3. huhtikuuta 2016

Kulttuurinurkka vol VII - Valokuvia Veturitallissa

Näyttelyn suosikkiotos

Jälleen kerran Kulttuurinurkka -sarjan tähtenä loistaa Salon Veturitallin taidemuseo. Pienestä koostaan huolimatta tämä paikasllismuseomme on näyttelyiltään huipputasoa. Viime vuonna tarjolla oli Nick Brandind häikäiviä kuvia, tänä vuonna häikäisevien valokuvanäyttelyiden sarjaa jatkaa kotimaisen hiuppukuvaajan Juha Metron retrospektiivinen Tunteella Liikkellä näyttely. Tämä retrospektiivinen näyttely on toteutettu yhteistyössä Lappeenrannan taidemuseon kanssa.

Tunteella Liikkeellä on kotkalaisen Juha Metson ensimmäinen takautuva museonäyttely. Metson tuotantoa on ollut esilla paljon ympäri maailmaa lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Kotimaassa tämä näyttely on harvoja tilaisuuksia nähdä Metson monipuolista tuotantoa yksien ja samojen seinien sisällä. Salon Veturitalliin kasattu näyttelysisältää noin 150 valokuvasta, kuvasarjoista, installaatioista ja performanssivideoista ja musiikkivideoista Metron uraa läpi vuosikymmeniä esittelevän kokonaisuuden.

Juha Metso on tallentanut kameran välityksellä elämää ympäri maailman, Itärajan takana Karjalassa sekä syvällä Venäjällä, mutta myös Afrikassa ja Afganistanissa. Hän on kuvannut useille suomalaisille medioille Helsingin Sanomista Suomen Kuvalehteen. Lehtikuvien lisäksi Metso on tunnettu myös laajasta kirjatuotanostaan. Kirjojen aiheet vaihetlevat Metsoa kinnostavista maanteiteellisistä alueista hänen läheisesti tuntemiensa muusikkoystävien potrettikuviin.

Mustavalkoiset kuvat tekevät vaikutuksen katsojaan ja ikäänkuin imaisevat sinut sisälle itseensä. Näyttelyn kiinnostavinta kuvallista antia oli tunnettujen musiikkitähtien lisäksi Karjalan ihmisten arkipäivää kuvaavat otokset. Minun suosikkiotokseni näyttelyssä on yksi viimeisimmiksi jääneistä Lemmy Kilmisteriä Motorheadin lavalla kuvaava otos. Tuo kuva on pelkistetyssä yksinkertaisuudessaan katsojaa syvästi puhutteleva. 


Kulttuuritantta

P333 kokoelman uusin hankinta - kevättakki - ensiulkoilulla.


Suosittelen näyttelyä lämpimästi kaiklle valokuvataiteen ystäville.


Mukavaa uutta viikkoa teille kaikille!


Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja