9. helmikuuta 2016

Pehmeä koralli

Step one - sakset laulamaan

Lupaavasta otsikosta huolimatta se kovin lupailemani Project 333 kuulumisten päivitys joutuu vielä odottamaan inspiraatiota - kiitos kärsivällisyydestä sitä odottaville on tähän väliin hiukattava. Jotakin päivitystä sentään on tapahtunut, hiukseni ovat saaneet ihan uuden ilmeen.

Tukkaprojekti sai alkunsa viime viikon perjantaina, kun pitkän empimisen jälkeen rohkaistuin vihdoinkin leikkauttamaan täysin mallista ulos kasvaneet kutrini. On hassua ajatella että minä - se tyttö jonka tukka on muuttnut vuosikausia uuteen uskoon jokaisen kriisin kohdalla - olen keskellä tukkataivasta antanut tukkani tylsästi vaan kasvaa muodottomuuteensa

. Olen onnistuneesti löytänyt tasapainon itseni kanssa - käänntöpuolena itsensä löytämiselle muuten ilmenee jonkinlainen ujous muutosta kohtaan -   jatkuvaan muutoksen tarpeeseen ajavaa levottomuutta sisälläni ei enää yksnkertaisesti ole. Miten ironista, että onnistuminen kävi juuri tässä hetkessä, kun käsissäni on mahdollisuudet saattaa tukka mitä villeimpiin muotoihin. Ei tarvitse kuin kysyä, että auttaisiko joku ja luokkatovereideni joukosta löytyy oitis vapaaehtoinen auttamaan minua tukkavisioiden parissa. Opettajan valvovan silmän alla tietenkin.

Elämäni tilaisuus.

Mitä teen minä - pohdin viikkotolkulla, että raskisiko sitä nyt heittäytyä noin radikaaliin muutokseen, kun kerran tuossahan tuo nyt menettelee  tälläisenäkin.

Jep.

Step two to six - Make it work!


Lopulta rohkeus voitti ja tarpeellinen tukkapäivitys tuli tehtyä.

Aloitettiin visioimalla tukkaan uusi väri. Pehmeä korallinpunainen sävy, joka sain innoituksensa muutama viikko sitten Suomessa Guy Tanging luotsaamassa Olaplex -näytöksessä yhtenä tähtenä vierailleen värjäysguru Rebecca Taylorin hiuksiin loihtiista ihanista pastellivärisävyistä.

Kun varmuus oikeasta värisävystä löytyi, oli saksien vuoro.
Pitkistä epämääräisistä pään laella keikkuvista hiussiipakkeita oli vaan päästävä eroon.

Leikkausta ajatellen, tukka oli melkein valmis. Olen sitkeästi kesätukasta haaveillen kuukausitolkulla kasvattanut pään sivuosilla tukkaa. Koulun alkupäivinä sivuosat ajettiin kolmen millin pituuteen - jo olemassa olevaa hiusmallia vähän sivulta vaan siistiäksemme - Koska ihan hyvähän se tukka on niinkin.

Yeah right.

Joulun tienoolla sain vision kesätukasta - lyhyestä tiukoin graafisin linjoin leikatusta mallista Ajattelin mielessäni, että kasvattelen tukkaa rauhassa kevään. Viime viikon torstaina rohkenin kysyä opettajan mielipidettä, että jokohan tästä saisi sellaista lyhyempää mallia....

Onneksi rohkenin ja kysyin.
Mallinpäivituys tuli enemmän kuin tarpeeseen.

Tukassa on pieni kynnys pääliosan ja sivujen välillä - sen verran pituutta uupui sivuhiuksista. Tasaisessa värisävyssä sitä ei huomaa ja seuraavalla leikkauskerralla tuo pieni jo korjaantuu ihan itsessään. On pakko kehua, miten äärimäise hienoa ja tarkkaa työtä luokkatoverini teki leikkauksen kanssa. Ei tarvinut itse keittiösaksien kanssa kotona peilin edessä korjata tukkaa - tuli kerralla kivasti leikattu tukka. I feel so lucky.


Värjäysprojekti aloitettiin vaalennuskäsittelyllä., jonka päämääränä oli saattaakoko hiuksisto mahdollisimmaan yhtenäiseen vaaleaan väriin. Hiusten lähtötila oli monivärinen - aivan juuressa oma todella tumma tyvikasvu, sen vieressä heleä fuchiaa ja latvassa aivan haalistunut pinkki sävy. Vaalennus tehtiin Olaplex nro 1. apuna käyttäen ja lopputulos oli vaalean kellertävä varsin yhtenäinen pohjasävy.

Varsinainen värjäys tehtiin sekin Olaplexin kanssa. Väreinä on käytetty KC Professionalsin Color Mask Paint suoravärejä Olaplex nro 2. laveeraten. Väriseoksessa päävärinä on hempeän pinkki Pinkadellion. Hempeä korallinen sävy on luotu käyttäen väriseoksessa pari tippaa raikkaan keltaista Lemon Zest sävyä sekä pisaran verran Hot Pink sävyä.

Laskelmiemme muukaan keltaiseen pohjaväriin yhdistettynä edellä esitetty värimix pitäisi saada  aikaan ihana pehmeän korallisen sävyn. Värikupssa sävy näytti aavistuksen verran vaalealta ja hivenen pinkkiin taittavalta, mutta ounastelimme hiuksen keltaisen pohjasävyn tasoittavan asiaan.

 Lopullinen sävy hiuksissa on juuri sellainen jota tavoittelimme.


Pehmeä huurteinen korallisävy.


Final Step - Nauti aikaansannoksesta.Olen aivan rakastunut tukkaani.
Leikkausmalli toimii kasvoillani ja väri on fantastinen.


Tukan malli on rehellisyyden vanha tuttu, tälläinen tukka minulla on ollut noin miljoona kertaa aikaisemminkin. Ihana lyhyt mircomittaisella etutukalla varustettu malli, jonka haastava puoli on siinä että se vaatii huoltotoimenpiteitä noin kolmen viikon välein pysyäkseen ryhdikkään näköisenä.

Onneksi on reilu vuosi jäljellä tukkataivasta. Kiltisti vaihtareilla houkuttelemalla, saanen luokkatoverini auttamaan tämä lyhyen tukkamallin ylläpidossa.
You do mine and I do yours.

Toiveet on korkealla.

Kävin tänään ostamassa tukan ylläpitoon tarvittavat aineet 
- valkausjauhe, hapetin sekä Paint -suoravärit. 
Olaplexin saa onneksi ostettua koululta.

Bye bye Bad Hair Days!

Mitekäs ruudun sillä puolella,
Millaisia tukkainspiraatioita itsellenne te olette löytäneet tässä lähiaikoina?
Mikä on sinun suosikkisävysi hiuksissa juuri nyt?


Mukavaa laskiaistiistaita!


Rakkaudella,
Sallamari

2 kommenttia:

  1. Voii itku, minkä teit, nyt minäkin haaveilen pastellitukasta. Olen mutustellut jo jonkin aikaa mielessäni aajatusta, että jos ja kun kyllästyn vaaleaan kuontalooni, värjään siitä hattarapinkin... Ja ai että kun tuo on sievä väri ja mallikin oikein onnistunut! Onnistuisi väri varmaan tähänkin päähän, mutta se ylläpito on kamalan vaivalloista, joten voi olla että pysyn blondina vielä tovin :) Ehkä kesätukan kansa voi sitten repäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa pastellivärin ylläpito ei ole järkyttävän vaivalloista - tai siis pikemminkin ehkä niin päin, että hyvännäköinen tukka vaatii lähes aina jonkinlaista ylläpitoa. Lähipäivinä onkin tarkoitus julkaista täällä blogissa vinkit omaan postaukseen koskien tälläisen pastellitukan ylläpitoa ihan kotioloissa )

      Poista