
That is all ja olet mukana arvonnassa.

Arvonta on meineillään ainakin niin kauan, että useampi kuin yksi osallistuja saadaa huokutelluksi mukaan. Arvonnan voittajalle ilmoitetaan ja palkinto saapuu postin mukana.


Lopuksi MeLove ajatuksia David Bowie sanoin
Rebel Rebel, you've torn your dress.
Rebel Rebel, your face is a mess.
Rebel Rebel, how could they know?
Hot tramp, I love you so!


Rakkaudella,
Sallamari

"See you on the other side."
RIP David Bowie


19 kommenttia:

 1. Pakko kokeilla tuota teippiniksiä, josko saisi enemmän käyttöaikaa kaapissa lojuville kengille.. Ja arvonnassa mukana :)

  VastaaPoista
 2. Moikka ja arvonnassa mukana. Enpä ole kuullut tosta teippauksesta. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mahtava toi kalenteri kyllä! :-) ehdottomasti siis mukana!
  noraemilia.seppala at hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Tomppalaukkuni tarvitsee kaverin! ^^ marjutmykkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. On kyllä cool kalenteri! (: Ehdottomasti mukana arvonnassa siis.

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 6. En ookkaan vielä ehtinyt ostaa tän vuoden seinäkalenteria, joten tulis kyllä tarpeeseen :)

  jossu.lindgren@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Uuh mukana ollaan ;)

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. täytyypä kokeilla =)
  mukana arvonnassa...
  kittysi@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Cherrycloud11/1/16 23:13

  Tuosta teippiniksistä olenkin lukenut aikaisemmin, vielä kun muistaisi testata sen seuraavan kerran kun pääsee korkkareita käyttämään :) Kalenteri saisi täältä hyvän kodin!
  cherrycloud@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Osallistun arvontaan: elainelouve(at)yahoo.com

  Teippinä liputtaisin sen urheiluteipin puolesta. Niksiä en ole kokeillut ja suhtaudun siihen varautuneesti, mutta toisaalta mulla on kaapissa yksi kenkäpari, joita kenties voisin pystyä tuolla tavoin käyttämään enempi kuin nykyisin. Korot niissä hyvin maltilliset, mutta mun jalat alkaa särkeä tolkuttomasti jo silläkin tasolla. Teippiä sinänsä löytyy kotoa - sitä saa apteekista - koska aina välillä on tarvinnut lääkitä varpaita (venähdyksiä, kerran murtuma) sekä kiinnittää idealsiteitä. Harmillinen puoli kaikissa on, että liimat leviää sukkaan. Jesarissa vielä pahemmin, eikä niitä jesarin liimoja meinaa saada irti millään pesulla.:( (Kokeilin vuosia sitten syylänhoitoon, mutta jouduin sittenkin apteekkiostoksille.) Veikkaan, että se apteekin teippi on siisteintä ja käytössä mukavinta.

  VastaaPoista
 11. Iik, Tomppa, pakko osallistua! :D kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 12. En ole kuullut tuosta teippauksesta, tosin näitä vaivasenluita en laita korkkareihin kuin ääritapauksissa :D Mutta hätätapauksien varalle ihan mielenkiintoinen info, kiitti :)
  Oijoi ja ihan mahtava palkinto, pakko osallistua!
  talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Mukana arvonnassa!

  laukkanoora(at)gmail.com

  VastaaPoista
 14. En ole kuullut teippauksesta joten kokeilla täytyy. Mukana arvonnassa☺
  nmpnetti.com@jippii.fi

  VastaaPoista
 15. Teippiniksistä en ollut kuullutkaan, mutta kalenteri ois aika ihana. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mukana ollaan kanssa! :) essijohanna@icloud.com

  VastaaPoista
 17. Mukana! :)

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Olen lukenut tuosta teippiniksistä jostakin, mutta en muista mistä. Päkiöiden kipuun se ei varmaan auta, ja minulla se on se joka ensimmäisenä kipenee... MUTTA senkin voi counteroita päkiälapuilla, höhö. Tykkään korkkareista ja kävelenkin niissä kesällä välillä pitempiäkin matkoja, koska täysin korottomat kengät eivät oikein sovi jalalle.

  Arvonnassa mukana. vaaleanpunainenhaalari(at)outlook.com ja bloginkin kautta saa yhteyttä.

  VastaaPoista
 19. Kiitos kovasti tuosta teippiniksistä, tuli nimittäin tosiaan kovaan tarpeeseen kun pyörii noissa jenkkiauto tapahtumissa yms! :)

  http://misslittlemarie.blogspot.fi/

  VastaaPoista