29. helmikuuta 2016

Project 333 visiointia ja uusia vaatehankintoja

Pettämätön luottoasu - mustaa, mustaa ja värikäs huivi

Niinhän siinä sitten kävi, että Project 333 1/2016 -kokoelmastani ei juurikaan ole ollut puhetta täällä blogin puolella. Pyhä tarkoitukseni oli piirtää kokoelman vaatteet havainnekuvina, mutta kuikas kävikään. Huomasin siirtäväni piirrosprojektia ensin viikolla, sitten seuraavan kuun projekteihin ajatuksella Ehtiihän Tässä. Vaan ehti aika ensin, viikot kuluivat ja uusi Project 333 -kausi on edessä huomenna.

Tässä hetkessä arkipukeutumistani ohjaa koulu. Ei niinkään siksi että meillä olisi jonkinsortin pukukoodi koulussa, enemmänkin kysymys on käytännöllisyydestä. Kuluneen P333 kauden suosikkivaatteeni on jälleen kerran - yllätys yllätys - ollut tuo musta kellohelmainen mekko. Käsi ylös, joka yllättyi asiasta. Luottovaatteiksi voidaan luetella myös farkut-ja-musta paita, leggarit-ja-musta tunika sekä musta kynähame- musta paita -yhdistelmät. Väriä asukokonaisuuteen olen tylsimpinä päivinä pyrkinyt luomaan tukkahuivin avulla. 

Suurin haaste tämän vuoden ensimmäisessä P333 -kokoelmassani on ollut talvitakki. Olen ollut koko talven rumien takkien loukussa - liian laiska tekemään tarvittavat korjauksen melkohyvään talvitakkiini ja liian pihi hankkimaan itselleni unelmien talvitakin. Lupasin itselleni, että ensi talveksi minä hankin itselleni unelmien talvitakin ja lakkaan kiduttamasta itseäni ruman talvitakin sisällä enää uusia talvia.

Ensimmiset tuulahdukset tulevasta keväästä.

Nyt alkavaa vuoden toinen  P333 -kokoelmani lähtee käyntiin vaatevaraston kevyellä uusimisella. Valtaosa tämän hetkisen vaatevarastoni yksittäisistä vaatekappaleista alkaa olla iältään lähempänä neljää vuotta. Viime vuosina olen ostanut kyllä koko joukon yksittäisiä vaatekappaleita tarpeeseen ajatuksella one-out-one-in mutta luottovaatteiden osalta samat vaatteet kiertävät kokoelmasta toiseen. Tuo musta luottomekkoni on ollut jokaisessa P333 kokoelmassa aivan minimalismipukeutumiseen hurahdukseni alusta lähtien.

Vaatekaappini kaipaa uusia tuulia.

Vaikka uudet tuulet vaatekaapissani puhaltavatkin, en silti ole unohtanut kierrätä-korjaa-ja-uudista -menettelyä vanhojen vaatteideni osalta. Vähän kulahtaneet  käytössä olleet mustat paitani varastoin värikäsittelyn kautta odottamaan seuraavaa kokoelmaa. Muutama yksittäinen erittäin kulahtanut vaatekappale siirtyy armotta poistopinoon - kaikella on aikansa, niin myös vaatteilla. Vaatteet, jotka eivät enää inspiroi minua ensitseen malliin menevät kierrätykseen ja löytävät toivottavasti uuden elämän jounkun toisen vaatekaapista.


Uusia hankintoja olen tähän tulevaan kokoelmaani tehnyt nyt yhdeksän vaatekappaleen verran  Viisi niistä on uusia paitoja, kaksi on mustaa ja kolme mustavalko raidallisia. Alaosavarastoni kasvaa kolmen uuden hameen voimin, hameista yksi on kapea kynähame ja kaksi kellohelmaisia kuviohameita. Viimeisen muttei vähäisempänä hankintana ostin uudet talvi/välikausikegät kaksien hajonneiden talvikenkien tilalle.

Miten onkaan mahdollista, että samalla viikolla hajoaa käyttökelvottomaksi kolme erillistä asustetta - kahdet talvikengät ja toppatakki? Kenties Universumi koittaa vihjata minulle vaatekaapin sisällön uusimisesta vähän järeämmin keinoin.


P333 - Spring 2015
Hulmuavia helmoja ja vajaamittaisia lahkeita - Tule kesä tule!
Tälläisiä vaatteita olen nettikaupoista viimeaikoina haeskellut.


Uudet vaatehankinnat ovat tylintään retro/pin up girl -kulttuureista inspiraatiotaan ammentavia. Leveitä hameen helmoja, hieman vajaamittaisia housun lahkeita ja venepääntiellä varustettuja tyköistuvia puseroita - kaikkea tuollaisia ihanuuksia olen onnistunut löytämään vaatekokoelmaani. Kaikki vaatehankintani on tehty nettikaupoista ja näistä vaatehankinnoista on luvassa lisää tarinaa asukuvien kera sitä mukaa kun vaatteet minulle maailmalta nyt saapuvat.

Vuoden kakkoskokoelma on  P333 -kokoelmista se eniten joustavuutta kysyvä, sillä tulevan kolmen kuukauden kuluessa meillä täällä pohjolassa siirrytään säätilassa talvilämpötiloista kevään kautta kohti kesää. Kokoelma pyörähtää käyntiin talvijalkineiden ja lämpimän takin kanssa, kevään tullessa nämä asusteet siirtyvät syrjään keveämpien tieltä. Samoin sukkahousut vaihtuvat peittävistä ohuisiin kevätsukkiksiin heti kun päivälämpötila kohoaa pysyvästi viiden asteen yläpuolelle.

Uusittu P333 vaatekaappi pyörähtää noin parinkymmenen vaatekappaleen voimin käyntiin heti huomenna, loput vaatekappaleet ja asusteet pyrin kokoamaan yhteen tulevan viikonlopun aikana.

Mitään radikaalia muutosta vaatekaapissa ei siis luvassa vielä lähipäivinä. Kesää kohti mentäessä koitan hiljalleen hivuttaa vaatevarastoani tulevia P333 kokoelmia silmällä pitäen enemmän retro/rockabilly/pin up -kulttuureista inspiraatiotaan ammentavaan suuntaan.


Miltäs kuulostaa nämä Project 333 suunnitelmani?

Hyviä ehdotuksia uusiksi nettikauppatuttavuuksiksi vastaanotetaan.

Mukavaa maanantaita!


Rakkaudella,
Sallamari


PS. Tägilla project333 löydät kaikki aikaisemmat P333 aiheiset postaukseni. Siihen aivan ensimmäiseen P333 ajatuksiani käsittelevään postaukseen pääset kätevästi tästä linkistä

2 kommenttia:

 1. Minulle voisi alkuun olla hyvä selittää mikä on P333, koska en ole oikein vielä ymmärtänyt sitä (joku kapselivaatekaappi?), mutta ihania ostoksia olet löytänyt. Tahdon tietää mistä nuo kengät on, muut tunnistankin (ja olen samoja katsellut itsekin ;P).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapselivaatekaappi on aika hyvä kuvaus P333 filosofiasta. Minimalistista pukeutumista, jossa 3 kuukaudeksi käytössä on yhteensä 33 vaate- ja asustekappaletta. Uusi P333 -kausi vaihtuu aina 3 kuukauden kuluttua.

   Kengät ovat merkiltään B.A.I.T footwear, kotisivut löytyvät täältä http://www.baitfootwear.com/ Mä tässä koitan selvittää miten näitä sais kätevimmin tilattua tänne Suomeen :)

   Poista