12. toukokuuta 2016

Muutakin kuin mustaa - asuinspiraatiokuviaMuistaakseni lupailin ääneen täällä bloginkin puolella tämän uusimman Project 333 -kokoelman alussa, että tämän kokoelman puitteissa kokeilen rohkeasti turvaväristäni/luottovaatteestani - kokomustasta asukokonaisuudesta - luopumista. Sunnittelin rohkeasti panostavani uusissa vaatehankinnoissa väreihin ja kuoseihin.

Kuinkas kävikään?

Helpointa on aloittaa uusista vaatehankinnoista. Tunnustan rehellisesti hankkineeni viime kuukausien aikana enemmän vaatteita kuin parin viime vuoden aikan yhteensä - joskin vastapainona olen huonosti onnistunut heittämään loppuun kuluneita tai muuten sopimattomia kierratykseen. Olen varastoinut vaatteita laatikoihin odottamaan...mitä?

Ehkä maailmanloppua.
Mertenpaisumista.
Supertalvea.
Ihmettä.

Rehellisesti sanottuna laatikoihin pakatut vaatteet odottavat vain sitä yhtä hetkeä hetkeä, jolloin olisi aikaa käydä niitä vaatteita ajatuksella läpi. Sooner or later.


Uusista vaatteista iloitsen ensimmäisenä tässä nyt kevättakista! Nejän vuoden piina on vihdoin ohitse - uskokaa tai älkää minulla on nyt sopivan kokoinen ja käytännöllinen takki. Takki on peräisin KappAhlin kevätkokoelmasta, Malliltaan takki on kaulukseton 60 -luku henkinen suoralinjainen "kävelytakki" ja väriltään tummansininen.

Ensimmäistä kertaa teinivuosien jälkeen vaatekaapissani on ihan tarkoituksella ostettu college paita. Paidan hurmaava Live Your Dreams -teksi inspiroi JunttiPeetä niin paljon, että paita suhahti ostoskoriin eräänä lauantaina ruokaostosten lomassa Lidlissä - "Koska tää paita huutaa, että se kuuluu sun vaatekokoelmaan", kuuluu perustelu paitaostokselle.

Kellohelmaiset hameet - 3 kappaletta - ovat peräisin Ebaystä. Laadultaan eivät mitään loistohankintoja (eikä edes puhuta tässä kohtaa niiden valmistusolosuhteista - omatuntoni soimaa) mutta nuo kuosit ovat niin hurmaavat ja hame malliltaan toimiva. Olisi voinut ehkä toimia eettisemminkin tässä kohtaa, noin hameen valmistusolosuhteita miettien, mutta eipä osunut kohdalle vastaavanlaisia sopivia. Ehkä näistä hameista olisi kaavoitusmalliksi ja voisi teettää pari vastaavaa hametta houkuttelevalla kuosilla jatkossa (sitten kun näistä aika jättää)


Paita - Lidl (uusi)
Housut - Prisma (vanhat kaapin perukoilta kaivetut)
Tennarit - Converse (uusi)

Turbaanihuivi - viime kesältä unkarista
Paita - Ellos (uusi)
Hame - Ebay (uusi)
Kengät - 2nd hand ostos vuosien takaa

Tukkaturbaani - viime kesältä Unkarista
Paita - Ellos (sama kuin ed kuvassa)
Hame - Ebay (viime kesältä)
Takki - KappAhl
Laukku - H&M (viime kesältä)
Balleriinat - ne samat luottoballeriinat vuosien takaa

Hattu - vuodelta 98
Paita - kirpparilta vuosien takaa
Hame - Ebay (uusi)
Kengät - Irlannin tuliaisia
kirjekuorilaukku - kirpparilta (sopii kenkiin, ovat pari)

Ensi kuun alussa onkin sitten luvassa keäsinen Project 333 III/16 kokoelma. Tässä kohden elämää aika tuntuu kuluvan aivan siivillä, juuri äsken aloitin tämän hetkisen vaatekaapin kanssa ja nyt ollaan jo seuraavan kokonaisuuden suunnittelussa. Asukuvien määrä on vähäinen ja ihan suoraa verrannollinen kotona vietettyjen tuntien määrään. Koulupäivinä ei ehdi napsimaan kuvia, toi edellä esitetyt asukokonaisuudet ovat jokseenkin jokainen nähty kouluarjessa päälläni. 


Kesäkuulle asetan tavoitteeksi itselleni tehdä vanhojen vaatteiden osalta perkausta. Koitan rehellisesti käydä vaatteita läpi ja kannustan itseni luopumaan lopullisesti useammasta vaatekappaleesta. Koitan karsia "varastoon" jäävien vaatteiden kappaleluumäärään puoleen tämän hetkisestä määrästä. Eivät ne vaatteet siitä parane, että vuosikausia odottavat kaapissa oikeaa hetkeä. Uskoisin, että varastolaatikoiden vaatteille oikeampi hetki on juuri nyt - jonkun toisen yllä.


Mukavaa torstaipäivää!

Inspiroiko joko näistä asukokonaisuuksista juuri sinua?


Rakkaudella,
Sallamari


6 kommenttia:

 1. Tuo Lidlin paita on kyllä todella kaunis ja mietin itekin, että olisiko ostanut, mutta en osaa käyttää collegeja. Tulee kuuma :)
  Samoin tuo hame on todella kaunis ja asukokonaisuus myös. Eniten itseä inspaa kuitenkin juuri tuo collegepaita, siinä on kaikki kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo collegepaita on yllättävän toimiva - vaikkakin lämmin tämänn hetken keleihin. Laitan paidan hyvillä mielin (koska se on kaikella tavalla hyvä ostos) laatikkoon odottamaan syksyä ja viileneviä kelejä :)

   Poista
 2. Kyllä gollegepusero on kaunis,mutta itsellänikään ei ole gollegea ollut sitten teinivuosien.mustat trikoovaatteet koen itselleni tällähetkellä jotenkin turvallisiksi...punavalkoraidallista 3/4 hihallista trikoopaitaa olen metsästänyt,tuloksetta,olisiko vinkkejä mistä voisi löytyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Espritillä on valikoimissaan valko-punaraitainen 3/4 hihalla ja laatikkokauluksella oleva paita (minulla on sellainen). Olen koittanut samaa paitaa metsästää mustavalkoisena toista kappaletta, mutta mustavalkoiset ovat loppu, viimeksi kun vilkaisin ainakin Zalandolta sai punaraitaisena :)

   Poista
  2. Hei,kiitos vinkistä täytynee katsoa zalandolta

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista