31. maaliskuuta 2016

Muitakin värejä kuin aina vain mustaa

MoodBoard
Polyvoren avulla toteutettu  tunnelmakartta uusien vaatehankintojen avuksi

On täydellinen hetki päivitellä Project 333 -vaatekokoelman kuulumisia parin asuinspiraatiokuvan tehostamana. Vaatekaapini vaihtui P333 2/16 -kokoelmaksi tämän kuun alussa. Tästä kokoelmasta tekee aikaisempiin kokoelmiin verrattuna erilaisen se, että olen tehnyt vaatehankintoja sekä siirtänyt vaatteita pysyvästi kiertoon enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Mustat luottomekot pakkasin kaikki laatikoihin. Niitä on käytetty uskollisesti parin vuoden ajan jokaisella P333 kaudella, nyt niiden aika on väistyä. Vaatekokoelmastani lopullisen poistuman kiertoon teki hyvin minua palvelleet Espritin mustat venepääntiellä varustetut paidat. Koulun myötä paidat ovat ottaneet sen verran osuaan vaalennusaineen - ja kertaalleen jopa saksien - kanssa, että tuo paitakaksikko pääsi nyt eläkepäiville palvelemaan minua jatkossa jossakin muussa olomuodossa.Tarkempaa suunnitelmaa siitä, miten paidat kierrätän tästä pisteestä eteenpäin ei miulla vielä ole, joten jemmasin paidat toistaiseksi laatikkoon.


#collegepaitalove

Periaatteessa housut on nekin haudattu tämän P333 kauden ajaksi laatikoihin odottamaan. Periaatteessa sikäli, että käytännön ihmisenä jätin urheiluvaatteiden joukkoon myös kahdet "kotileggarit" huonojen päivien varalle. Niiden sellaisten päivien, kun ei oikein jaksa poiketa kotiovesta lähikauppaa kauemmaksi eikä oikeasti jaksa pukeutua edes kunnon vaatteisiin. Joogainnostuksen palatessa talvilomaltaan "kotileggarit" toimittavat hyvin jumppavaatteen virkaa.

Ehkä seuraavaksi luonnollista pauneutua hieman kokoelman uusiin vaatteisiin. 

Oma osastonsa vaatekaapissa on "väri- ja vaalennuspäivien paidat". Kun tiedän ennakolta, että koulussa on tulossa paljon pitkien hiusten värjäystä/vaalennusta sisältäväiä päiviä noukin tuosta paitakasasta mukaan yhden mustan paidan työpaidaksi. Paidat ovat yksinkertaisia mustia trikoopaitoja, joiden hoito on helppoa pesu ja kuivatus -menetelmällä, vaalennusaineesta mahdollisesti paitaan tuhriintuneet tahrat saa värjättyä piiloon kangasvärillä.

Varsinaiseen P333 kokoelmaan olen hankkinut runsaasti uusia vaatekappaleita. Uusia paitoja on ilmestynyt vaatekaappiini 5 kpl - kaksi mustaa 3/4 osa hihallista perus trikoopaitaa;  kaksi raidallista perustrikoopaitaa - sinivalkoraitainen ja harmaavalkoraitainen -  3/4 osa hihallisia nekin sekä tämän postauksen asukuvassa näkyvä vaalea collegepaita.

Olen ollut todella skeptinen collegepaitojen suhteen ala-asteiän jälkeen, uskoen vahvasti että collegepaidan käyttäminen tekee minusta ainakin satakiloa paksumman näköinen. Miten väärässä olenkaan ollut uskomuksineni, todellisuus kun paljastaa että juuri sopivan kokoinen collegepaita on runsasmuotoisemmankin yllä ihan näpsäkän näköinen vaate. Oikea sopivasti istuva koko vaatteessa ratkaisee enemmän kuin paidan malli.

Hassuimmalta tuntuu kirjoittaa, että valta osa uusista paidoistani on kotoisin LIDLin valikoimista. Itseasiassa moni noista uusista paidoista on vieläpä JunttiPeen bongaamia. Kesken viikonlopun ruokaostoksia JunttiPee nostaa LIDLin tarjouslaarista paidan ja toteaa, että tää on ihan sun näköinen tai että etkös sä ole etsinyt juuri tämän tyylistä paitaa. Mitä siinä kursastelemaan, paita koriin ja eteenpäin. Joten minä olen nykyisin Hick'but' Chick -trendiaallon harjalla - hankin vaatteeni lähimarketista näyttäen siitä huolimatta super trendikkäältä.


Ohoi Kesä, mä odotan sua jo.

Mekkojen ja hameiden osalta olen uusia hankintoja tehdessäni turvautunut luottotoimittajaani Ebayhin. Yksinkertaisesti siitä syystä, että Ebaystä löytää aivan kaikkea omalla kotisohvalla istuen. Tai no melkein kaikkea, onnistuneiden takkihankintojen suhteen ei Ebay ole kohdallani ollut kultakaivos...

Ebay ostoksista on saapunut tuo toisessa asukuvassa esiintyvä sininen merimiesmekko. Mekko on merkiltään Maggie Tang ja mitoitukseltaan myyntitekstissä esitettyjä mittoja vastaava. Mekon materiaali on ohuehkoa puuvillasekoitekangasta johon joukkoon kudottuna vähän elastaania. Mekko on päällä napakantuntuinen. Mekon kangas on sen verran kevyttä alushameen kanssa mekon helma kohoaa todella hyvin.

Ebay ostoksistani on vielä matkalla kolme kellohelmaista mekkoa - yksi musta ja kaksi kukkakuosista - se uusi tyllialushame. Nykyisin käytössä oleva tyllialushameeni on lähes kolme vuotta vanha ja parista kohtaa kevyesti repeillyt. Hyvin on palvellut tuo aluhame, nyt kaipaan sen kaveriksi uuden. Uusi alushameeni on muuten väriltään sininen.

Hassu tahaton yhteensattuma. Aloitin eilen kirjoittamaan tätä postausta, otsikon naputeltuani katsahdin hetkellisesti eilisen päivän asuani. Kappas kappas, kokonaan mustissa mentiin - musta kynähame, musta työpaita, mustat kengät, musta takki ja musta tukkahuivi, sukkahousut onneksi olivat ihonväriset. Se siitä värikkäämmin pukeutumisesta sitten.

Oli varmistettava, että asu on värikkäämpi tänään. 


Havainnekuva tämän päivän hameesta. Paita on sekin samaa sävyä tämän havainnekuvan
paidan kanssa, malliltaan vain hieman toisen näköinen.

Näiden asuisnpiskuvien myötä haluankin toivottaa 
kaikille teille blogini lukijoille oikein aurinkoista torstaipäivää! 

Arvatkaapas muuten mitä,
MangosForFlamingos -blogi täyttää huomenna 4 vuotta!

Aikasta mieletöntä.


Rakkaudella,
Sallamari

4 kommenttia:

 1. Mistä kaupasta ostit niitä mekkoja ja tuon Maggie Tangin mekon? Se on aiiivan ihanan näköinen! Ostitko ihan Maggie Tangin omasta kaupasta ebaysta vai jostain sekalaisempia myyvästä ja tuliko tullimaksuja?
  Vaikka tilaan paljon ulkomailta, ebaysta en ole yllättäen koskaan uskaltanut tilata mitään, vaikka luulisi nyt, että se on luotettava :D

  Onnea myös blogisynttäreistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pistit pahan, en muista tarkalleen mikä liike tuo oli ista mekon ostin, kun ostin mekon siellä missä oli minunkokoisiani mekkoja tarjolla. Sopivaa kokoa näin runsaammissa mitoissa kun ei ole ihan joka nurkalla tarjolla.

   Ebaysta uskaltaa ihan hyvin ostaa, kunhan muistaa kiinasta/aasiasta tilatessaa suhteutua t-o-d-e-l-l-a skeptisesti kaikkiin koko merkintöihin ja puoli skeptisesti myyntitekstin senttimittoihin. Opin tämän paljettishortseja metsästäessäni - minun mittoihin sopivaksi ilmoitetut shortsit mahtuivat lapselleni.

   Tullimaksujen suhteen minulla on ollut onnea. Tähän mennessä olen maksanut tullia muutamasta ostoksesta, aina kun tulli ilmoittaa jotakin tahtovansa maksan sen asiaa kummemmin pohtimatta. Yleensä tilaan vaatteen jonka haluan (paitsi kiinashoppailukokeilujen kohdalla saatan ostaa toi-on-kiva-ja-hinta-olemanton -asenteella) joten olen valmis maksamaan tullimaksutkin kun vaate on se mitä etsin.

   Poista
 2. En voi sanoin kuvailla, miten inspiroivana henkilönä minä sinut näen. Olen aina silloin tällöin tupsahdellut blogiisi facen kautta yksittäisiä tekstejä lukemaan, tykännyt joka kerta ja nyt merkitsin itseni myös lukijaksi. Toivottavasti voin oppia sinulta jotakin, asenteesi on meinaan aivan mahtava. ^_^ Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista Jessica ja tervetuloa lukijaksi <3

   Poista