22. helmikuuta 2016

Dirty Girl - puhtaaksi myrkyistä kotikonsteinTämä viikko rykäistään käyntiin helpolla ja nopella DIY -vinkillä
 - Miten tehdä helppo ja vaivaton Detox ihonkuorinta kotoa löytyistä aineista.

Minä altistun lähes päivittäin haitallisille kemikaaleille. Huolimatta siitä,että hiusten värjäyksessä sekä muissa kemikaaleja sisältävissä toimissa pyrin pitämään kumihanskat visusti käsissäni saan osakseni keskivertotallaajaa enemmän ihokontaktia haitallisten kemiaalien kanssa. Käsistä kemikaalijäämät siirtyvät huomaamatta muualle ihon pinnalle ja siitä eteenpäin aina kehon sisälle saakka.

Niskan hipaisu kämmenellä tai kevyt pyyhkäisy sorrmella silmäkulmaan - seuraavassa hetkessä käsiin eksynyt haitallinen ainejäämä kulkeutuu jotakin kautta kehon sisälle ja runsas kemikaalialtistuminen pääsee näin tappahtumaan aivan huomaamatta.

Onneksi on ihmisiä, jotka väliittävät minun terveydestäni jopa minua itseäni enemän. Sain taannoin ystävällisen opastuksen miten minimoida ihon pintaan jäävien kemikaalijäämien haitoille altistavaa vaikutusta helppotekoisen kuorinta-aineen avulla. 

Resepti on yksinkertainen, massa koostuu kolmesta joka keittiöstä löytyvästä raaka-ainesta.  Tarvitaan oliiviöljyä, merisuolaa ja sokeria. Seoksen taika on siinä, että sokeri kuorii pinnalliset kemikaalijäämät iholta, suola puhdistaa ihohuokoset niihin keräytyneistä kemikaaleista  ja oliiviöljy palauttaa lopuksi iholle sen luonnollisen kosteuden.

Itse käytän kuorintaa kerran-pari viikossa normaalin suihkussakäynnin yhtyedessä. Valmistan pienen  määrän seosta kulhoon ja suihkun yhteydessä hieron mömmöä kevyesti pyörivin liikkein ihoille. Seosta kasvoille levittäessä pyrin välttämään harkintä silmänympärysaluetta. Keskityn kuorinnassa käsiin ja pään alueeseen,  silä juuri käsien sekä niska/kaula/kasvot -alueen kulkeutuu eniten kemikaalijäämiä kehon sisälle.

Ylimääräinen plussa suolakuorrinnan lisäämisestä arkirutiineihini on ihon pehmeneminen. Ruokavalion ja kuorintaaineen oliiviöljyn yhteisvaikutuksesta kuivat iholaikut ovat historiaa.


Tekeeko joku teistä lukijoista kotona itse omaa kosmetiikkaa
- kuorinta-aineita, kasvonaamioita tai vastaavaa?
Otan hyvin DIY -reseptejä kotitekoisen kosemtiikan osalta innolla vastaan.


Tälläisiä tunnelmia tänään.
Paljon odotettuja Project 333 -kuulumisia luvassa myöhemminn tällä viikolla.

Oikein mukavaa maanantaita!

Rakkaudella,
Sallamari


6 kommenttia:

 1. Vau, tällaista en olekaan kokeillut, pitääpä vaikka jo tänään testata! Kiitos vinkistä :) Itse olen nyt muutaman kerran sekoittanut kananmunan valkuaisen ja ruokasoodaa ruokalusikallisen verran, about. Riippuu vähän miten töhnäisen naamion haluaa. Jos on liian litkua, se valuu kaulalle. Töhnä on siis tarkoitus jättää kasvoille kuivumaan ja lämpöisellä vedellä huuhdella pois. Kesäisin tykkään tehdä saunassa hunaja/sokerisekoituksen, mikä on aiiiivan ihana kuorinta koko kropalle. Ja sitä ei voi tehdä liikaa, koska sitä voi hieroa mihin vain! :) Ainoa miinus on se, että se vähän sotkee, mutta mökin sauna on onneksi helppo huuhdella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hunaja/sokeri -sekoitus on minullekin tuttu saunakuorintana. Tuo mökki-idea on kyllä aivn loistava, sillä kiroilen salaa aina mieleni perukoilla sotkeutuvia saunanlauteita kun tuota tahnaa kotisaunan lauteilla levittelen. Kaupunkiasunnon sähkösaunaa ei ole ihan niin kätevä putsata kuin useimpia mökkisaunoja.

   Poista
 2. Olipa kiva ohje, täytyykin tuollaista joskus testata! =)

  Ehkä sulle tuttua hommaa, mutta mä tein tässä vähän aikaa sitten huulille ja käsille kuorinnan:
  http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi/2016/01/ihanan-silkkiset-huulet-ja-kadet.html

  Välillä tulee jotain perusnaamioita jne. muutoinkin tehtyä itse. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa sun huulikuorintaresetissä ihan uutta on vanilijasokeri. PItääpä kokeilla tätä kuorintaa.

   Poista
 3. Ah, en ole aiemmin tällaisia tehnyt, vaikka mielessä on monesti pyörinyt, mutta kiitos tästä, olenkin juuri matkalla suihkuun, joten nappaan ainekset matkaan mukaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ihanaa, että tämä resepti inspiroi <3

   Poista