25. tammikuuta 2016

Valmiina juhliin - kampausharjoituksiaPitkästä aikaa kunnon kuvaoksennus tänne bloginkin puolelle. Koulussa meillä on meneillään ahkeran harjoittelun kausi. Oppiaskampaamotöiden ohella treenauksen kohteena viime viikoina on lähestyviä Vanhojen Tansseja silmälläpitäen olleet juhlavat kampaukset. Niitä on väännetty ja käännetty niin muovisiin harjoituspäihin kuin sopivat hiukset omaavien oppilastovereiden kutreihin. 

On tunnustettava, että pidän kampausharjoituksista valtavasti. Ihan muutaman viimeisen koulupäivän saatossa on ote kampauksiin todella löytynyt ja lopputulos alkaa nykyisellää jo lähennellä kelvollista liiketyökampausta. Sellaista työsuoritusta, jossa luotu kampaus on pinnaltaan sileä, muotokieleltään tasainen ja pysyy huolettomasti kasassa tiukemmassakin juhlahumussa.

Harjoituskampauksien avulla on läpikäyty päiväkampauksen, iltakampauksen ja juhlakampauksen perusominaisuuksia sekä opeteltu seikat jotka erottavat kolme erilaista kampaustyyppiä toistaa. 

Päiväkampaus on sellainen hiustenmuotoilutyö, jossa hiuksen perusrakennetta on jollakin tavalla manipuloitu - suoristus, kiharrus, letitys tai jokn vastaava toimenpide. Päiiväkampaus muuttuu iltakampaukseksi, sillä hetkellä kun hiusosio kiinnitettään jollakin tavalla - yleisimmin pinillä - kampauksen pohjaan. Nuttura on iltakampaus, samoin ylös päälaelle pinneillä kiinnitetty kiharapilvi. Juhlakampaus eroaa iltakampauksesta koristeen kautta. Hiukseen kiinnitettävä koriste - tiera, helmikampa, koristesolki tai vaikkapa huntu - muuttaa tavallisen yksinkertaisen iltakampauksen juhlavamman tilaisuuden etikettiin sopivaksi.

Tiivis tietoisku yksinkertaistetuista etikettisäännöistä ja siitä, millä perusteella kampaajasi mahdollisesti laskuttaa sinua hiustenlaitosta. Hääkampaus on perus päiväkiharaa koristeellisempi ja täten työn suuremman vaativuuden vuoksi kampaaja myös velottaa hääkampauksesta perus päiväkampaukseksi käyvää kalanruotolettä enemmän.

Alla olevissa kuvissa on kampausharjoituksia keskipitkiin. Lyhimmillään hiukset näiden kuvien kampauksissa ovat olleet noin hartijamittaiset, pisimmillään lapaluille saakka ulottuvat. Ultralyhyiden ja ultrapitkien hiusten kampauksista ei kuvia oikeastaan ole kertynyt arkistoon, vaikka niitäkin muutamia on kyllä tullut harjoiteltua. Samoin kovin epäsymmetrisesti leikattuihin hiuksiin harjoitelluista kampauksista ei kuvia ole. Pienellä variaatiolla nämä kuvissa esiintyvät kampaukset istuvat hyvin monen pituiseen hiukseen toteutettaviksi.

Kampauksissa on käytetty tämän hetken kuuminpia trendielementtejä - lettirakennetta, kiharaa, sekä sivujakausta. Romanttisuus sekä rennon boheemi yleistunnelma ovat kuuminta hottia tämän kevään ja tulevan kesän kampauksissa.


Löytyykö näiden kampausharjoitusten joukosta sinun suosikki?
Millainen on sinun unelmiesi juhlakampaus?


Tämä viikko on tukkatunnelmia pullollaan.
Palataan mielenkiintoisiin tukkatrendikuulumisiin myöhemmin.

Mukavaa alkanutta viikkoa!


Rakkaudella,
Sallamari


4 kommenttia:

 1. Välillä sitä kadehtii juhlakampausmahdollisuuksien takia pitkähiuksisia. Lyhyihin ei ihan kauheita kampauksia taiota. Vai taitoaanko ;) Kyllähän niihin saa, mutta mutta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa olen tänään juurikin treenannun juhlakampauksia lyhyeen tukkaan. Tuossa sivupalkin Instagram kuvissa piipahtaa jossakin välissä kiharainen juhlakampaus lyhyeen tukakan tehtynä.

   Lyhyt tukka vaatii kekseliäisyyttä ja kysyy hiukan taitoa - kun hiusmassaan löytää oikeanlaisen rytmin, lyhyt tukka taipuu uskomattoman juhlavaksi.

   Lyhyeen malliin saan kyllä tosi juhlvia kampauksia, niin mä asiaa ajattelen.

   Poista
 2. Hienoja! Lempparini on tuo toisteksi alimman kuvan lettikampaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän samaisesta kampauksesta. Sen kanssa koin ensimmäisen sellaisen Ahaa! elämyksen, että hei tämähän olikin aika vaivatont.

   Poista