8. tammikuuta 2016

Vastalause pakkaskelille

Vuoden ensimmäinen OOTD kuva.
Huomaa talvesta kielivät lumiset kengänkärjet ja kylmettyvät nilkat.

80 -luvulla oli ne ohutpoohjaiset mokkasaappaat,
90 -luvulle tultaessa villapipon tilalle päähän sujautettu neulepanta
 - suojaa korvia pakkselta, niin sitä kuorossa vannottiin.

2000 -luvulla valokiilaan astui lantiofarkut ja vyötärömittainen takki.

Myt tämän talven pakkaskelien koittaessa päivitellään vajaamittaisten farmareiden lahkeensuista vikkuvia paljaita nilkkoja.

Nuorisomuotia ja napa-alueiden pakkaspäiviä ei ole tehty toisiaan varten. Vuosien kuluessa rooli on vaihtunut päivittelyn kohteesta päivittelijäksi - pakkanen on ja pysyy.

Mite ne tarkenee tollaisessa vaatetuksessa,
kun mua täällä palelee kaikkien näin kymmenien vaatekerrosten alla?

Myönnän pohtineeni juuri noita samoja juttuja pakkapäivänä paljaita nilkkoja kadun vilinässä vilkuillessani. Minusta lienee tullut virallisesti vällykerrosten väliin kietoutuva keski-ikäinen nuorisomuodin kyseenalastaja.

Vastaiskuksi talven pakkaselle puin lämpimiin sisäoloihin tämän aurinkoisista kesäpäivistä muistuttavan asukokonaisuuden  - nilkkapituiset housut, raitapaidan ja korkkarit paljain varpain. Tuli hetkessä niin kesä fiilis, että oli pakko uhmata pakkasta ja kipaista ulos nappaamaan muutama asukuva. Ajattelin, että jos kesä tarttuisi syötiin ja tulisi nopeammin.


Kiskiskis kesä, tuu tänne
sinua odotellaan jo.

Ei vaan, onhan nämä pakkaspäivätkin omalla tavallaan ihania. Parhaimmilaan kun niistä saa nautiskella triplaikunoiden läpi takkatulen loimutessa vieressä.

Nostan hattua itselleni, sillä olen kävellyt napakimmatkin talvipäivät koulun ja rautatieaseman välisen matkan päivittäin kumpaankin suuntaan. Tämän päivän mielettömin elämys oli paluumatkalla koululta asemalle se hetki kun oivalsi, että naamaan ei osu enää niin kovin kylmää ilmaa että se tekisi kipeää. Teki mieli ilkkua talvelle ding-dong-the-witch-is-gone -sävelin, että jouduitpas taipumaan ja kohta kesä on taas täällä.


Millaisia keinoja teillä on hyisien pakkaspäivien piristykseksi?
Vai piristääkö kenties itse pakkanen sinun päivääsi?


Mukavaa viikonloppua!


Rakkaudella,
Sallamari


4 kommenttia:

 1. Onpa hyvän näköinen kuva ja asu.:D Itse puen villasukat nykyisin sekä sisällä että ulkona ison osan vuotta. Tarkoittanee vanhuutta.:p

  Neulepanta (retro) toimi muuten hyvin lippiksen kanssa.:) Tulin syksyllä kokeilleeksi, kun mulla oli korvatulehdus ja piti suojata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juuri juttelin junassa, miten hassusti nuo kudotut pannan tulivat ja sitten katosivat kokonaan (meitä on siis monta käsityöihmistä samassa junavaunussa). Ani harvalla ihmisellä näkee enää tollaita pantaa ja luulen, että nuorempi sukupolvi ei oo nähnyt pantaa edes äidin varastossa. Hienoa että panta löytyy vielä jonkun vaatekokoelmasta ja että se on päässyt käytöön. Peukutan!

   Poista
 2. Minua piristää itse pakkanen ja se miten kiva on aamulla kävellä töihin pakkasessa. Vaikka olisi kuin huonosti nukkunut ja väsynyt, kyllä tuossa -26 asteen pakkasessa havahtuu ihan tukevasti. Yllätyin torstaina, että tuli vielä kuuma! Eli oli tarpeeksi päällä vaatetta.

  Ainoa kurja asia pakkasessa ulkoilussa on se, että kävi niin ikävästi, että ripset jäätyivät toisiinsa kiinni ulkonurkasta. Töissä ekana piti katsoa, että onko ripsivärit yhä ripsissä vai niiden alla ripsien sulaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ripsivärihuoli on aiva ihana <3 Toivottavasti väri pysyi ripsissä, eikä ripsien sulaessa valunut poskille.

   Ihanaa on myös se, että joku tunnustaa pitävänsä pakkasesta.

   Poista