1. toukokuuta 2016

Perinteitä vaalien vappufiiliksissä

Aurinkoa, jäätelöä ja vuoden ensimäinen keväinen asukuva

Pohjimmiltaan olen mitä suurimmissa määrin perinteitä vaaliva ihminen. Yksi vuoden kiertokulkuun tiukasti sitoutuva minulle erityisen tärkeä juttu on Vapun päivän kukkamekko-ja-kesän-ensimmäinen-kioskilta-ostettu-jäätelötötterö -perinne.  Vanhempani alottivan  jutun joskus 80 -luvun alkupuoliskolla, läpi yhdeksänkymmentäluvun sitä jatkettiin isän kanssa kaksisteen ja nyt reilun kolmenkymmenen vuoden jälkeenkin mä pidän yhä edelleen tästä perinteestä uskollisesti kiinni.

Alkuperäisessä olomuodossaan kevään ensimmäiseen mekonulkoilutukseen kuului paljaat sääret. Illuusio paljaista sääristä ilmeisesti oli jonkinlainen kevään tulon merkki äidilleni, mustien ohuiden sukkauhousujen ylimmälle ystävälle. Ilman sukkahousuja ei kyllä enää keski-ikää lähestyessä tohdi lähteä liikkeelle edes tälläisenä lämpimänä vapunpäivänä, ohuet ihonväriset sukkahousut lienee riittävän keväiset.


Vappuheilamateriaalia

Eilen illalla piipahdettiin istumassa iltaa ystäväperheen luona. Ystävät on ihana asia, heidän luonaan sai täytettyä tämän vuoden kotisimaa-ja-tuoreita-munkkeja -kiintiön. Simanhuonnin ohessa pohdimme, miksi vuosien saatossa lähes jokaisella ylioppilaslakki tuppaa jäämään pieneksi. Oma ylioppilaslakkini on 55 sentin ympärysmitallaan nykyiseen päähäni armotta liian pieni. Ilmeisesti vuosien mittaan kertynyt tieto on kasvattanut päätäni,  toki muuttuneella tukkamuodillakin voi olla oma osansa tässä asiassa.


Mahtuuko teillä ylioppilaslakki vuosien jälkeenkin vielä mukavasti päähän?
Entä vieläkö ylioppilaslakki on yhtä valkoinen kuin lakkiaispäivän aamuna,
vai onko elämä saanut tehdä tehtävänsä sinunkin lakille?


Oikein mukavaa vapunpäivää!


Rakkaudella,
Sallamari


6 kommenttia:

 1. Oma lakkini on iso minulle, koska päässäni oli vielä -94 yo-vuonna kasarivaikutteinen permiskauhistus. :D Ja kyllä siihen lakkiin on elämän jälkiä vuosine myötä tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Permanentin omanneet tuntuvat yleisesti kuuluvan tuohon yo-lakkini on liian iso -joukkoon. Luulen, että vähiten edustajia on jouossa täysin sopivankokoinen lakki :) Elämänjäljistä plussaa, omani on yhä huolestuttavan tahraton.

   Poista
 2. Tunnustan, että meidän porukasta kaikki unohtivat lakkinsa kotiin, joten ei tullut testattua mahtuuko lakki päähän :D tuollahan se kaapissa olisi, kyllä harmittaa kun jäi käyttämättä. Sitä voi kuitenkin käyttää vain kerran vuodessa, ellei satu jonkin toisen ylioppilasjuhliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kommentin perään mä muistin lukeneeni viime vappuna juuri tuosta, että toisen ihmisen ylioppilasjuhlaan vieraana osallistuessaan on etiketin mukaista pukeutua itsekin ylioppilaslakkiin.
   Voisihan se olla villi vaihtoehto, oma lakki päässä toisen juhlissa :)

   Poista
 3. Ihana vappuperinne ja kiva kevätasu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh kiitos. Tuo hame on kerrassaan ihana - yksi kolmesta uudesta kesähameestani.

   Poista